Αφηρημένη τέχνη

Περιγράφεται ως «όμορφα ατελής» πίνακας, που μαζί με άλλους, σύμφωνα με την δημιουργό,  μιλούν για μια εσωτερική φωνή που συχνά αγνοείται. Με εντυπωσιακά έντονα χρώματα και υφή, ο καθένας θα οδηγήσει σε ένα ταξίδι που απαιτεί περισυλλογή και προσφέρει ανακάλυψη.

 

hqdefault

Laura Harris

Γεννήθηκε στο Ουισκόνσιν και είναι η κόρη του  γλύπτη / ζωγράφου, Walter Lenz.  Η Laura έχει εργαστεί σε μικτή τεχνική, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης ινών, ακρυλικά και ψηφιδωτό για πάνω από 25 χρόνια.

Στα πρόσφατα χρόνια, έχει επικεντρωθεί στο μωσαϊκό πορτραίτο. Χρησιμοποιώντας μια άμεση μέθοδο εφαρμογής, η επιλογή της σε ψηφίδες περιλαμβάνουν βενετσιάνικο και διχροϊκό γυαλί, 24 Kt., ιταλικό σμάλτο, χρυσό, πορσελάνη, κεραμικά πλακάκια, καθρέφτη, πέτρα και ανακυκλωμένα υλικά.

Εργάστηκε ως λογοθεραπεύτρια για πάνω από 15 χρόνια και αναγνωρίστηκε το 1998 ως μία από τις κορυφαίες 5 καθηγήτριες στο Ουισκόνσιν για τις προσπάθειές της στον τομέα της υποστηρικτικής τεχνολογίας και το 2001 ψηφίστηκε ως δάσκαλος της χρονιάς στο New Berlin Public School.

Στράφηκε στην τέχνη του ψηφιδωτού, το 1985, αφού σταμάτησε τη διδασκαλία λόγω της επιδείνωσης της πάθησής της, σκλήρυνσης κατά πλάκας. Έχει υπερβεί τις δυσκολίες μέσω της Τέχνης.

Ο πατέρας της έχει παίξει ζωτικό ρόλο στη ζωή της, όπως δηλώνει: «Έχω εμπλακεί στην τέχνη όλη μου τη ζωή. Ο πατέρας μου ήταν ένας καλλιτέχνης και μια ισχυρή επιρροή. Θυμάμαι ακόμη και ως παιδί που ο πατέρας μου απαγόρευσε τα βιβλία με έγχρωμες εικόνες, καθώς ένιωθε ότι ήταν υπερβολικά περιοριστικά και  αμφισβητούσαν τη φαντασία. Επίσης, πέθανε από επιπλοκές της MS το 2006. ”

 

Παρουσίαση: Λίλιαν Σίμου