Είναι νέα παιδιά γεμάτα στόχους,  όνειρα κι ελπίδες για ένα προσοδοφόρο και υποσχόμενο μέλλον που στην παρούσα περίοδο, η Ελλάδα αδυνατεί να τους προσφέρει.

Η ζωή τους στην άλλη πλευρά στου Ατλαντικού δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, είναι όμως στρωμένη με ευκαιρίες για αυτούς που είναι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά και να δημιουργήσουν ένα έργο που ανέκαθεν ονειρεύονταν αλλά ουδέποτε είχαν την δυνατότητα να υλοποιήσουν.

Το ελληνικό κανάλι της ομογένειας NGTV έκανε έρευνα για το νέο μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων στις ΗΠΑ. Πέντε νέοι άνθρωποι – μια κοπέλα εκ των οποίων χωρίς χαρτιά – μιλούν για την εμπειρία τους στη Νέα Υόρκη, τις δυσκολίες αλλά και το κατά πόσον έμειναν ευχαριστημένοι από την επιλογή τους να περάσουν τον Ατλαντικό. Παρουσιάζονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Κυβέρνησης σχετικά με τις άδειες εργασίας που έχουν δοθεί σε Έλληνες την τελευταία πενταετία, ενώ δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για τις συνέπειες της αναχώρησης μετά από εκπρόθεσμη παραμονή στην χώρα. Στο ρεπορτάζ μιλούν, μεταξύ άλλων, ο ομογενείς Πολιτειακός Γερουσιαστής Μιχάλης Γιάναρης (Ν.Υ.) και ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών του οργανισμού HANAC, Νίκος Νικολαΐδης.