Από την Λίλιαν Σίμου

 

Η ζωή μας είναι ένας διαρκής αγώνας, από την πρώτη ανάσα ως την τελευταία. Συχνά μεγαλώνοντας αγωνιούμε για μικρές ή μεγάλες υποχρεώσεις, για σχέσεις, για επιβίωση, για αυτοέκφραση.

Συχνά μετά το «Εγώ» – που δηλώνουμε παρόντες στην ζωή αυτή, όπως περιγράφηκε στον Ωροσκόπο, προσπαθούμε να καλύψουμε ανάγκες για να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητα.

Φθάνοντας στον τέταρτο οίκο, διαπιστώνουμε πως έχουμε «ριζώσει» πλέον στον πλανήτη Γη και τότε, έχοντας εδραιώσει την θέση μας σε ένα βαθμό, έχοντας ίσως ανακαλύψει κάποιους θησαυρούς της ύπαρξης, αποφασίζουμε να απολαύσουμε τα δώρα της ζωής και να αδράξουμε χαρές… Οπότε, φθάνουμε στον πέμπτο τομέα του ωροσκοπίου μας.

Είναι το σημείο όπου μπορούμε να βρούμε την αρμονία, την χαρά, την ικανοποίηση κάποιων προσωπικών πλέον αναγκών.

Θα αναπτύξουμε τα συναισθήματά μας, αγάπη, έρωτα, απόλαυση, διασκέδαση, ψυχαγωγία…

Λιγότερες ανασφάλειες, αμφιβολίες, αγωνίες.  Περισσότερη ανάγκη για επικοινωνία, ζεστές φιλικές συναντήσεις, αγάπη, έρωτα…

Είναι εκεί όπου ανοίγει η αγκαλιά και γεμίζει συγκίνηση, εκεί όπου ξεδιπλώνουμε το ταλέντο της δημιουργίας.  Ό,τι μας αγγίζει στην ψυχή, γίνεται πηγή έκφρασης.

Μοιάζει με την προέκταση της προσωπικότητας, αλλά μέσα από την φλόγα της δόνησης του συναισθήματος.

images

Θα δώσουμε χρώμα στη ζωή μας, θα την στολίσουμε με έκφραση.

Θα δημιουργήσουμε στενές σχέσεις, φιλίας, αγάπης, έρωτα, προσπαθώντας να φωτίσουμε την χλωμή καθημερινότητα.

Θα αναπτύξουμε τα ταλέντα και τις δεξιότητές μας, θα μοιραστούμε στιγμές με εκείνους που ξεχωρίζουμε και είναι πολύτιμοι για μας.

Θα έχουμε την λαχτάρα της δημιουργίας, γι’ αυτό θα αποκτήσουμε παιδί. Καρπός του έρωτα θα είναι ένα φυσικό παιδί, καρπός του ταλέντου μας, θα είναι ένα καλλιτεχνικό έργο. Μέρος της ψυχαγωγίας (αγωγής ψυχής) θα είναι να κυλήσει ο ελεύθερος χρόνος με ό,τι μας εκφράζει, δίχως να είναι υποχρέωση ή δέσμευση.

 

Οι πλανήτες που εντάσσονται στον πέμπτο τομέα με ιδιαίτερη έμφαση, είναι

ο Ήλιος, φως και ζεστασιά, λάμψη και κάλλος της ύπαρξης

-ο Ποσειδώνας, έμπνευση, πνευματικά ταξίδια, ονειρικές διαδρομές, χαλάρωση

-η Αφροδίτη,  Τέχνη της Αγάπης και της χαράς, που παίρνει μορφές και προσφέρει δώρα.

 

Με τον οίκο αυτό κάνουμε ένα βήμα διεκδικώντας την επιβεβαίωση της παρουσίας μας, μέσω ενός έργου που προκύπτει πηγαία και δυναμικά, ρομαντικά ή πνευματικά –  πάντα όμως εκφράζοντας το συναίσθημα και την λαχτάρα της Ζωής να δημιουργήσει μία νέα Ζωή.

Πρόκειται για το εσωτερικό μας μεγαλείο, καρδιάς, γενναιοδωρίας προς τον ίδιο μας τον εαυτό και προς τους ανθρώπους που είναι πλάι μας και μοιράζονται τον χρόνο τους μαζί μας.

Είναι συχνά ο τομέας όπου ρισκάρουμε στην  «τύχη», καθώς το συναίσθημα, το φλερτ, ο ερχομός ενός παιδιού, το χόμπι μας, το καλλιτεχνικό μας έργο,  αποτελούν κατάθεση ψυχής. Μία κατάθεση ψυχής που διαρκώς μας εκπλήσσει, μας εντυπωσιάζει, δονεί την ύπαρξή μας.