Μείον ένα
 
Τράβηξα τη γη
για να σκεπαστούμε,
μήπως φορέσουμε απόψε
αφοπλιστικά κι αναίμακτα
τις λέξεις που χθες φτύναμε
σαν κουκούτσια,
μα μην μ’ απαντήσεις βιαστικά,
περίμενε τη σειρά σου
στην ουρά,
περιμένω απαντήσεις
από σένα κι από μένα,
ξανά και ξανά,
ως το χθες,
ως το σίγουρο κι απροσδόκητο
-1 του ασανσέρ,
υπόγειο αορίστως
κι εντόκως με θυμό,
(ποια λογική νοικιάστηκε
από τη φαντασία μου απόψε;)
μα δεν θέλω η λάσπη
να ζυμώσει τα κορμιά μας
γεμίζοντας με μείον ένα αύριο
ρίζες λωτών και μύθων
 
 
Ο ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης στη «Λογοτεχνική Σκηνή» Θεσσαλονίκης
 
Η «Λογοτεχνική Σκηνή» Θεσσαλονίκης είναι ένας αξιόλογος και φιλόδοξος θεσμός, που διοργανώνει το λογοτεχνικό περιοδικό «Εντευκτήριο» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2012 από τον διευθυντή της Γιώργο Κορδομενίδη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Παρά θίν’ αλός» του Δήμου Καλαμαριάς.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί ο ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης διαβάζει ποιήματά του στην  5η «Λογοτεχνική Σκηνή» Θεσσαλονίκης 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2016, όπου συμμετείχαν 21 ποιητές και πεζογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο.

O Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ποιητής και γιατρός από τη Λάρισα. Κατάγεται από το Στόμιο Λάρισας, όπου μεγάλωσε. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζει στη Λάρισα, όπου εργάζεται ως ιατρός ειδικός παθολόγος. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: “Ίχνη” (1985), “Πήλινα Πρόσωπα” (1992), “Νοητή Γραμμή” (2005), “Dunes (Θίνες)” (Ρουμανία, 2007), “Ενδόγραμμα” (εκδ. Μαλλιάρης Παιδεία, 2010), “Edda (Έδδα)” (Ρουμανία, 2010) και “Iluzione (Ψευδαισθήσεις)” (Ρουμανία, 2010) και “Ενδόγραμμα” (εκδ. Μαλλιάρης Παιδεία, 2010), ενώ το 2011 έχει εκδώσει την αγγλόφωνη ανθολογία “World Poetry 2011” με 205 ποιητές από 65 χώρες. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες κι έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ έχει προσκληθεί κι έχει συμμετάσχει σε αρκετά Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό. Το 2011 διοργανώθηκε στη Λάρισα υπό την προεδρία του το 22ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών, όπου επίσης ίδρυσε και διοργάνωσε το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Επίσης αναγορεύτηκε Ακαδημαϊκός από την Ακαδημία Tiberina της Ρώμης και τη Διεθνή Ακαδημία Micenei της Ιταλίας και Διδάκτωρ Λογοτεχνίας.  Στο διαδίκτυο διαχειρίζεται το “Poetics @ GR” [Τετράδιο Ελληνικής Ποίησης]:  http://greekpoetics.blogspot.com  και η προσωπική του ιστοσελίδα είναι: http://www.dimitriskraniotis.com