Από την Λίλιαν Σίμου

 

Συχνά πλέον αναγνωρίζουμε την ανάγκη να συμπεριλάβουμε τον ωροσκόπο στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας

Όπως διαπιστώσαμε σε προηγούμενα θέματα, ο Ήλιος είναι η έκφραση του Εγώ, η Σελήνη το συγκινησιακό μας πεδίο.

Ο Ωροσκόπος είναι το τρίτο στοιχείο της προσωπικότητας, συμπληρώνοντας το τρισυπόστατο της ανθρώπινης φύσης.

Αν και σε πολλούς άλλους τόπους, το συγκεκριμένο σημείο ονομάζεται «ανατέλλον ζώδιο», εμείς συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε «ωροσκόπο».

Η λέξη προκύπτει από την λέξη «ώρα» και το ρήμα «σκοπέω-ώ» (=παρατηρώ). Είναι ακριβώς η στιγμή που παρατηρούμε τον φυσικό κόσμο, δηλαδή η στιγμή της γέννησης και της αποκοπής του ομφάλιου λώρου.

Ως «ανατέλλον ζώδιο» είναι το σημείο εκείνο του ζωδιακού που ανατέλλει, την ώρα, τη στιγμή, στον τόπο γέννησης. Μία προσωπική πινελιά λοιπόν, που μας ακολουθεί στην πορεία της φυσικής ενσάρκωσης, η εξωτερική μας εκδήλωση, η φυσική μας εμφάνιση. Μοιάζει με το ρούχο που φοράμε, και με το οποίο επενδύουμε το σώμα.

Το πλήρες «σώμα» της ύπαρξης, είναι ο Ήλιος (πνεύμα), η Σελήνη (ψυχή) και ο ωροσκόπος.

Η αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο, είναι η πρώτη αίσθηση ανεξαρτησίας, που κατακτήθηκε μετά τον αγώνα του τοκετού. Μέσα από φυσικό και ψυχικό πόνο, η ύπαρξή μας χαράσσει την πορεία της ως ατομικότητα.

Στην συνέχεια, εξελίσσεται όσο μεγαλώνουμε, αποκτάμε εμπειρία, επίγνωση της ύπαρξης. Είναι η μακρά διαδρομή της ατομικής μας ταυτότητας, προς την εξέλιξη.

 

Με τιμόνι το ανατέλλον ζώδιο, ανατέλλει μία νέα ευκαιρία για μας.

Μέσω αυτού, δηλώνουμε την παρουσία μας στον στενό και ευρύτερο περίγυρο, πλησιάζουμε τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, αγγίζουμε τον φυσικό μας χώρο, δημιουργούμε αίσθηση στους άλλους.

Θα φιλτράρουμε τις πληροφορίες και θα αποτυπώσουμε εμπειρίες και γνώση. Θα προσφέρουμε εμπειρίες και θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας στους άλλους.

ascendents_1

Με τον ωροσκόπο πολλές φορές δίνουμε την εικόνα που μας χαρακτηρίζει και γι’ αυτό συνδέεται με την φυσική μας διάσταση, το φυσικό σώμα.

Είναι η «γείωσή μας», η ένταξή μας στην φυσική διάσταση της Δημιουργίας.

Δυσκολίες μπορεί να συναντήσουμε, προκειμένου να ταυτιστούμε με τις «επιταγές» του ζωδίου του ωροσκόπου, κυρίως αν έχει μεγάλη απόσταση από τα χαρακτηριστικά του Ηλίου και της Σελήνης.

Ωστόσο, είναι η πρόκληση να προσβλέπουμε σε μία νέα εμπειρία ζωής, να ανακαλύψουμε τις ομορφιές και τις αδυναμίες του, χτίζοντας ένα οικοδόμημα και φθάνοντας στην πληρότητα, για την ύπαρξή μας στη γη.

Είναι το ένδυμα που μας βοηθά να παραμείνουμε στην γήινη πραγματικότητα, η μάσκα που κρύβει την πνευματική μας υπόσταση.

Σημαντικός, για να προσφέρει το υλικό της εξέλιξης στο πνεύμα μας.

Απαραίτητος, για την εμπειρία στην οριζόντια διαδρομή της ενσάρκωσης, όπου ο καθένας φέρει τον «σταυρό του», με την κάθοδο αυτή.

 

Ας θυμόμαστε πως…

Έχοντας τον Ωροσκόπο σε παρορμητικά ζώδια : Χρειάζεται περισσότερη συνειδητή σταθερότητα, για να διευκολυνθεί η ουσιαστική μεταβολή του χαρακτήρα και η πρόοδος.

Έχοντας τον Ωροσκόπο σε σταθερά ζώδια : Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία, αποφυγή αχαριστίας και ενδοσκόπηση.

Έχοντας τον Ωροσκόπο σε μεταβλητά ζώδια : Χρειάζεται έλεγχος της μεταβλητότητας, γιατί μπορεί να ζήσουμε στο περιθώριο των καταστάσεων ή δίχως ολοκλήρωση του έργου.

 

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν, με τον ωροσκόπο στο τιμόνι της ζωής!