Από την Λίλιαν Σίμου

 

Μετά τον ωροσκόπο, στον οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενο θέμα, η έκφραση της προσωπικότητας προεκτείνεται προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.

Είναι εκεί που θα αναζητήσουμε την επιβεβαίωση, την αναγνώριση, την αποδοχή.

Φιλοδοξούμε να έχει απήχηση το έργο μας, να εκπληρωθούν οι βασικοί μας στόχοι, να προωθήσουμε την φήμη και το όνομά μας.

Είναι το κύρος, ο σεβασμός που αποπνέουμε, η εκτίμηση και η δημόσια εικόνα μας.

Βασικά χαρακτηριστικά είναι η ανοδική εξέλιξη, η ανάληψη ευθυνών, η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την δύναμη και την εξουσία.

 

Τι θα θέλαμε να πετύχουμε;

Για ποιο λόγο να μας θυμούνται;

Ποια θέματα είναι σημαντικά για την ζωή μας;

Σε ποιο σημείο κορυφώνεται η δράση και κάθε μας προσπάθεια;

 

Αυτά συμπεριλαμβάνονται στον δέκατο τομέα του ωροσκοπίου, το πλέον ανυψωμένο ζώδιο του χάρτη.

Άραγε όλοι θα έχουμε επιτυχία, δόξα ή τιμές;

Είναι σχετικό αυτό και δεν κατακτάται μόνο με την πάροδο του χρόνου. Κατακτάται ανάλογα με την προσπάθεια, την φιλοδοξία, την στόχευση, την δύναμη που καταβάλουμε. Καθορίζουμε ένα ρόλο που διαδραματίζεται σε όλη την πορεία των χρόνων μας. Αναζητάμε μία θέση στην κοινωνία, αναζητάμε να προσέξουν την παρουσία μας.

Εδώ οι υλικές αξίες έχουν μικρότερη σημασία, καθώς μετρά η οργανωμένη και προγραμματισμένη εξέλιξη, για την οποία μπορούμε να αισθανθούμε υπερήφανοι. Η θέση που μας τιμά ή δεν μας τιμά, ανάλογα με τα προσόντα που έχουμε αναπτύξει, σε κάθε επίπεδο: φυσικό, συναισθηματικό, πνευματικό.

Δεν είναι απαραίτητο πως θα γίνουμε όλοι «αρχηγοί», «διάσημοι» ή «φημισμένοι». Αυτή η προσέγγιση του Μεσουρανήματος, είναι απλά μία στενή οπτική.

Το «έργο μας», είναι σύνθεση κάθε μικρής ή μεγάλης προσπάθειας, είναι ο καθημερινός αγώνας, η λεπτομέρεια που χτίζει βήμα-βήμα την εικόνα μας.

Στην ουσία, «το έργο μας» που μεσουρανεί, είμαστε εμείς, στον τελικό απολογισμό των πεπραγμένων μας. Αυτό είναι η ακμή του Μεσουρανήματος, η δεύτερη σημαντική μετά την ακμή του ωροσκόπου.

Ο Ωροσκόπος είναι η φυσική μας προβολή στον κόσμο, μετά την γέννηση.

Το Μεσουράνημα είναι η προβολή μας στο κοινωνικό περιβάλλον μετά τις επιλογές που θα κάνουμε.

Αν ο ωροσκόπος είναι η Ανατολή της ζωής, το Μεσουράνημα είναι εκεί όπου λάμπει περισσότερο ο ήλιος, στην κορύφωση του μεσημεριού, στην πορεία προς τη Δύση.

Το πρώτο ίσως περισσότερο μοιραίο ή καρμικό, ως εικόνα. Στο δεύτερο, είμαστε υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για την ολοκλήρωσή του. Η ηθική, οι αξίες και οι παραδόσεις με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί, θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο. Το κίνητρο πίσω από τις πράξεις μας, προσθέτει την πινελιά του.

Γιατί αυτό είναι το Μεσουράνημά μας: τα χρώματα που συνθέτουν την εικόνα μας, τα σκοτεινά σημεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, η προσωπικότητα που λάμπει και μας ξεχωρίζει από τους άλλους.

Είναι η εικόνα που θα αφήσουμε ολοκληρώνοντας αυτή την ενσάρκωση και θα προσθέσουμε ένα κομμάτι στο παζλ της ανθρωπότητας.

Ας προσπαθήσουμε να είναι τουλάχιστον όσο το δυνατόν πιο όμορφο…