Από την Έλσα Ανδρουλάκη.

Τι σημαίνει δεκτική; Είναι η γυναίκα που δέχεται.

Τι δέχεται; Πόσο; Για πόσο; Από ποιον; Γιατί;

Είναι η γυναίκα που λειτουργεί σύμφωνα με τη γυναικεία φύση της.

Είναι αυτή που κατά την αναπαραγωγική διαδικασία μπορεί να μεταφέρει στο έμβρυο της μόνο χρωμοσώματα χ δηλαδή μόνο τη γυναικεία φύση.

Ο άνδρας είναι αυτός που κατά τη σύλληψη καθορίζει το φύλλο της νέας ζωής που δημιουργείται καθώς μπορεί να μεταφέρει σε αυτήν είτε το χρωμόσωμα χ δηλαδή γυναικεία φύση είτε το χρωμόσωμα ψ δηλαδή ανδρική φύση καθώς εκείνος έχει μέσα του και τις δυο.

Είναι αυτή που ακόμα και κατά την υπέρτατη διαδικασία της δημιουργίας νέας ζωής είναι δεκτική στον ισχυρό ρόλο που έχει ο άνδρας σε αυτήν.

Είναι η γυναίκα που επιδιώκει να είναι δοτική με τους ανθρώπους της.

Είναι η γυναίκα που νιώθει σκέπτεται και πράττει με μοναδικό γνώμονα το καλό του κύκλου της, στενά περιορισμένου ή μη.

Αυτή που θα υποχωρήσει σε μια διαμάχη που ενδεχομένως να ξεσπάσει γύρω της για να κατευνάσει με αυτό τον τρόπο την ένταση και την αναταραχή που το ανδρικό στοιχείο έχει στη φύση του να δημιουργεί.

Είναι η γυναίκα που εκπέμπει φως φάρου στον σύντροφο και στα παιδιά της.

Είναι η γυναίκα που υποδέχεται και τελικώς εξατμίζει τις αγωνίες τις ανησυχίες τους φόβους και τα άγχη των ανθρώπων της με ένα πλατύ και θεραπευτικό χαμόγελο.

Είναι η γυναίκα που στηρίζει συνεχώς τους στόχους και τα όνειρα του συντρόφου της συναγωνιζόμενη με αυτόν με αποτέλεσμα την επίτευξη τους.

Αυτή που υπομονετικά δημιουργεί και διατηρεί το κατάλληλο κλίμα αναπτυχθεί η ανδρική υπόσταση του άνδρα που έχει δίπλα της, καθώς και το γενικότερο εκτόπισμα του ως οντότητα, είτε από τη θέση του άνδρα της, του φίλου της, του πατέρα της, του γιου της ή του αδελφού της.

Είναι η γυναίκα που γνωρίζει και χρησιμοποιεί τη λέξη «εμείς» και παράλληλα παραγκωνίσει τη λέξη «εγώ» έχοντας ως οδηγό την πρώτη στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις της.

Είναι η γυναίκα του χθες.. 

Αυτή που δεν έπρεπε να τρέχει ολημερίς για να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις απαιτήσεις των ρόλων που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια ,θέλοντας ή μη.

Άρα δεν έχει χρόνο να φροντίσει επαρκώς τις ανάγκες των ανθρώπων της.

Αυτή που δεν έπρεπε πάση θυσία,(θυσία χρόνου κυρίως) να γίνει απαραιτήτως ανταγωνίσιμη στον επαγγελματικό στοιβο,ούτε να υποχρεούται να τέλη καθημερινώς υπο καθεστώς αμφισβήτησης των ικανοτήτων και των αποδόσεων της στην εργασία της, λόγω του φύλου της, ως απόρροια των φεμινιστικών τάσεων που έχει η ίδια υιοθετήσει στη σύγχρονη κοινωνία ή ως απόρροια των ανδρικών ανασφαλειών.

Αυτή που δεν έπρεπε να γίνει η δυνατή της εστίας της ως αποτέλεσμα της ανεπαρκούς στήριξης αυτής από το έτερον ήμισυ. Άρα δεν μπορεί πλέον να φέρεται ως ευαίσθητη φύση.

Αυτή που δεν έπρεπε συνεχώς να παρουσιάζεται υπέρλαμπρη και υπέρκομψη για να κατορθώσει να ανταγωνίζεται τα πλαστικά πρότυπα της γυναίκας που προβάλλονται από τα μέσα.

Αυτή που δεν χρειαζόταν να κρίνεται καθημερινώς για την επάρκεια της ως μαμά σε σχέση με το πόσο πολύ η λιγότερο προβάλει τα αισθήματα μητρότητας μέσω των προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (μεγάλος αριθμός ποστς σχετικά με τη μητρότητα=καλή μαμά, μικρός αριθμός=κακή μαμά).

Τέλος αυτή που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η αδυσώπητη και αδίστακτη κόρη του Πάπα Ροδριγου Βοργία , αλλά αυτή που ΕΙΝΑΙ η υπομονετική και υποστηρικτική σύντροφος του.

Η δεύτερη κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί ένα από τα αρκετά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά παραδείγματα δεκτικούς γυναικός η οποία έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στις καρδιές και στις ζωές των ανθρώπων της, αφήνοντας να εννοηθεί από τα πλήθη που παρακολουθούσαν την πορεία της εξ αποστάσεως, το ακριβώς αντίθετο, για ευνόητους λόγους.

Ότι η παρουσία της δηλαδή στον οικογενειακό κυρίως κύκλο της ήταν καθαρά δεύτερου ρόλου σε σχέση με αυτήν του συντρόφου ή των παιδιών της.

Περισσότερο ή λιγότερο δεκτικές, κάθε φορά που λειτουργούμε κοντά στη γυναικεία μας φύση, προσπερνώντας τις σχετικά μικρές η μεγάλες δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουμε επιλέγοντας να περπατάμε το δρόμο της δεκτικότητας, μόνο θετικές εισροές θα δεχόμαστε και μόνο επιθυμητά αποτελέσματα, θα φέρουμε.