Από την Λίλιαν Σίμου

 

Μία γλυκιά παρουσία, στον χώρο του θεάτρου, φέτος πλάι στον Γιάννη Μόρτζο και στην Γιούλη Ζήκου, στην θεατρική παράσταση που για πρώτη φορά ανεβαίνει με θέμα τη ζωή του μεγάλου πολιτικού: «Ελευθέριος Βενιζέλος, η ζωή μου».

Θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως μία ηθοποιό που διατηρεί ένα προφίλ “χαμηλών τόνων”, επιδιώκει να φανεί μέσω του έργου της, το οποίο είναι πλούσιο τα τελευταία χρόνια.

Απόφοιτος της δραματικής σχολής “Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα” και του τμήματος Σκηνοθεσίας της σχολής Κινηματογράφου “Ευγενίας Χατζίκου”, παρακολούθησε μαθήματα Υποκριτικής στο “θέατρο των Αλλαγών” και στο θεατρικό εργαστήρι “Κωμαστές”, αφού η Τέχνη διαρκώς εξελίσσει και εξελίσσεται για έναν καλλιτέχνη.

%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%af%ce%ba%ce%b13

Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις από το 2002, καθώς και σε παραστάσεις στο πλαίσιο της δραματικής σχολής: «Ω Ελλάς ηρώων χώρα», διδασκαλία Αθηνάς Καμπάκογλου στο θέατρο “Εναστρον” και στο “Ελιαρτ” στο φεστιβάλ κωμωδίας 2014, “Η Τελετή” του Παύλου Ματεσι, σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου στο θέατρο “Εναστρον” και σε άλλους χώρους.

Με τον μεγάλο δάσκαλο του Θεάτρου μας, τον Γιάννη Μόρτζο και το «θέατρο Τέσσερις Εποχές», την είδαμε στο θεατρικό έργο  “Όταν ο Θεόφιλος συνάντησε την ερωτευμένη απελπισθείσα” του Γιάννη Σολδάτου, τη θεατρική σεζόν 2014-15.

Ενώ συμμετείχε στο θεατρικό “Η μωβ κορδέλα” του Χρήστου Ναούμ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κωνσταντόπουλου, στον Πολυχώρο Τέχνης “Ασωμάτων”  το 2016.

Έχει παίξει στις ταινίες μικρού μήκους: “Γλυκό όνειρο” του Ε. Κουζουνα, “Με δύναμη από την Κηφισιά” των Κεχαΐδη – Χαβιαρά άσκηση σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, “Η Αρκούδα” του Άντον Τσέχωφ σκηνοθεσία Θ. Κωνσταντόπουλου, “Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας” των Ρήγα-Αποστόλου Σκηνοθεσία Θ. Κωνσταντόπουλου, “Το όνειρό μου”, Σενάριο-Σκηνοθεσία Ε. Κερολάρη και συμμετείχε στην ταινία μεγάλου μήκους “Interruption” του Γ. Ζώη, καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές “Μυστικά της Εδέμ”, “Κλεμμένα όνειρα” κ.α. ως βοηθητική ηθοποιός. Εργάστηκε επίσης στις εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών  ταινιών KINO tv & movie productions και MAX productions στην κοστολόγηση παραγωγής.

%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%af%ce%ba%ce%b14

Μεγάλη πρόκληση βέβαια, πιστεύω, είναι η φετινή συμμετοχή στο θεατρικό έργο του κ. Χαλιακόπουλου, βασισμένο στη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου. Έναν σημαντικό πολιτικό της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, που είναι δύσκολο να συμπεριλάβει κάποιος σε μία μόνο θεατρική παράσταση. Ωστόσο, στο «Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος», απολαμβάνουμε ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, όπου ο Ελευθέριος Βενιζέλος αναπολεί την διαδρομή του, παρουσιάζονται οι μεγάλοι σταθμοί της ιστορίας του και παράλληλα οι σημαντικές γυναίκες της ζωής του.

Εκεί λοιπόν, συναντάμε την Τιτίκα Ποθητή Μαρίνου, στον ρόλο μίας γυναίκας πολύ ερωτευμένης με τον μεγάλο άνδρα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε μία ευαίσθητη περίοδο της ζωής του, την Παρασκευούλα Μπλουμ.

