Από τον Γιώργο Παρασκευόπουλο.

 

Ας σκεφτούμε λίγο τους «δικούς μας» ανθρώπους..

Λέγοντας «δικούς μας», θεωρούμε, κατά κύριο λόγο αυτούς που, κανονικά, θα έπρεπε να, θέλουν το «καλό» μας. Την… πρόοδο μας..

Ε;..

Είναι όμως έτσι;..

Για να δούμε.

Πόσες φορές η οικογένεια μας, έχει υπονομεύσει τα όνειρα μας, κάνοντας χρήση του συναισθηματικού εκβιασμού («που θα μας αφήσεις; Εμείς σε αγαπάμε και μας λείπεις, εμείς δε σου λείπουμε; Άσε τα όνειρα και βολέψου στο μισθό του δημοσίου..» κλπ..);

Πόσες φορές οι «φίλοι» μας, έχουν ενοχληθεί που εξελισσόμαστε επαγγελματικά – οικονομικά;

Πόσες φορές οι «κολλητοί» μας, παραπονιούνται, πως δεν περνάμε πλέον, αρκετό χρόνο μαζί τους, γιατί γνωρίσαμε και κάναμε σχέση με κάποιο άτομο;

Μα, δε θα έπρεπε, όλοι οι πάρα πάνω, «δικοί μας» άνθρωποι, να χαίρονται για την πρόοδο μας;..

Ε;..

…και όμως!

Μάλλον, αν δούμε τα γεγονότα, το πλέον σύνηθες είναι οι κοντινότεροι σε εμάς άνθρωποι, να είναι αυτοί που, υποσυνείδητα μας υπονομεύουν..

Γιατί όμως;

Μα είναι πολύ απλό!

Η αποτυχία και ο συμβιβασμός θέλουν παρέα! Ακόμα δε χειρότερα, η δική μας πρόοδος και επιτυχία, θα τονίσει ακόμα περισσότερο τη δική τους αποτυχία!

Δικοί μας άνθρωποι, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, είναι αυτοί που χαίρονται με την πρόοδο μας σε όλα τα επίπεδα! Αυτοί που μας ενθαρρύνουν, μας στηρίζουν και που πάνω απ’όλα, αν χρειαστεί, θα μας βρίσουν, προκειμένου να μας βοηθήσουν να δούμε τα λάθη μας..

Δικοί μας άνθρωποι, δεν είναι αυτοί που στα στραβοπατήματά μας, μας κουνάνε το δάκτυλο και μας λένε «στα’λεγα εγώ!», ούτε φυσικά αυτοί που χαίρονται με τις αποτυχίες μας!

Σε καμία περίπτωση!

Υπάρχει μια συμπαντική Αρχή!

Ο πλέον ασφαλής δρόμος για να πετύχεις, ως άνθρωπος, στη ζωή σου, είναι να βοηθάς τους άλλους να πετύχουν!

Αν το κάνεις αυτό, τότε σίγουρα, το καλό θα σου επιστραφεί..

Στην πορεία, σίγουρα θα υπάρξουν και οι αχάριστοι. Αυτοί που σε φθονούν, γιατί έχεις τη δύναμη να βοηθάς, άσχετα αν αυτοί έχουν λάβει βοήθεια από εσένα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί

Ας είναι η επιτυχία μας, η απάντηση στις φθονερές συμπεριφορές..

 

Ας γίνουμε το παράδειγμα προς μίμηση..