«Έλα μωρέ, τι θυμάσαι τώρα;! Περασμένα ξεχασμένα!..»

 

Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό;..

Πάει πακέτο, συνήθως, με ειρωνικά σχόλια τύπου «αμάν, είσαι κολλημένος στο παρελθόν! Ξεκόλλα!», ή «για πες, τι φόραγα τότε;! Έτσι για να δούμε πόσα θυμάσαι χαχαχα!»

 

Μόνο που τα λάθη και οι προσβολές του παρελθόντος, αν δεν γίνουν αντιληπτά και κατανοητά από αυτούς που τα έπραξαν, είναι δεδομένο πως θα επαναλαμβάνονται, σε σημείο εμπεδώσεως..

 

Για να γίνουν όμως κατανοητά, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση. Αυτοί που σε πλήγωσαν, να έχουν τον απαιτούμενο αυτοσεβασμό, για να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, ούτως ώστε, να μην τα επαναλάβουν..

 

Όταν λοιπόν, για χρόνια, από την εφηβεία σου ας πούμε, προσπαθείς να «επικοινωνήσεις» και τρως τα μούτρα σου στα ντουβάρια της αλαζονείας, της ειρωνείας και του …. «πνεύματος» (my ass), από ανθρώπους που στα τότε νιάτα τους ένιωθαν ισχυροί και παντοδύναμοι, εκλαμβάνοντας τη δική σου απειρία, ως αδυναμία, σαν τις ύαινες που ζητούν επιβεβαίωση από το αδύναμο θύμα, πως είναι δυνατόν, να υπάρχει χώρος για αυτοσεβασμό;!

 

Στην δύναμη (μας) φαίνεται το μικρό, ή μεγάλο μέγεθος του αυτοσεβασμού μας..

 

Τα χρόνια όμως περνάν, οι κάποτε νέοι και δυνατοί, γερνάν, αποδυναμώνονται και ζητούν την παρουσία σου για βοήθεια..

 

Όμως ο κάποτε αδύναμος και άπειρος, δυνάμωσε και μέσα από επαναλαμβανόμενα στραβοπατήματα, τελικά βρήκε τον βηματισμό του, χωρίς τους…. «πνευματώδεις είρωνες» του παρελθόντος του!

 

Η συγχώρεση είναι κάτι τεράστιο για να χωρέσει σε ένα «νταξ μωρέ! Σε συγχωρώ!»

 

Μία βασική προϋπόθεση, για να λάβεις συγχώρεση, είναι να μπορείς να θεραπεύσεις τα αποτελέσματα των πράξεων σου!

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν είναι «συγχώρεση», αλλά κατανόηση και «άντε και γαμήσου!»

 

Όπως, οι άνθρωποι που συστηματικά πληγώνουν άλλους ανθρώπους και κυρίως τους οικείους τους, είναι άτομα χωρίς αξιοπρέπεια..

…για αυτό και αξιώνουν «συγχώρεση»…

 

Γιατί είναι τζαμπατζήδες…

 

Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν!

 

Άλλο «συγχώρεση» και άλλο «τζαμπατζιλίκι»..