από την Λίλιαν Σίμου

 

Βρισκόμαστε στην περίοδο όπου ο Ήλιος διανύει το δροσερό και μονίμως νεανικό ζώδιο των Διδύμων…

 

Πώς θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το ζώδιο αυτό λοιπόν, στα στάδια ανάπτυξής μας, ανάλογα με την ηλικία;

Ας δούμε με τη σειρά πώς αντιδρά ως Δίδυμος όταν είναι…

(Παιδί…)

Ο μικρός Δίδυμος είναι ένα παιδί αεικίνητο, ευχάριστο και δημιουργικό. Το παιδί Δίδυμος έχει ανάγκη από άφθονα πνευματικά κίνητρα και θα «καταβροχθίζει» βιβλία και ιδέες όπως οι φίλοι του καταβροχθίζουν γλυκίσματα. Χρειάζεται όμως προσοχή στην τάση του Διδύμου να παίρνει τα πράγματα επιφανειακά κι επιπόλαια. Πρέπει να ενθαρρύνεται να αποτελειώνει κάτι που αρχίζει (είναι πολύ ευχάριστο πάντα ν’ αρχίζει κανείς ένα καινούργιο παιχνίδι, ένα καινούργιο χόμπι, άλλο τόσο όμως είναι ανιαρό να το ολοκληρώνει). Η νευρικότητα ή η ψυχική ένταση πρέπει να επισημαίνεται νωρίς, για να καταπολεμηθεί έγκαιρα. Η πειθαρχία κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τους Διδύμους και το παιδί είναι φυσικό, συχνά να αντιπαθεί την πειθαρχία του σχολείου, ιδιαίτερα αν οι δάσκαλοι επιχειρούν να του επιβάλουν σιωπή. Σχολεία που είναι γνωστά για την αυστηρή πειθαρχία τους πρέπει ν’ αποφεύγονται. Το παιδί Δίδυμος είναι κατά κανόνα λογικό, φτάνει να το κατανοούν. Ο εξαναγκασμός προκαλεί την αρνητική επίδρασή του. Το πνεύμα του χρειάζεται βέβαια τιθάσευση και πειθάρχηση, αλλά είναι πάντα ζωηρό και άγρυπνο. Ένα είναι σίγουρο: με ένα τέτοιο παιδάκι, δεν θα πλήξετε ποτέ!

(Έφηβος…)

Ο έφηβος Δίδυμος γίνεται συχνά νευρικός και είναι αρκετά ανήσυχος. Περίεργος για την φύση του, θα συζητά και θα ρωτά διαρκώς για ό,τι τον απασχολεί. Ο περιορισμός και η τάξη δεν θα τον ενδιαφέρουν, θα αγαπά τις εξόδους και την επικοινωνία με νέα πρόσωπα για να μοιράζεται τις απορίες του. Αγαπά τις ερωτικές περιπέτειες, ξεκινώντας ίσως νωρίς σε σχέση με τους άλλους εφήβους την αναζήτηση της ερωτικής επαφής. Με τους γονείς μπορεί να επιδιώκει λεκτικές αντιπαραθέσεις, αναδεικνύοντας το ταλέντο του σε ένα πνεύμα αντιλογίας με επιχειρήματα. Μικρές έξοδοι, για σινεμά ή για να συναντηθεί με άλλους νέους, θα είναι ο καλύτερος τρόπος να περνά ευχάριστα την εφηβεία, την οποία –ενδεχομένως-δεν θα αποχωριστεί ποτέ!

(Γυναίκα…)

Η γυναίκα Δίδυμος είναι ντελικάτη και ευχάριστη. Συμπαθητική πάντα, εκπέμπει φρεσκάδα και ζωντάνια. Εξωστρεφής και ομιλητική, θα μοιάζει να παίζει με τις εντυπώσεις και δεν θα μπορεί κάποιος να της αντισταθεί. Θα αγαπά το χιούμορ και θα είναι ελκυστική με την εξυπνάδα της και τα ευφυολογήματά της. Η φαντασία της θα την οδηγεί σε νέες περιπέτειες και θα αγαπά πολύ να την φλερτάρουν. Μεγαλύτερη σημασία θα έχει για την ίδια το παιχνίδι της κατάκτησης του έρωτα, παρά ο ίδιος ο έρωτας. Με εναλλαγές διάθεσης, ίσως δεν είναι σταθερή από την φύση της (παρά μόνο αν άλλα στοιχεία του ατομικού της ωροσκοπίου της προσδίδουν σταθερότητα). Θα την ενδιαφέρει ένας εγκεφαλικός σύντροφος.

(Άνδρας…)

Ο άνδρας Δίδυμος παραμένει νέος και ευχάριστος μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ωστόσο, παρά την εξυπνάδα του, αν δεν έχει κάποια στοιχεία στο ατομικό του ωροσκόπιο για να τον καθιστούν πιο ώριμο κι υπεύθυνο, είναι πιθανόν να δυσκολεύεται να αναλάβει ευθύνες και υποχρεώσεις. Αεικίνητος και διασκεδαστικός, θα είναι το επίκεντρο στις συντροφιές του. Θα εμπλέκεται σε ατέλειωτες συζητήσεις, ενώ μπορεί να αναζητά εναλλαγές στην καθημερινότητά του. Με πολλά ενδιαφέροντα, θα είναι εύκολο να ξεφεύγει και να έχει ποικιλία στη ζωή του. Δύσκολα όμως θα εμμένει σε μία κατάσταση, με συνέπεια να αφήνει ημιτελή πολλά έργα του. Δεν μπορεί εύκολα να μπει σε αυστηρό πρόγραμμα και να τυποποιηθεί.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε τομέα της ζωής των χαριτωμένων Διδύμων και την προσωπική πινελιά ανάλογα με την ημέρα γέννησης στο άρθρο: Δίδυμοι, το ζώδιό σας