TASOS PETSAS

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των 15 ετών, αλλά ο ίδιος δεν περιορίστηκε μόνο εκεί. Με σπουδές στη Νομική σχολή Αθηνών και ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου έχει δει κι έχει μάθει πολλά, όμως η μουσική εξακολουθεί να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Ένα δυσάρεστο γεγονός στην προσωπική του ζωή δίνει πνοή και δύναμη στη μουσική του με αποτέλεσμα να αριθμεί πολλά #1 στα Ελληνικά charts, αλλά και δυναμικές εισόδους στα διεθνή charts. Ίσως είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που στην αρχή της επιτυχίας του στηρίχτηκε περισσότερο στις δικές του δυνάμεις και σε ελάχιστη εξωτερική βοήθεια.

Ζήτησα από τον ίδιο να γράψει ένα μικρό κείμενο, σαν ημερολόγιο, προκειμένου να σας διηγηθεί ο ίδιος τη μέχρι τώρα πορεία του. Και κάπως έτσι έγραψε:

«Με λένε Τάσο Πέτσα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την instrumental μουσική από 15 ετών, μετά από παρότρυνση της μητέρας μου, κάνοντας σπουδές synthesizer και αργότερα -με τη βοήθεια της τεχνολογίας- επεξεργαζόμουν τις μελωδίες που έγραφα στον υπολογιστή μου. Είχα σαν όνειρο κάποια στιγμή να κυκλοφορήσω ένα δικό μου τραγούδι που θα έμπαινε στα charts και γιατί όχι ένα άλμπουμ αφού όλες τις μελωδίες από το πρώτο μου άλμπουμ τις είχα γράψει τα προηγούμενα 25 χρόνια. Μαζί με τις σπουδές στο synthesizer έκανα και μαθήματα φωνητικής για 3 χρόνια στο σύγχρονο (αγγλικό) τραγούδι.

Με αφορμή το θάνατο της μητέρας μου τον Απρίλιο του 2013 από τον καρκίνο του μαστού και επειδή η μητέρα μου αγαπούσε το πρώτο μου κομμάτι, το «Mother Of Mine Anna» όπως το μετονόμασα, αφιερώνοντας το σε εκείνη, αποφάσισα να το κυκλοφορήσω μόνος μου στο διαδίκτυο. Μόνος μου και αργότερα με τη βοήθεια κάποιων φίλων στο εξωτερικό αρχίσαμε να το ποστάρουμε σε groups, forums, blogs, soundcloud, YouTube και με τη βοήθεια ενός διεθνούς site για νέους καλλιτέχνες, του ReverbNation, το έμαθε και το αγάπησε περισσότερος κόσμος, πόσο μάλλον όταν κάποιοι μάθανε και την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το κομμάτι.

Επειδή αγαπούσα πολύ και το τραγούδι, ήθελα να κυκλοφορήσω  και ένα δικό μου τραγούδι αλλά ήθελα να με συνοδέψει και μία γυναικεία λυρική φωνή. Αν και στην αρχή πίστευα ότι θα ήταν δύσκολη η πραγματοποίηση της επιθυμίας μου, τελικά αυτή τη φωνή την ανακάλυψα στην εταιρεία μου, την FM RECORDS. Δεν ήταν άλλη από την λυρική και crossover τραγουδίστρια Μάνια Βλαχογιάννη. Η αρχική μου σκέψη ήταν να κυκλοφορήσω τρία tracks, ένα κομμάτι που θα αναφέρεται στη μητέρα, ένα στον Άγγελο-Σύντροφο και ένα τρίτο που θα αναφέρεται στο φίλο/η. Έτσι μετά την επιτυχία των «Mother of mine, Anna” και «Angel of mine” προέκυψε και το τρίτο track,  το «Friend Of Mine» σε remix του Γιάννη Μιχελινάκη (a.k.a. Lego Boy) που άρεσε τόσο πολύ στην Αγγλία που μπήκε μέσα στα 200 πρώτα electronic singles.

Με μεγάλη μου χαρά αλλά και χαρά των συνεργατών μου και τα τρία πρώτα μου singles τα είδαμε να αναβαίνουν στο #1 των digital singles της Ελλάδος, να μπαίνουν στο εβδομαδιαίο top-10 του ελληνικού Billboard αλλά και στα 200 πρώτα singles της Ευρώπης.

Αλλά και το πρώτο μου άλμπουμ «Heart Of Mine, Anna»  ανέβηκε και αυτό στο #1 των digital πωλήσεων στην Ελλάδα που εκτός από digital κυκλοφόρησε και σε 100 περίπου συλλεκτικά cd βινυλίου  και μάλιστα επανακυκλοφόρησε πρόσφατα με ένα bonus track, μία jazz soul εκδοχή του πρώτου μου κομματιού, του «Mother Of Mine (Anna)» με τη συμμετοχή μιας διεθνώς βραβευμένης  Ελληνοαμερικανίδας μουσικού, της  Δέσποινας Πατρώνα (Thespina Music).

Με τη Δέσποινα Πατρώνα γνωριζόμαστε από το 2007. H ίδια είχε ξεκινήσει από νωρίς σπουδές φωνητικής και πιάνου, ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική πάνω στη μουσική (σύνθεση, παραγωγή και φωνητική). Έχει κυκλοφορήσει δυο digital singles με την ονομασία «Thespina Music», το «Breath Of Heaven» και το «Melpomene» που συνοδεύονται από δυο μικρού μήκους πανέμορφα φιλμάκια που δείχνουν τις ομορφιές της Ελλάδας.  Το δεύτερο, το «Melpomene» πριν μερικούς μήνες κέρδισε στα Christian Awards 2016  στο Los Angeles δυο βραβεία για καλύτερο μουσικό βιντεοκλίπ και καλύτερης συνθέτριας και παράλληλα είναι υποψήφιο στην κατηγορία μικρού μήκους στo Los Angeles Greek Film Festival που θα διεξήχθη αρχές Ιουνίου.

Αυτή η jazz soul εκδοχή θα συνοδεύσει μια σημαντική εκδήλωση για την πρόληψη σχετικά με τον καρκίνο του μαστού τον Οκτώβρη, που έχει οριστεί παγκόσμια ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στην εκδοχή αυτή η Δέσποινα απαγγέλει ένα ποίημα της μητέρας μου που έγραψε για μένα κι αποτελεί κομμάτι της καρδιάς μου.

Επόμενα σχέδιά μου είναι ένα δεύτερο άλμπουμ στο δεύτερο μισό του 2017 όπου θα προηγηθεί ένα νέο τραγούδι, electro pop  ντουέτο ανάμεσα σε μένα και τη Δέσποινα Πατρώνα που θα λέγεται «Dream» σε συμπαραγωγή και μείξη του Aural Fragment (Γιώργος Λαζάρου) που είχε αναλάβει τη μείξη και το mastering του πρώτου μου τραγουδιού, του «Angel Of Mine».

Τις διεθνείς επιτυχίες του Τάσου Πέτσα καθώς και τα video clip  που έχει επιμεληθεί ο ίδιος μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στα παρακάτω links: