Από την Αμαρυσία Σιγάλα.

Άνθρωποι με τα ημίμετρά σας, έχετε γεμίσει υποκατάστατα τις ζωές σας, και υποστηρίζετε ότι το κάνετε για να προστατευτείτε. Μπύρες χωρίς αλκοόλ, κρέμα γάλακτος 0%, κιμάς σόγιας, ηλεκτρονικά τσιγάρα. Όλα για να κρατάτε την απόλαυση, λέτε, χωρίς τον κίνδυνο και τις επιβλαβείς συνέπειες που θα έχουν όλα αυτά στην υγεία σας…

Έτσι διαλέγετε κι έρωτες χωρίς φλόγα, χωρίς πάθος, χωρίς κίνδυνο εθισμού στα μάτια, το μυαλό και το κορμί σας, και χωρίς συνέπειες για την καρδιά σας που θα σπάει σε κάθε τηλεφώνημά, σε κάθε  λέξη και χαμόγελο του αντικειμένου του πόθου σας.

Γέμισε ο κόσμος χλιαρές σχέσεις συμβιβασμού, ανθρώπους που προτιμούν την ασφάλεια ενός προγράμματος από τις πεταλούδες στο στομάχι τους, άντρες που φοβούνται να κοιτάξουν εξω από το κλουβί που μόνοι τους μπήκαν, γυναίκες που προτιμούν να διατηρούν αψεγάδιαστο το μακιγιάζ τους παρά να αφήσουν να τρέξουν δάκρυα χαράς ή πόνου στο σοβατισμένο σαν μάσκα πρόσωπό τους.

Άνθρωποι, εσείς που κουβαλάτε πληγές και ουλές από τις μάχες του Έρωτα, σας σέβομαι, και υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σας που φωτίζει το πρόσωπό σας. Ακόμη κι αν ο έρωτάς σας τελείωσε άδοξα, απρόοπτα, ακόμη και τότε, σας κάνει και ξεχωρίζετε ανάμεσα στους άχρωμους συμβιβασμένους.

Εσάς τους παρανόμους , που κλειδωθήκατε στο μπάνιο ή βρήκατε αφορμή να πάτε για ψώνια λίγο πριν κλείσουν τα μαγαζιά για να πείτε κάτι αστείο στο τηλέφωνο σε κάποια που βρίσκεται μακριά, σας έχω λατρέψει. Γιατί ξέρατε πως εκείνη το χρειαζόταν, και εσείς θέλατε να ακούσετε το γέλιο που εσείς προκαλέσατε.

Γιατί; Μα γιατί χαρίσατε το καθαρό πάθος με όλους τους κινδύνους , τους εθισμούς και όλα όσα βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Γιατί γίνατε φάρμακο, μα και ναρκωτικό από τα πιο εθιστικά. Ένα ναρκωτικό που για να βγει από τον οργανισμό σου, πρέπει να ξεχάσεις τους πιο έντονους εγκεφαλικούς και σωματικούς οργασμούς σου.

Για σας που αναρωτιέστε για το ποια είμαι, είμαι μια που θέλει το ποτό της με αλκοόλ, τον καφέ της με καφεΐνη, το τσιγάρο της με νικοτίνη, τα ξενύχτια της με ανατολές, τις παραλίες της με μοιρασμένο κομμάτι πίτσα, και τον έρωτά της καυτό και παθιασμένο.

Τα χλιαρά, όπως και το ροζ χρώμα, μου κάθονται στον λαιμό.