Από την Λίλιαν Σίμου

 

Η αστρολογική γνώση, όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο πρώτο μας θέμα, έχει στάδια περιγραφής της προσωπικότητας. Ξεκινά από τα εξωτερικά δεδομένα, και διεισδύει στα εσωτερικά και πνευματικά της ύπαρξής μας.

Το πλέον γνωστό σημείο είναι αυτό που ανα-γνωρίζουμε σε ένα βαθμό, όταν έχουμε να απαντήσουμε στην συνήθη ερώτηση: «σε ποιο ζώδιο ανήκεις;». Επί της ουσίας η ερώτηση αφορά το σημείο του ζωδιακού στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος την στιγμή της γέννησής μας.

Ο Ήλιος, σημαντικό άστρο στο μικρό μας Σύμπαν, είναι σημαντικό σώμα και στην εκδήλωση της ύπαρξης.

Είναι η αυτοέκφρασή μας, η προσωπική μας εκδήλωση, η ανάγκη να δηλώσουμε την παρουσία μας στον πλανήτη Γη.

Μέσω του Ήλιου μας προσδιορίζουμε την ταυτότητά μας, την θέληση για ζωή, την θέληση για ενεργή παρουσία.

Μοιάζει με το στοίχημα που θέσαμε προκειμένου να αξιολογήσουμε την πρόθεση του Εγώ να λειτουργήσει στα πλαίσια μίας ταυτότητας.

Η συμπεριφορά μας σε πρώτο βαθμό, η συνειδητή παρουσία μας στον γήινο κόσμο, η βούληση της δημιουργικής μας έκφρασης, η επιλογή της ατομικότητας, εμπεριέχονται στις πληροφορίες του Ήλιου.

 

Με τον Ήλιο μας, ανάλογα με το ζώδιο που τον χρωματίζει σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, λέμε:

-Θέλω να ζήσω, να φανώ, να διακριθώ, να εκφραστώ και να υπερασπιστώ την παρουσία μου.

-Επιθυμώ να με θαυμάσουν για το έργο μου, την δημιουργική μου κλίση, να υπερασπιστώ τις επιλογές μου, να εκτιμηθώ για τις πινελιές που προσθέτω στον πίνακα της ανθρωπότητας.

-Αγαπώ και λάμπω μέσα από την ύπαρξή μου, θέλω να αγαπήσω, να αγαπηθώ, να θαυμάσω την Δημιουργία και να με θαυμάσουν μέσω αυτής.

-Θέλω να βρω λόγους να απολαμβάνω με εμπιστοσύνη και χαρά κάθε στιγμή, από την γέννηση ως τα βαθιά μου γεράματα. Κάθε στιγμή είναι μία ακόμη σπίθα της παρουσίας μου στον πλανήτη Γη.

-Επιδιώκω να αγαπήσω και να αγαπηθώ, να ασχοληθώ με θέματα που ευφραίνουν την καρδιά και αναπτύσσουν συναισθήματα, να παράξω έργο που θα ξεχωρίσει, θα λάμψει, διότι θα έχει την ατομική μου απόχρωση.

Κάθε αδυναμία γύρω από τον Ήλιο μας, μπορεί να φέρει υπερ-εκτίμηση του Εγώ (αλαζονεία, έπαρση, υπερβολική αυτό-προβολή) ή χαμηλή αυτό-εκτίμηση.

Η ισορροπημένη έκφραση του Ήλιου μας, αναπτύσσει το έργο μας, προσδίδει αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και μοιάζουμε με μία σπίθα φωτός που μπορεί να γίνει πυρσός και να οδηγήσει σε όμορφα ανεξερεύνητα μονοπάτια εμάς και όσους μας περιβάλλουν.