από την Λίλιαν Σίμου

 

Συγκινησιακοί παράγοντες και επιρροές στις διατροφικές μας συνήθειες

 

Για μία υγιεινή ζωή, χρειαζόμαστε τροφή πνευματική και υλική, στη σωστή ποιότητα και ποσότητα. Οι διατροφικές μας συνήθειες συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην υγεία και την αισθητική μας, γι’ αυτό και το σώμα που εξετάζουμε αστρολογικά, είναι κυρίως αυτό της Σελήνης.

Η Σελήνη, ευάλωτη, ευπροσάρμοστη, εναλλασσόμενη μέσα από τις φάσεις και τη μηνιαία της διαδρομή, έχει πολλά να μας δώσει σαν πληροφορίες. Τα ζώδια, αλλά και οι όψεις της, θα παίξουν ρόλο στις ανάγκες μας και θα καθορίσουν τον τρόπο που προσφέρουμε στον εαυτό μας βοήθεια για συντήρηση ή τον εμποδίζουμε να πάρει τα απαραίτητα υλικά.

Η αλλαγές διάθεσης συχνά προσδιορίζονται από τους παράγοντες που αναδεικνύει η Σελήνη της εποχής και οι εξωτερικές επιδράσεις προς την γενέθλια Σελήνη μας (συγκινησιακό πεδίο).

Επομένως, έχει ενδιαφέρον να δούμε συνοπτικά τις εναλλαγές, και τις συνήθειες ανάλογα με την γενέθλια Σελήνη μας. Ας σημειώσουμε όμως, πως η αστρολογική μελέτη αποτελεί σύνθεση στοιχείων και για όποιον θέλει να εμβαθύνει, οι συνδυασμοί της Σελήνης σε όψεις και άλλους παράγοντες, θα δώσουν την τελική εικόνα.

 

awesome-food-art-30

Πώς λειτουργούμε, λοιπόν, στο ζήτημα της διατροφής; Ας δούμε…

 

 

Σελήνη στον Κριό : Έχουμε τη τάση να τρώμε βιαστικά και καυτερά φαγητά. Καταπίνουμε γρήγορα τη τροφή μας, οπότε δεν προλαβαίνουμε να τη χαρούμε. Είτε χρειαζόμαστε περισσότερη για να απολαύσουμε τη γεύση, είτε το αμάσητο σχεδόν φαγητό προκαλεί προβλήματα πέψης.

 

Σελήνη στον Ταύρο : Αγαπάμε την καλή και αρωματική κουζίνα, η γεύση μετρά ιδιαίτερα, καθώς και τα χρώματα στο φαγητό. Αγαπάμε τα γλυκά και γενικά υπάρχει μία τάση προς πάχυνση. Το φαγητό είναι μία απόλαυση.

 

Σελήνη στους Διδύμους : Τα γεύματα είναι μία χρονική περίοδος κατά την οποία βρισκόμαστε με άλλους για να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες. Δεν προσέχουμε το φαγητό. Θα μας άρεσε να τσιμπολογούμε μικρά σάντουιτς ή καναπεδάκια, για να κόβουμε τη πείνα μας και να κάνουμε διάλογο με άλλους.

 

Σελήνη στο Καρκίνο : Αγαπάμε να μαγειρεύουμε για τους δικούς μας ανθρώπους. Το φαγητό είναι πρωταρχικό καθήκον και ανάγκη προσφοράς μας. Υπάρχει κι εδώ η τάση για πάχυνση, καθώς τα γεύματα θα είναι πλήρη και πλούσια.

 

Σελήνη στον Λέοντα : Εδώ, αγαπάμε να προσφέρουμε γεύματα εντυπωσιακά για να ευχαριστήσουμε φίλους και αγαπημένους. Δεν παίζει ρόλο μόνο το είδος του φαγητού, αλλά και η ποσότητα (γενναιόδωρη), καθώς και η γιορτινή ατμόσφαιρα. Θέλουμε να μας θυμούνται για το τραπέζι μας.

 

Σελήνη στη Παρθένο : Η διατροφή μας πρέπει να είναι υγιεινή κι ελαφριά. Μπορεί να μην έχει απίθανες γεύσεις, αλλά θα έχει τις απαραίτητες βιταμίνες και πολλά λαχανικά και φρούτα. Είναι η λιτοδίαιτη Σελήνη, καθώς κριτικάρει και λεπτολογεί τις διατροφικές συνήθειες.

 

Σελήνη στο Ζυγό : Εδώ ενδιαφερόμαστε για την ισορροπημένη διατροφή, με αισθητική και ωραία παρουσία στο πιάτο. Η γεύση μετρά (ζώδιο της Αφροδίτης), αλλά υπάρχει μία εγκράτεια στη κατανάλωση της τροφής μέσα στα όρια.

dfc52c196357071ecdc37a95582eb9d6

Σελήνη στο Σκορπιό : Αγαπάμε τα έντονα καυτερά φαγητά, τις πικάντικες γεύσεις, τις βαριές σάλτσες και τα λιπαρά εδέσματα. Εδώ έχουμε κρεοφαγία και αρωματικές σάλτσες, κάτι σαν ανατολίτικη κουζίνα.

