ANTONIO ARMANI

O Antonio Armani γεννήθηκε στη Γερμανία από Έλληνες γονείς. Δημιουργός του Armani Musical Center στον Κεραμεικό, πολυταξιδεμένος, πολυτάλαντος και με διττή φύση, όπως ο ίδιος απαντά σε μια από τις ερωτήσεις μου, έχει συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες της Τέχνης. Καίριος στον λόγο του, μου έκανε εντύπωση ότι ακολουθεί και ο ίδιος τις συμβουλές που δίνει στους μαθητές του, καταλήγοντας να γοητεύει με το star quality που τον διακρίνει.

 • Η ζωή σας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα ταξίδι. Ποιοί είναι για σας οι πιο σημαντικοί σταθμοί του έως τώρα ;

Ξεκίνησα το ταξίδι μου  με πρώτο σταθμό ως σολίστ στην παιδική χορωδία Βιέννης και μετά στην Ελλάδα, λαμβάνοντας δίπλωμα μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Στη συνέχεια μετακινούμαι στις ΗΠΑ και κάνω ένα μάστερ φωνητικής στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Έτσι ιδρύω την μουσική ακαδημία opus academy  και ασχολούμαι ως ερμηνευτής σε μιούζικαλ μεταξύ των οποίων σε έργα του Andrew Lloyd Weber. Τέλος επιστρέφω στην Ελλάδα το 1998 και δημιουργώ το Armani musical center στον Κεραμεικό.

 • Υπήρχαν τα ερεθίσματα στην οικογένειά σας, ώστε να ασχοληθείτε με τη μουσική;

 Η μητέρα μου είχε κάποιες μουσικές ανησυχίες, έπαιζε λαούτο και χόρευε ως αυτοδίδακτη. Τις βασικές κατευθύνσεις τις έλαβα από το δημοτικό σχολείο στην Γερμανία.

 • Από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας, ποιές θα ξεχωρίζατε ;

 Στις ΗΠΑ Franco Jerffirelli , Andrew Lloyd Weber, ενώ στην Ελλάδα τις συνεργασίες μου με τον Θάνο Μικρούτσικο, Ζωή Ξανθοπούλου, Γεωργία Καραμέρου και άλλους πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

 • Ποιες είναι οι διαφορές να δουλεύεις στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα;

 Στο εξωτερικό υπάρχει επαγγελματισμός, δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης και υψηλές αμοιβές για τον καλλιτέχνη.  Στην Ελλάδα οι αμοιβές είναι απαξιωτικές  για τον καλλιτέχνη και οι δυνατότητες καριέρας είναι περιορισμένες

 • Τι είναι εκείνο που προσφέρει η σχολή σας στους μαθητές;

Προσφέρει μαθήματα τραγουδιού,  χορού, υποκριτικής & musical (ιδιαίτερα  ή ομαδικά) με  καινοτόμες και σύγχρονες τεχνικές, έτσι ώστε ο μαθητής να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια που πρέπει να διαθέτει ένας σημερινός ερμηνευτής – performer.

 • Ως δάσκαλος, τι συμβουλεύετε τους μαθητές σας και ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά των μαθητών που θεωρείται ότι έχουν ελπίδες και μέλλον να επιτύχουν;

 Οι συμβουλές μου είναι πολλή δουλειά ,σεμνότητα ,πειθαρχία και ήθος. Τα χαρακτηριστικά για επιτυχία είναι  η καλλιτεχνική προσωπικότητα (star  quality) που θα γοητεύει το κοινό σου!

 • Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να ανέλθει το επίπεδο των performers στην Ελλάδα και να αναδειχθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός ταλέντων που γνωρίζω και να προωθηθεί ανάλογα στο χώρο.

ANTONIO ARMANI 2

 • Ποιο ρόλο τελικά προτιμάτε; Του δασκάλου ή του καλλιτέχνη που βρίσκεται πάνω στη σκηνή;

Η φύση μου είναι διττή! Είμαι καλλιτέχνης και δάσκαλος.

 •  Τελικά η Ελλάδα έχει ακόμη ταλέντα ή η κρίση έχει επεκταθεί και σε αυτόν τον τομέα;

 Υπάρχει απίστευτος αριθμός νέων ταλαντούχων ανθρώπων με πολύ υψηλό επίπεδο σε φιλότιμο ,ήθος και ικανότητες. Η ποιότητα ποτέ δεν υποβιβάζεται από οποιαδήποτε κρίση. Απλώς μπαίνει στο περιθώριο και απαξιώνεται. Συναντώ καθημερινά νέα άτομα που με το ταλέντο τους μού προκαλούν ενθουσιασμό.

 • Ποιά είναι η γνώμη σας για τα talent shows; Αν σας γινόταν πρόταση να είστε στην κριτική επιτροπή ενός talent show θα δεχόσαστε;

 Ως κριτής μάλλον όχι. Ως vocal coacher  -γιατί έτσι   μπορώ να προσφέρω της γνώσεις μου- θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.

Η έννοια κριτής  είναι πολύ ασαφής και υποκειμενική.

 • Θα υπήρχε ποτέ κάποιος τόσο σημαντικός λόγος, που θα σας έκανε να διακόψετε κάθε σχέση σας με την υποκριτική και τη μουσική;

 Η μουσική και η ερμηνεία είναι για μένα τρόπος ζωής και δεύτερη φύση άρα θα πάψουν για μένα όταν θα πάψω να ζω.

ANTONIO ARMANI 1