Τruth is beauty

Burning Man, Nevada

USA

Ο Marco Cochrane δημιούργησε μία σειρά από τρία μνημειακά γλυπτά, το έργο Bliss, και το συγκεκριμένο είναι το δεύτερο της σειράς. Αναπαριστά  μορφή γυναίκας, της Deja Solis, που εκφράζει την ανθρωπιά της.

Έχεις  55 πόδια ύψος, έκανε το ντεμπούτο του στο Burning Man 2013 και θα τοποθετηθεί μόνιμα στο San Leandro Tech Center στο Bay Area του Σαν Φρανσίσκο το Σεπτέμβριο του 2016.

Τα γλυπτά έχουν σκοπό να εκφράσουν μια αλλαγή στην προοπτική … να είναι καταλύτες για την κοινωνική αλλαγή. Ο καλλιτέχνης περιγράφει την απελευθέρωση από την αισθησιακή πλευρά του γυναικείου σώματος που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή χειραγώγησης και να γίνει μία κραυγή ενάντια στη βία κατά των γυναικών, ευελπιστώντας να εμπνεύσει άντρες και γυναίκες προς αυτή την κατεύθυνση. Επιτρέποντας έτσι, να ζήσουν αρμονικά, με πληρότητα και ισορροπία.

Η Deja Solis έχεις επίγνωση του ύψους της και στέκεται στα άκρα των δακτύλων των ποδιών, με τα χέρια απλωμένα και το κεφάλι ριγμένο πίσω, σε μια στιγμή  απόλυτης αποδοχής της αγάπης.

Χρησιμοποιώντας ένα παντογράφο – ένα εργαλείο διεύρυνσης μεσαιωνικής εποχής –  το γλυπτό δημιουργήθηκε με κλασικές τεχνικές γλυπτικής με πηλό, και στη συνέχεια στην τελική του μορφή με μέταλλο. Η ολοκλήρωση που φθάνει τα  55 πόδια είναι από ράβδους και σωληνώσεις χαλύβδινες, (που απαιτούν 55.000 συγκολλήσεις) και καλύπτεται από ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα. Φωτίζεται από 3.000 μεμονωμένα LED RGB φώτα που διανέμονται σε όλο το σώμα της, καθώς και εξωτερικά φώτα (σχεδιασμός φωτισμού από Ka-Ping Yee).

Παρουσίαση: Λίλιαν Σίμου