Christa Kieffer

christakieffer

 

Η Christa Kieffer γεννήθηκε στο Tubingen της Γερμανίας και σπούδασε σε πολλές σχολές στην Ευρώπη, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ. Στην Αμερική παρακολούθησε μαθήματα στο Art Center College of Design του Los Angeles. Κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Society of Illustrators, πήρε υποτροφία ακολουθώντας το Masters of Fine Arts degree.

Εργάστηκε σε πολλές εταιρίες μέχρι που αφιερώθηκε αποκλειστικά στην Τέχνη του καβαλέτου της. Χρησιμοποιεί λάδι σε καμβά και σμάλτο και τα έργα της απεικονίζουν κυρίως την εποχή της Belle Époque, εκπέμποντας ρομαντισμό, γλυκύτητα, κομψότητα και νοσταλγία. Εστιάζουν συχνά στο Παρίσι, πόλη του φωτός και είναι σε ανοιχτούς δρόμους, καφέ, χώρους συνάντησης και επικοινωνίας των ανθρώπων.

Όπως λέει η ίδια: “…Οι δρόμοι και οι οδικές αρτηρίες που προσφέρουν τη χαρά στις αναπάντεχες συναντήσεις, η κίνηση και η ποικιλία είναι ορατές σε ένα κομψό καφενείο, στο πεζοδρόμιο ή σε μια βόλτα κάπου στη λεωφόρο. Εδώ ήταν η ανθρώπινη εικόνα σε όλη την ευφορία της και  στην ασφάλεια της κοινότητας.

Για μένα, η μετάβαση του φωτός είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Παίρνω μεγάλη χαρά από τη σύλληψη της μαγικής ώρας το σούρουπο, “l’eur blue” , όταν υπήρχαν χιλιάδες ηλεκτρικά φώτα που είναι αναμειγμένα με τα παραδοσιακά φανάρια αερίου και το φως της ημέρας που φθίνει,  όταν οι δρόμοι γέμιζαν με τα πλήθη των περιπατητών και άμαξες και λεωφορεία, και διακρίνεται η αναμονή του ερχομού της νυχτερινής ζωής παντού. ”

Η καλλιτέχνις ζει σήμερα στην Καλιφόρνια.

Παρουσίαση: Λίλιαν Σίμου