Από την Λίλιαν Σίμου

 

Ένας σημαντικός τομέας του αστρολογικού χάρτη, παραγνωρισμένος σε έναν βαθμό -πιθανόν γιατί είναι εκείνος που αναγνωρίζει περισσότερο από όλους, την ταπεινότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Και αναφέρομαι στον έκτο οίκο ή τομέα.

Είναι εκεί όπου αφού έχουμε ήδη απολαύσει την χαρά της δημιουργίας (πέμπτος οίκος), αποφασίζουμε πλέον να προσφέρουμε το δημιούργημά μας, στους άλλους. Να εργαστούμε πολύ γι’ αυτό, να επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες, να τελειοποιήσουμε και να τελειοποιηθούμε. Δεν επιζητάμε όμως αναγνώριση άμεσα, καθώς σημασία έχει να κάνουμε έργο κι όχι να αδράξουμε χειροκρότημα.

 

Στο σημείο αυτό η υπηρεσία μετρά, ως αίσθηση και ως καθήκον.

 

Βασικά προσόντα για να προχωρήσουμε με επιτυχία:

Υπευθυνότητα

Σύνεση

Υπομονή

Επιμονή

Ευσυνειδησία

Πειθαρχία

 

Δυσκολίες που μπορεί να επέλθουν: ψυχοσωματικές ευαισθησίες, καθώς το καθήκον προέχει και η αμέλεια στην υγεία μπορεί να προκύπτει από την έλλειψη ικανοποίησης.

Η διαχείριση του χρόνου είναι βασικό μέλημα. Η σπατάλη δυνάμεων, επίσης.

 

Λίγο προτού ολοκληρώσουμε την συνειδητοποίηση του Εγώ και των προσωπικών αναγκών, εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να υπηρετήσει ένα στόχο, ένα έργο, να συμβάλει στην προσφορά απέναντι στην ανθρωπότητα, να ξεπεράσει τα στενά πλαίσια της ατομοκεντρικής οπτικής.

Στο σημείο που θα πρέπει να αλλάξει η ζωή μας και ανοίξουμε ορίζοντες προς «τους άλλους», θα διαπιστώσουμε πως είναι αρκετά δύσκολο να «σκύψουμε το κεφάλι» προσπαθώντας δίχως άμεση ικανοποίηση, πέραν αυτής του έργου μας.

Κατανοούμε την έννοια του μόχθου, της υπομονής και της επιμονής.  Δεν αναζητάμε πλούτη, αλλά καρπούς των κόπων μας.

Εκτιμάμε τον καρπό που κόβουμε, αφού αναγνωρίζουμε τον χρόνο που αφιερώθηκε για την ανάπτυξή του.

 

Αμέσως μετά, θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσουμε προς τον συνάνθρωπο, να τον κρατήσουμε από το χέρι, να συμβαδίσουμε, να συμμετέχουμε στη ζωή του εποικοδομητικά…

 

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό άρθρο μας