 

Συζητήσαμε με την κ. Μαρίνου για να μας δώσει την δική της αίσθηση για τον ρόλο:

 

  • Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με το Θέατρο Τέσσερις Εποχές και τον Γιάννη Μόρτζο. Πώς σας φάνηκε όμως ο ρόλος που αναλάβατε για την ιστορική αυτή παράσταση;

 

Πραγματικά, νιώθω πολύ όμορφα που συνεργάζομαι για δεύτερη φορά με τον μεγάλο δάσκαλο και άνθρωπο του θεάτρου Γιάννη Μόρτζο και μάλιστα σε αυτή την παράσταση που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, το “Ελευθέριος Βενιζέλος, η ζωή μου”. Η παράσταση καταπιάνεται με τη ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα. Είναι ένα μάθημα ιστορίας και μία υπέροχη συνεργασία με τον Γιάννη Μόρτζο, με την αγαπημένη Γιούλη Ζήκου και με έναν εξαιρετικό θίασο. Ο ρόλος που κλήθηκα να υποδυθώ είναι η Παρασκευούλα Μπλουμ, η επί πολλά χρόνια ερωμένη του Ελευθερίου Βενιζέλου. Με γοήτευσε πολύ η γυναίκα αυτή, η ιστορία της, ο έρωτάς της για τον πολιτικό, η πορεία της σχέσης τους, τα έντονα συναισθήματα που βίωσε.

 

  • Η Παρασκευούλα Μπλουμ μας συγκινεί με τον αυθορμητισμό και την συναισθηματική της έκφραση. Είναι όμως μία σχέση που δεν φθάνει σε γάμο. Άραγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος την αδίκησε;

 

Ναι, νοιώθει αδικημένη. Στη σκηνή μας, του εκφράζει τα παράπονά της, τον κατηγορεί ότι την εγκατέλειψε, ότι την άφησε με το νυφικό κρεμασμένο.

Βέβαια, οι συγκυρίες ήταν τέτοιες για τον Βενιζέλο, που καλούνταν να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδας και αναγκαστικά απομακρύνθηκε από εκείνη. Τελικά επέλεξε να παντρευτεί την Έλενα Σκυλίτση, που τον στήριξε οικονομικά και βοήθησε το έργο του.

 

  • Ποια σχέδια ή όνειρα έχετε για το μέλλον, στον δημιουργικό τομέα της Τέχνης που υπηρετείτε; Αν θέλετε μοιραστείτε μας ένα από αυτά;

 

Αυτή τη στιγμή, νιώθω πολύ γεμάτη, βιώνω μια πολύ σημαντική στιγμή γιατί βρίσκομαι σε αυτή τη μεγάλη παράσταση. Εύχομαι να συνεχιστεί η επιτυχία, να συνεχίσουμε να εισπράττουμε την αγάπη και την ικανοποίηση του κόσμου. Μακάρι στην πορεία μου, να μου δοθούν και άλλες τέτοιες ευκαιρίες.

Το όνειρό μου είναι βρίσκομαι στο χώρο του θέατρου που τόσο αγαπώ και ιδιαίτερα μέσα σε όμορφες συνεργασίες.

 

%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%af%ce%ba%ce%b12

Ταυτότητα της παράστασης: “Ελευθέριος Βενιζέλος, η ζωή μου”

Θέατρο Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος,

Μοσχονησίων 36 και Σπάρτης  – Πλατεία Αμερικής

 

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης

Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου

Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης

Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

 

Παίζουν

Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Νίκος Κανατάς, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ελεάννα Πουλίδα, Μανώλης Γεραπετρίτης, Βαγγέλης Πετρόπουλος και Τιτίκα  Ποθητή Μαρίνου

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων  :  Κρατήσεις: 210 8812289

Σήμερα 2/1/2017 εκτάκτως ακόμα μια παράσταση στις 9 μ.μ

Πέμπτη: 9 μ.μ.

Παρασκευή: 9 μ.μ.

Σάββατο: 9 μ.μ.

Κυριακή: 7 μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων

Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο : 15 ευρώ

Κυριακή (λαϊκή απογευματινή) : 10 ευρώ

 

Διάρκεια παράστασης

1 ώρα και 40 λεπτά

 

Προπώληση εισιτηρίων

Viva.gr

 

Facebook group της παράστασης

https://www.facebook.com/groups/287741081433251/