Από την Λίλιαν Σίμου
Αναφερθήκαμε σε δύο βασικούς άξονες του γενέθλιου χάρτη, τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα.

Ο ατομικός μας χάρτης όμως, χαρτογραφεί όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας και προβάλλει κάθε τομέα της ζωής μας.

Κατά συνέπεια, μετά τους δύο βασικούς άξονες, υπάρχουν οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν τους τομείς αυτούς. Στο σύνολό τους είναι δώδεκα. Ο αριθμός της πληρότητας, στον οποίο αξίζει να αναφερθούμε μελλοντικά.

Μετά τον Ωροσκόπο, εκεί όπου δηλώνουμε «Εγώ Είμαι εδώ…», την παρουσία μας αυτόνομα στον πλανήτη Γη, υπάρχει ένας οίκος-τομέας, που προβάλλει την ανάγκη του «κατέχειν»…

Είναι η πρώτη ανάγκη που παρουσιάζεται στον άνθρωπο, από τα βρεφικά του χρόνια. Το μωρό κρατά και σφίγγει στο μικρό του χεράκι, αυτό που του δίνει ασφάλεια και θεωρεί σημαντικό. Στα πρώτα του βήματα θα κρατά σφικτά το παιχνίδι του, ή το ρούχο που αγαπά, και θα πει «είναι δικό μου»!

Το  να έχουμε ή να κατέχουμε κάτι, είναι σημαντικό για την συναισθηματική και υλική ασφάλειά μας. Ό,τι θεωρούμε πολύτιμο, ξεχωριστό, γίνεται απαραίτητο και θέλουμε να μην το αποχωριστούμε.

Κατά συνέπεια, η σύνδεση με ό,τι μας φανεί απαραίτητο, σημαντικό, αναπτύσσει την κτητικότητα.

images

Δεν αφορά μόνο υλικά αγαθά, καθώς έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που αγαπάμε και θεωρούμε πολύ σημαντικούς. Η ασφάλεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τόπο, υλικά αγαθά, αγαπημένα πρόσωπα.

Το συναίσθημα αναζητά την πληρότητα εδώ, μέσω της πρώτης αίσθησης της ζωής: της κτήσης.  Στην ουσία, μετά τον πρώτο οίκο, τον Ωροσκόπο, υπάρχει η ανάγκη της κατάκτησης.  Πρόκειται για την αίσθηση της αυτοσυντήρησης και επιβίωσης, σε μία πορεία διαρκώς εξελισσόμενη.

Αναζητάμε την σταθερότητα, την ποιότητα, την χαρά, την απόλαυση. Μικρές ή μεγάλες ικανοποιήσεις κρύβονται στον συγκεκριμένο τομέα και ανάλογα με τα ατομικά μας στοιχεία, πορευόμαστε με μικρές ή μεγάλες ανασφάλειες.

Το Εγώ προβάλλει τις επιδιώξεις να σταθεροποιήσει τη θέση του και να αισθανθεί πως πατά σε στέρεο έδαφος.

Τα οφέλη είναι προσωπική υπόθεση και εκφράζονται μέσω των λεπτομερειών του ατομικού ωροσκοπίου. Η διαχείριση των αποκτημάτων, καλή ή κακή χρήση τους, φαίνεται επίσης εδώ.

Επιθυμίες, συγκινήσεις, κέρδη και ζημίες, μας προσδιορίζουν και αξιολογούμε την παρουσία μας μέσω αυτών.

Μόνο που οι αξίες και η αίσθηση της ποιότητας,  είναι διαφορετικές για τον καθένα μας.

Ίσως αυτό κάνει εξ άλλου την διαφορά!

 

Σημείωση: περισσότερες λεπτομέρειες για τον τομέα αυτό στο ατομικό ωροσκόπιο μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας.