Έργο του 2016

Ελαιογραφία σε καμβά 97 Χ 130

Vladimir Volegov, ένας σύγχρονος “υπηρέτης της Τέχνης” με αισθητική κι ευαισθησία

Volegov_photo

Ο Βλαντιμίρ Βολέγκοβ γεννήθηκε το 1957 στην πόλη Chabarowsk (Ρωσία).

Η κλίση του στην ζωγραφική φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία, τριών μόλις ετών, και ξεκίνησε τη ζωγραφική από τα παιδικά του χρόνια, ενώ το ταλέντο του άνθισε ως έφηβος. Στην πρώην Σοβιετική Ένωση, παρακολούθησε μαθήματα στο σχολείο τέχνης Krivoj Rog και στο Ινστιτούτο Lvov Polygraph.

Το 1984, του  απονέμεται βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμού καλλιτεχνικής αφίσας. Μετακόμισε στη Μόσχα το 1988 και η καριέρα του κινείται προς το σχεδιασμό αφισών και εξώφυλλα για τα μουσικά συγκροτήματα. Ταυτόχρονα, συνέχισε να ζωγραφίζει και να συμμετέχει σε εκθέσεις.

Το 1990,  άρχισε να ταξιδεύει στην Ευρώπη. Κερδίζει  τα προς το ζην στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων ζωγραφίζοντας πορτρέτα, ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη, στο Βερολίνο και στη Βιέννη. Με την εμπειρία αυτή, βελτιώνει την αισθητική του πορτρέτου και γρήγορα γίνεται ένας δημοφιλής ζωγράφος.

Το  στυλ του μοιάζει σχεδόν φωτογραφικό,  απεικονίζει κυρίως γυναίκες νέες, κομψές, γλυκές, σε φυσικό σκηνικό (κήπους, δέντρα, θάλασσα). Αλλά επιλέγει επίσης τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

Η τέχνη του είναι  εξαιρετικά πλούσια σε χρώμα και έχει έντονη φωτεινότητα. Αποπνέει τόσο πολύ μία  αίσθηση  γαλήνης και διακριτικού αισθησιασμού, που συνεπαίρνει, ηρεμεί την ψυχή και ταξιδεύει στο όνειρο.

Οι μούσες του έχουν μία αίσθηση ρομαντισμού, απόσυρσης και βρίσκονται συνήθως σε μία κατάσταση αναμονής.

Κάποιοι κριτικοί υποστηρίζουν πως στο έργο του υπάρχει η ατμόσφαιρα του Προυστ.

 

Παρουσίαση: Λίλιαν Σίμου