από την Μαρία Πέττα.

Αν υποφέρουμε σωματικά από οποιαδήποτε αρρώστια, αυτό είναι ένα μήνυμα πως υπάρχει κάτι μεμπτό στον χαρακτήρα μας, που πρέπει να εντοπίσουμε και συνειδητά να αναγνωρίσουμε ώστε να το αλλάξουμε.

Το σώμα μας, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι η αντανάκλαση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πεποιθήσεών μας.

Μας στέλνει συνεχώς μηνύματα αρκεί να βρούμε τον χρόνο και τον τρόπο να τα ακούσουμε και στη συνέχεια να τα αποκρυπτογραφήσουμε.

Τα συναισθήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον χαρακτήρα μας και η ασθένεια είναι η κραυγή του σώματος μας.

Οι ασθένειες κατοπτρίζουν τις εσωτερικές μας σκέψεις και συναισθήματα.

Είναι ένα μήνυμα του σώματος μας για τον λανθασμένο και μη ευεργετικό τρόπο ζωής, γι αυτό, επιβάλλεται να αλλάξουμε τις σκέψεις μας και ευσυνείδητα να επιλέξουμε να είμαστε υπέρ της υγείας.

Πρέπει να εργαστούμε με τον εαυτό μας ώστε να απαλείψουμε το άγχος, και τις αρνητικές σκέψεις. Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε το σώμα στέλνει ένα ισχυρό σήμα, με τη μορφή των φυσικών συμπτωμάτων για να κινήσει την προσοχή μας.

Οι περισσότερες αιτίες ασθενειών, είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και τα αρνητικά συναισθήματα όπως ζήλια, άγχος, μεμψιμοιρία, φόβος, οργή, ενοχή, θλίψη, εγωισμός, μιζέρια, κακία, εκδικητικότητα, δολιότητα κτλ.

Επίσης, μπορεί κάποιος να εκτεθεί σε κάποια μεταδοτική ασθένεια επειδή πιστεύει ότι αυτό είναι αναπόφευκτο ή και να προσβληθεί από ασθένεια που πιστεύει ότι είναι κληρονομική, επειδή υποσυνείδητα έχει προγραμματίσει τον εαυτό του ότι τον ακολουθεί το ίδιο πεπρωμένο.

Επιπλέον, κάποιος ασθενεί διότι είτε υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, είτε δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώσει.

Συμπέρασμα, το σώμα μη μπορώντας να αντέξει τα αρνητικά συναισθήματα, βρίσκει τη λύση στην αρρώστια, (σωματικά, οργανικά και ψυχικά νοσήματα) συνεπώς, αν θεραπεύσει κάποιος τον χαρακτήρα του, οι σχετικές ασθένειες θα εξαφανιστούν μόνιμα.
Αν Θέλουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, την προσωπικότητα και την υγεία μας,

θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τις σκέψεις μας. Να αφιερώσουμε ελάχιστο χρόνο καταγράφοντας συναισθήματα που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Να θυμηθούμε τις καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε, να εξετάσουμε τον τρόπο που τις χειριστήκαμε και να δούμε πώς αισθανθήκαμε.

Ποια αρνητικά σημεία του χαρακτήρα μας αποκαλύψαμε στον εαυτό μας και δεν μας άρεσαν;

Ας προσπαθήσουμε να σκεφτόμαστε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Αν επικεντρωθούμε στη θετική στάση, είναι σαν να προχωρούμε σε μια διαφορετική συχνότητα δονήσεων, έτσι η ασθένεια αρχίζει να θεραπεύεται. Ας εστιάσουμε σε πράγματα που μπορούμε να απολαύσουμε και θα ανακαλύψουμε πως η ποιότητα της υγείας και του χαρακτήρα μας θα αλλάξουν προς το καλύτερο.