από την Μαρία Πέττα

Μπορεί το ταξίδι μας να έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι αυτού του χρόνου, μα συνεχίζεται! Όπως κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, η μόνη ευχή που βγαίνει μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, είναι πως, όπως φεύγει ο παλιός ο χρόνος να πάρει μαζί του όλες τις στεναχώριες και τα λάθη, ό,τι μας πίκρανε και ό,τι μας πόνεσε.

Για τη νέα χρονιά πάντα σκεφτόμαστε ένα νέο ξεκίνημα, καινούριες ελπίδες και αναζωογονημένα όνειρα.

Στο άκουσμα και μόνο των λέξεων «Χριστούγεννα» και «Πρωτοχρονιά», έρχονται στο μυαλό, το όμορφα στολισμένο δέντρο, τα πολύχρωμα λαμπιόνια και η εικόνα ενός χιονισμένου μα συνάμα ζεστού τοπίου.

Η αγωνία και η προσμονή των παιδιών, για τον Άγιο Βασίλη με την άσπρη γενειάδα και την κόκκινη φορεσιά που αντιπροσωπεύει την αθωότητα, τα δώρα, το παιχνίδι, τη χαρά και τη διέξοδο από την καθημερινότητα! Ο υπέροχος μύθος που ποτέ δεν χάθηκε και ποτέ δεν θα χαθεί στο πέρασμα των χρόνων!

Μέρες χαρούμενες και γιορτινές, μέρες με δώρα, ευχές και χαμόγελα! Πολλά χαμόγελα!

Μέρες γεμάτες ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη χρονιά! Μέρες υπέροχες, μαγικές!

Μέρες που όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας υπάρχει μια μαγική και παραμυθένια εικόνα! Δρόμοι και βιτρίνες στολισμένες με όλους τους χρωματισμούς της αγάπης!

Μέρες που θυμίζουν Χριστό. Γιατί τα Χριστούγεννα έχουν πολύ βαθύτερο αλλά και πνευματικό νόημα, θυμίζουν την ένωση μας με τον Θεό.

Μας θυμίζουν πως πρέπει να είμαστε ταπεινοί, όπως ήταν κι ο Θεάνθρωπος. Να έχουμε αγάπη στη καρδιά μας γιατί αυτό ήρθε να μας διδάξει.

Να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας. Να έχουμε πίστη στον εαυτό μας πως όλα τα μπορούμε!

Να σκεφτόμαστε πως όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση και από πού προέρχονται.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Χριστός κείτονταν ταπεινά σε μια απλή φάτνη κι ας ήταν βασιλική η γέννηση Του! Ο Χριστός ήρθε για να μας φέρει φως, γνώση και να μας διδάξει πως ο καθένας από εμάς μπορεί να πετύχει τα πάντα φτάνει να έχει πίστη και να εξυπηρετεί το καλό!

Κάθε Χριστούγεννα γεννιέται ο Χριστός και φέρνει πάντα το ίδιο μήνυμα, αλληλεγγύη, αγάπη και προσφορά!

Χρυσός, Σμύρνα, και Λίβανος είναι τα δώρα που έφεραν στον Χριστό οι τρεις μάγοι και συμβολίζουν τη Βασιλική Του προέλευση, τη Θεϊκότητα και τη θνησιμότητα.

Κάτι που κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα στην ψυχή του.

Γι αυτό κι αυτές οι όμορφες εικόνες που έρχονται στο μυαλό μας είναι τόσο αθώες, γεμάτες αγάπη και ζεστασιά. Γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού με τον πιο μαγικό τρόπο!

Είναι η ευκαιρία για να θυμηθούμε αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας, όπως ο ενθουσιασμός, το γέλιο, η χαρά, η πίστη στον εαυτό μας και η ζεστασιά στην ψυχή μας! Μια ευκαιρία για να ξανανιώσουμε παιδιά και να θυμηθούμε πως τα πιο απλά πράγματα είναι αυτά που μπορούν να μας δώσουν τη μεγαλύτερη ευτυχία!

Μια γιορτή τόσο σημαντική για όλους τους χριστιανούς έστω κι αν δεν συμμετέχουμε όλοι ενεργά στις εκκλησιαστικές λειτουργίες. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το νόημα των Χριστουγέννων έχει χαθεί κάπου στην πορεία της ανθρωπότητας και πως πλέον έχει γίνει μια ακόμα εμπορική γιορτή.

Μέγα λάθος, ο καταναλωτισμός μπορεί να ανήκει στον σύγχρονο άνθρωπο, μα το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι διαχρονικό.

Βαθιά μέσα μας αυτό το γνωρίζουμε. Ξέρουμε πως κάθε χρόνο αυτές τις μέρες μια νέα αισιοδοξία κατακλύζει το είναι μας.

Μια γλυκιά προσμονή πως κάτι υπέροχο θα συμβεί πλημμυρίζει τις καρδιές μας. Ένα νέο άστρο στον ορίζοντα μας δίνει ελπίδα και φως!

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο το 2017 να είναι μια τυχερή χρονιά. Να μας χαρίσει υγεία! Να φέρει ειρήνη!

Μακάρι ο καινούριος χρόνος να φέρει ωστόσο και χαρά, αγάπη, ευτυχία, ευημερία και σιγουριά σε όλους. Να περάσετε όμορφες και ευχάριστες στιγμές μαζί με τους αγαπημένους σας! Καλή χρονιά, όμορφη και δημιουργική! Ας είναι η καινούργια χρονιά καλύτερη και ας μπορέσουμε όλοι μας να ζήσουμε πιο ανθρώπινα ώστε να μπορούμε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή.

Μπορεί να μην ξέρουμε τι θα μας συμβεί στην πορεία της ζωής μας, μα είναι δική μας απόφαση πως θα αντιδράσουμε. Τι θα κρατήσουμε από μία κατάσταση και τι θα αφήσουμε να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου. Ας υπάρχει υγεία και ας επανέλθει το χαμένο χαμόγελο στα χείλη όλων!

Αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι η ζωή γεμάτη όμορφα λαμπερά και χαρούμενα χρώματα. Ας μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες που αποκτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ας γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, ας κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας, ας αγαπήσουμε τον κόσμο γύρω μας και ας μας αγκαλιάσει η χαρά και η καλοσύνη!

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και προσφοράς! Ας κρατήσουμε μέσα μας την αγάπη σαν φυλακτό για όλη μας τη ζωή! Ευλογημένα Χριστούγεννα!