9W_5Y2ZsΑπό την Άρια Σωκράτους.

Η γεμάτη ένταση και ζωντάνια φωνή της Kiki Vale έντυσε τις ραδιοφωνικές διαφημίσεις του νερού Evian και της Coca cola, στις οποίες απονεμήθηθηκαν τα βραβεία Omni.

Η δυναμική και πολυτάλαντη δημοσιογράφος που μετράει ήδη εικοσιπέντε χρόνια χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ραδιοφωνίας γεννήθηκε στο Kansas City του Missouri από Έλληνες γονείς οι οποίοι κατάγονται από το Κιάτο Κορινθίας. Οι γονείς της είναι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Tasso’s Greek Restaurant στο Kansas City, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Food Network ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Kansas City.

Η Κiki εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση από δώδεκα ετών και για οχτώ ολόκληρα χρόνια. Η ίδια περιγράφει την εμπειρία αυτή ως μια από τις καλύτερες της ζωής της και θεωρεί ότι λόγω της εμπειρίας αυτής εντρύφησε ακόμα περισσότερο στην ελληνική κουλτούρα και στο ελληνικό κέφι και διδάχτηκε να είναι στη ζωή της αποφασιστική, επίμονη και υπομονετική.

«Από την ηλικία των δώδεκα ετών κατάλαβα πως ο σκοπός της ζωής μου ήταν να γίνω δημοσιογράφος και να εμπνέω και να κινητοποιώ τους ανθρώπους. Λάμβανα μέρος σε διαγωνισμούς και ομιλίες και ήθελα να βρίσκομαι σε πλατό και να αλληλεπιδρώ με το κοινό. Από τότε γνώριζα πως αυτή είναι θα ήταν η κατεύθυνση της ζωής μου. Στα δώδεκα μου δεν σκέφτηκα τι θα κάνω αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνω.», υποστηρίζει η ίδια.

Εργάστηκε σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Kansas City όπως KCNW, KBEQ, KUDL, American Cable TV και WBBM, WMAQ, WGN, WUSN, WSCR, WTMX, WJJG στο Σικάγο.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός πως στο Σικάγο η Kiki ήταν η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος, η οποία έκανε ανταποκρίσεις και μετέδιδε ειδήσεις πετώντας μ’ενα ελικόπτερο πάνω από το Σικάγο και την Ιντιάνα.

“Η ραδιοφωνία ήταν ένας χώρος όπου κυριαρχούσαν οι άντρες και η παρουσία μου έκανε τη διαφορά. Οι περισσότεροι διαφημιστές ζητούσαν να ντύσω με τη φωνή μου τις διαφημίσεις τους. Στον ένα ραδιοφωνικό σταθμό έκανα πρωινή εκπομπή και στον άλλο βραδινή.”

Εκτός από το ραδιόφωνο που είναι ο μεγάλος της έρωτας, η Kiki έχει εργαστεί ως αρθρογράφος μετρώντας πάνω από εκατό άρθρα στο ενεργητικό της. Έχει πάρει εκατοντάδες συνεντεύξεις από σημαίνοντα πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας, από αθλητές, επιχειρηματίες και πολύ γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood όπως ο Τομ Χανκς.

Η ευρέως γνωστή και πολύ προσφιλής στήλη της είχε την ονομασία «Kefi – That Life Force», η οποία φιλοξενήθηκε στο Greek Star, Hinsdale Magazine, The Doings και στην εφημερίδα Suburban life.

Από το 2000 μέχρι το 2011 έκανε την παραγωγή της δικής της εκπομπής στην εταιρία Kukla production της οποίας είναι ιδιοκτήτρια και παρέχει υπηρεσίες voice over και public speaking ενώ πρόσφατα έχει ανακατασκευάσει την ιστοσελίδα της, η οποία θα παρέχει στο κοινό εκπαιδευτική και επιμορφωτική ψυχαγωγία. Στα άμεσα μελλοντικά της σχέδια συγκαταλέγεται η ολοκλήρωση του πρώτου της βιβλίου, το οποίο θα αποτελείται από μια συλλογή δικών της άρθρων τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό.

Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι ένα ανοικτό πανεπιστήμιο στο οποίο γνωρίζεις πολύ σημαντικούς ανθρώπους, μαθαίνεις συνεχώς καινούρια πράγματα και να εξελίσσεσαι. Ο στόχος μου μέσα από τις δραστηριότητες μου, οποιεσδήποτε κι αν είναιι αυτές όπως το ραδόφωνο, η ιστοσελίδα μου και η γραφή είναι να ενεργοποιώ τους ανθρώπους και να τους κινητοποιώ ούτως ωστε να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις ικανότητες τους.

Στις 18 Ιουνίου του 2016, η Kiki Vale θα είναι η κύρια παρουσιάστρια του ετήσιου φιλανθρωπικού γκαλά του Panhellenic Scholarship Foundation στο Σικάγο. Η επιλογή της έγινε βάσει του σημαντικού φιλανθρωπικού της έργου καθώς και της αξιοσημείωτης επαγγελματικής της καταξίωσης.

www.ekirikas.com