 

Σελήνη στο Τοξότη : Το φαγητό είναι μέρος της χαράς της ζωής και μόνο κάτω από αυτή την έννοια, μπορεί να είναι άφθονο, με τάσεις πάχυνσης. Μην ξεχνάμε πως είναι κάτω από της επιρροή του Δία. Τρώμε για να διασκεδάσουμε και να συζητήσουμε με την παρέα μας.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω : Το μαγείρεμα εδώ γίνεται από καθήκον και είναι μάλλον ένα χάσιμο χρόνου να επιδιώκουμε πολύπλοκα φαγητά. Συνήθως είμαστε λεπτοί από φυσικού μας ή από προσπάθεια να μην ξεπερνάμε τα όρια έστω και στη διατροφή.

 

Σελήνη στον Υδροχόο : Αγαπάμε να τρώμε χωρίς κανόνες και προγράμματα. Συνήθως η τεχνολογία μας εξυπηρετεί στον τρόπο που μαγειρεύουμε, αφού προτιμάμε τους φούρνους μικρο-κυμάτων και τις χύτρες ταχύτητας. Ακόμη, το να παραγγείλουμε έτοιμο φαγητό, είναι κάτι που μας βοηθά στον γρήγορο τρόπο που ζούμε.

 

Σελήνη στους Ιχθείς : Εδώ απολαμβάνουμε το φαγητό κάτω από ρομαντική ατμόσφαιρα και λεπτές γεύσεις. Κουζίνα ασυνήθιστη, εξωτική, σαν αυτή της Άπω Ανατολής θα μας άρεσε συχνά. Ακόμη, τα φαγητά μας αρέσει να έχουν άρωμα και το ποτό συνήθως τα συνοδεύει.

 

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Η ζωδιακή θέση της Σελήνης στη διατροφή, μας συμβουλεύει και τι θα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα του μήνα, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Θα διαπιστώσουμε τα λάθη μας και θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας για μία καλύτερη υγεία μέσα από τη τροφή:

 

Όταν η Σελήνη είναι στα ζώδια της φωτιάς, δηλαδή στον Κριό, στον Λέοντα και στον Τοξότη, συνδέεται με το λεύκωμα. Αυτό έχει επιδράσεις στα αισθητήρια.

Καλό είναι να τρώμε καρπούς.

 

Όταν η Σελήνη είναι στα ζώδια της γης, δηλαδή στον Ταύρο, στη Παρθένο και στον Αιγόκερο, συνδέεται με αλάτι τον οργανισμό μας, για τον καλύτερο σχηματισμό του αίματος.

Ας αποφεύγουμε τα αλμυρά, αν και θα διαπιστώσουμε ότι ειδικά αυτές τις ημέρες τα επιθυμούμε.

 

Όταν η Σελήνη είναι στα ζώδια του αέρα, δηλαδή στους Διδύμους, στο Ζυγό και στον Υδροχόο, συνδέεται με τα έλαια και λίπη, τα οποία βοηθούν το αδενικό μας σύστημα.

Αυτές τις μέρες, λέγεται, πως διαπιστώνουμε τι τρώμε λάθος, καθώς επιθυμούμε ιδιαίτερα τη λανθασμένη τροφή.

 

Όταν η Σελήνη είναι στα ζώδια του νερού, δηλαδή στον Καρκίνο, στο Σκορπιό και στους Ιχθείς, αφορά τους υδατάνθρακες, για να βοηθήσουμε το νευρικό μας σύστημα. Να αποφεύγουμε το πολύ ψωμί, τα ζυμαρικά κι ό,τι περιέχει πολλούς υδατάνθρακες.

 

Οι γνώσεις μας προσφέρουν τη δυνατότητα ενός σωστού διαιτολογίου και μίας καλύτερης απορρόφησης των στοιχείων από τον οργανισμό μας. Θα δούμε, πως νοιώθουμε καλύτερα αν τρώμε ανάλογα φαγητά, ενώ με αντίθετα φαγητά, αισθανόμαστε ένα φούσκωμα ή γενικά μία δυσκολία στη πέψη. Ας παρατηρήσουμε τις τάσεις μας κατά τη διάρκεια ενός μηνός, τις ανάγκες μας τις διατροφικές και θα κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα της Σελήνης μέσα στα ζώδια.

Στην σωστή επιλογή του καθημερινού φαγητού, βοηθά ο μηνιαίος οδηγός που παρουσιάζεται στο astrolife στην αρχή κάθε μήνα, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία της Σελήνης στα ζώδια και να αποφασίσετε πώς θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τα κατάλληλα υλικά!

 

Περισσότερες πληροφορίες στο θέμα “Αστρολογία και διατροφή” μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας

images