από την Λίλιαν Σίμου

Ένας νέος χρόνος πλέον είναι γεγονός, με προσδοκίες, αγωνία, ανησυχία για το μέλλον και για το αύριο, όπως αυτός ξεδιπλώνεται μπροστά μας… Η αστρολογική μελέτη προσθέτει την δική της πινελιά, ως απολογισμό και ως πρώτη εικόνα.

Ποια είναι τα μηνύματά του λοιπόν;

Το 2017, ένας χρόνος που κλείνει μία επταετία αρκετής πίεσης και ταλαιπωρίας, καθώς από τα μέσα του 2010 προσδιορίζεται η έναρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Δύση, και κυρίως στην Ευρώπη, είναι ο χρόνος που θα φέρει προφανώς στο προσκήνιο την ανάγκη για αλλαγές, για ανατροπή δεδομένων, με εκπλήξεις ή απρόοπτα κάποιες φορές, αλλά σίγουρα με την έντονη επιθυμία και προσδοκία, να αποφασίσουμε ένα ξεκίνημα σε νέες βάσεις.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στα επιμέρους άρθρα για κάθε ζώδιο, όλα φαίνονται να κινούνται πλέον, αν και δεν έχουμε αποδεσμευτεί από το χθες.

Το ωροσκόπιο αλλαγής του νέου χρόνου, έχει τους άξονες στον παρορμητικό σταυρό, όπως είδαμε στην πρόσφατη Νέα Σελήνη της 29ης Δεκεμβρίου, και δίδεται έμφαση στις σχέσεις και τις συνεργασίες, που επίσης παίρνουν μία νέα μορφή.

Ίσως πρέπει να ανακαλύψουμε εξ αρχής την εικόνα της αδελφοποίησης, την γέφυρα επικοινωνίας και προσέγγισης, την κατανόηση, την συνεννόηση και το άγγιγμα που μας φέρνει πιο κοντά.

Με τις διαρκείς εξελίξεις σε ένα κοινωνικό και ευρύ πεδίο, έρχεται η χρονιά που θα πρέπει να μας οδηγήσει να κατανοήσουμε ότι όλοι ανήκουμε σε μία οικογένεια, και η οικογένεια και η πατρίδα μας είναι τελικά χωρίς τα στενά σύνορα που γνωρίζαμε.

Καθώς το πρώτο ωροσκόπιο του έτους έχει τον ωροσκόπο στον Ζυγό και το Μεσουράνημα στον Καρκίνο, η αντίληψη για τις επιδιώξεις αλλάζει ουσιαστικά. Μάλιστα, θα είναι σημαντικό να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από ό,τι μας έχει βαρύνει, έχοντας μία οπτική αποστασιοποίησης. Ο ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω, σχηματίζει ακριβείας τετράγωνο με τον ωροσκόπο και μας θέτει προ των ευθυνών, μέσα από ένα βαθύ απολογισμό του πρόσφατου παρελθόντος.

Η Σελήνη που κυβερνά τις κοινωνικές επιδιώξεις μας (Μεσουράνημα), είναι στον ανένταχτο Υδροχόο, όπου βρίσκεται και η Αφροδίτη, κυβερνήτης του ωροσκόπου, πληροφορώντας μας για μία νέα χρονιά, με νέες αντιλήψεις, με νέες ιδέες, με ανάγκη να σπάσουμε τα δεσμά του χθες και να προχωρήσουμε σε ένα συλλογικό έργο μπροστά.

Σε ατομικό επίπεδο, σίγουρα σημασία θα παίξει η ευρηματικότητα και η αίσθηση της νέας εποχής που περιμένει!

Ας αφήσουμε λοιπόν τα σκοτεινά σημεία του πόνου, της πίκρας, της απογοήτευσης, της απώλειας, στο χθες… αναζητώντας την απελευθέρωση από βάρη και ανθρώπους που μας βαραίνουν την ψυχή, ας αναζητήσουμε το χαμόγελο, πιστεύοντας ξανά… στην Ελπίδα!

Χρόνια πολλά και καλά, ο χρόνος που κυλά, μας δείχνει πως όλα περνούν και αλλάζουν, επομένως μπορεί να αλλάξει και το χθες και το παρόν, προς ένα αύριο που πάντα έχει δώρα να μας προσφέρει!

Τις προβλέψεις του νέου έτους, σύμφωνα με την αστρολογία και την αριθμοσοφία, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας:

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις ζωδίων: 2017

stars2