Σάββατο 17 Δεκεμβρίου: μία ημέρα με εκδηλώσεις, εργαστήρια και γιορτινή ατμόσφαιρα!

christmas_decorations

Το Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, διοργανώνει στο Κτήριο της οδού Πειραιώς μια γιορτινή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις, πολλές προσφορές στο Πωλητήριο για δώρα και εορταστικές γευστικές εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών.

Στο χώρο PIREOS 138 οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μουσικές περιηγήσεις με οκτώ διαφορετικά σύνολα νέων μουσικών της Underground Youth Orchestra μέχρι νωρίς το απόγευμα και τις μουσικές επιλογές του Larry Gus έως αργά το βράδυ. Επιπλέον υπάρχει ειδικό γιορτινό μενού, ζεστά ροφήματα, κρασί και σούπες εποχής που επιμελείται το Δειπνοσοφιστήριον καθώς και Bazaar στο Πωλητήριο του Μουσείου. 

Εργαστήρια
Δύο εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους από τον bartender Χρήστο Χουσέα που θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στον κόσμο των cocktail.

– Μυστικές συνταγές για εορταστικά cocktail
(για ενήλικες)

– Γεύσεις και Αισθήσεις που χορεύουν (Για παιδιά από 5 έως 95 ετών)
Ένα εργαστήριο για παιδιά και τους γονείς για την μαγεία της γεύσης και πώς αυτή αγκαλιάζει τις αισθήσεις.

– Το Swop συνδυάζει ένα εργαστήριο κοπής laser με ένα δημιουργικό γραφείο και έρχεται στην Πειραιώς για να στήσει το εργαστήρι Δωδεκάεδρον Swop.Ένα εργαστήρι που συνδυάζει τρισδιάστατες χάρτινες κατασκευές και ζωγραφική. Τα παιδιά δημιουργoύν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα θέματα πάνω σε λευκές δωδεκάεδρες «μπάλες».

– Τετράγωνα, κύκλοι, τρίγωνα: Οι μαγικοί χώροι της Όπυς Ζούνη
Όσο ακόμη στήνεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση της Όπυς Ζούνη, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα οργανώνουν ένα γιορτινό εργαστήρι για τα παιδιά, δίπλα στα έργα της. Γεωμετρία και φαντασία, σχήματα όλων των ειδών δημιουργούν χώρους και μας καλούν να τους εξερευνήσουμε. Για φιλότεχνους από 5 ετών.

Ξεναγήσεις
Επισκέπτες περιπλανούνται στον κόσμο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, με την καθοδήγηση της Νίκης Γρυπάρη, διευθύντριας του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, στη μεγάλη έκθεση με τίτλο «Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Δεύτερο Μέρος (1940-1989)».Επίσης, καλούνται να ανακαλύψουν την Αθήνα μέσα από 520 διαφορετικές φωτογραφικές ματιές στην έκθεση «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ» και ξεναγηθούν σε αυτήν από την εικαστικό και επιμελήτριά της Γιάννα Ανδρεάδη.