Από την Λίλιαν Σίμου

Οι μικροί μας “άγγελοι”, έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που τους βοηθούν να εκδηλώνουν την προσωπικότητά τους, στον πρώτο κοινωνικό χώρο έξω από την οικογενειακή εστία, το σχολείο. Άραγε πώς προσαρμόζονται ανάλογα με το στοιχείο που επικρατεί στον χάρτη τους και κυρίως ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου και του ωροσκόπου τους;;;

Τα παιδιά μας, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά στην προσαρμογή τους με το εξωτερικό περιβάλλον. Αλλά ας δούμε λίγο πώς εκείνα τα αντιλαμβάνονται, μέσα από τον χώρο του σχολείου και πώς θα ήταν καλό να τα βοηθήσουμε εμείς, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να αγαπήσουν το σχολείο, σαν δεύτερο σπίτι τους!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Στοιχείο της Γης, στο άρθρο μας:  Γη: η πρώτη ύλη – μαγιά της φυσικής Δημιουργίας”

Ανάλογα με το ηλιακό ζώδιο ή τον ωροσκόπο σε ζώδια της Γης, το παιδί μας θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πως αντιδρά ως εξής:

Ταύροςz taurus

Θα διαπιστώσουμε πως διαθέτει καταπληκτική μνήμη, είναι χαμηλών τόνων και με ένα άτολμο ή συχνά ντροπαλό χαρακτήρα. Ο συναισθηματισμός του μπορεί να φέρει εμπόδια στην αμεσότητα της συναναστροφής ή την διεκδίκηση των θέσεων που έχει το παιδί μας. Η ανασφάλεια αν δεν ξεπεραστεί, θα φέρει εμπόδια και στην ενήλικη ζωή του. Πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Μεγάλη σημασία έχει το περιβάλλον να έχει άτομα υγιή και με σεβασμό, γιατί απορροφά τα πάντα και δεν εκφράζεται. Ό,τι είναι γόνιμο αλλά και παραγωγικό, όπως οι τέχνες, θα το ενδιαφέρουν.

Παρθένοςz virgo1

Το παιδάκι μας θα έχει έμφυτη περιέργεια και επιμονή στο θέμα της γνώσης. Το συναρπάζει ό,τι έχει έρευνα, ανακάλυψη, μελέτη και μυστήριο. Δεν θα αρέσκεται σε θεματικές ενότητες στο σχολείο, δίχως αναζήτηση. Θα πλήττει αφόρητα αν η ζωή στο σχολείο δεν το συναρπάζει. Ο λόγος του θα είναι διεισδυτικός, εντυπωσιακός και ουσιαστικός. Θα θέλει να είναι ξεχωριστό στις γνώσεις του και δεν αποκλείεται να καταπλήξει όλους, με την επιμονή του και το βάθος της μελέτης του. Ας προσέχει μόνο να μην είναι αυστηρό με όσους δεν έχουν την ίδια ικανότητα μ’ αυτό.

Αιγόκερωςz capricorn

Το παιδάκι μας θα είναι ιδιαίτερο σε χαρίσματα καλλιτεχνικά, δημιουργικά και θα έχει φαντασία που θα το «ταξιδεύει»….Συχνά αφηρημένο, θα δυσκολευτεί να συγκεντρωθεί. Επειδή η φύση του απαιτεί ένα σοβαρό στόχο, θα πρέπει από μικρό να καλλιεργήσει αυτό το χαρακτηριστικό. Αλλιώς, η περιοριστική και στατική μελέτη θα το αποδιοργανώνει και θα αδιαφορήσει. Ενδέχεται δε, να θέλει κάποιο χόμπι για να χαλαρώνει από την ένταση και την πίεση που του ασκεί το σχολείο. Ίσως ένα μάθημα μουσικής, χορού, κίνησης, θα το βοηθούσε.

 

Σημείωση: ο Ερμής, οι πλανήτες και ο κυβερνήτης του τρίτου οίκου προσθέτουν λεπτομέρειες για την σχολική επίδοση και το παιδί μας

 

Επίσης:

Για το παιδί μας στα ζώδια της Φωτιάς, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας

Ακολουθούν άρθρα για τα παιδιά στα ζώδια του Νερού και στα ζώδια του Αέρα