από τη Μαρία Πέττα.

Ποιος μπορεί άραγε να κλέψει τα όνειρα σου;

Ποιος έχει τη δύναμη να διαρρήξει την ψυχή και να βάλει φρένο στις επιθυμίες σου;

Σίγουρα όχι κάποιος ξένος, αλλά κάποιος που μπορεί να σε επηρεάσει.

Είναι αυτός που σ αγαπάει πολύ, μόνο που το όνειρο σου τον τρομάζει.

Η γνώμη του έχει δηλητηριαστεί από τη φωνή ενός ατόμου που προσπάθησε και απέτυχε, γι αυτό θεωρεί ότι θα αποτύχεις κι εσύ και στην προσπάθεια του να σε προστατέψει, καταστρέφει άθελα του τις ελπίδες και τις προσδοκίες σου.

Δύναμη έχει όμως και κάποιος απ’ το περιβάλλον σου, που σε ζηλεύει, που τρέμει την επιτυχία σου και συνηγορεί μαζί μ’ αυτούς που σ’ αγαπάνε.

Ειδικά αν προσπάθησε κι αυτός και δεν τα κατάφερε, τότε πιστεύει ότι κανείς άλλος δεν μπορεί και πιθανών δεν πρέπει να πετύχει.

Όταν κάποιος ψειρίζει το παραμικρό και καταλήγει με μια ατελείωτη λίστα με πιθανούς λόγους για τους οποίους θα αποτύχεις, τότε αποτελεί ο ίδιος εμπόδιο για σένα.

Θα ήταν χρήσιμος μόνο, αν μαζί με την απαρίθμηση των όλων των αρνητικών στοιχείων που πιθανών εκθέτει μπροστά σου, να βοηθούσε και στην εξεύρεση τρόπων ώστε να τα αντιμετωπίσεις.

Κυριότερος λόγος όμως για να θαφτεί ένα όνειρο προέρχεται πρώτα από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αν αφεθείς στον φόβο που σου προκαλεί η ανησυχία των άλλων, τότε εσύ προσωπικά χτίζεις το μεγαλύτερο τοίχος στον δρόμο της επιτυχίας αλλά και της έκβασης της ζωής σου.

Μην επιτρέψεις στους εξωτερικούς κραδασμούς να σε επηρεάσουν στο ελάχιστο.

Απαλλάξου από τα άτομα που μονίμως προβλέπουν καταστροφές και αποτυχίες, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους κακές εμπειρίες. Θα σκοτώσουν τα όνειρα και τον ενθουσιασμό σου. Τα δικά σου αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν επειδή πολύ απλά, δεν είσαι «αυτοί».

Το μέλλον ανήκει αποκλειστικά σε σένα, όπως και η ζωή σου. Μην κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου, μη δέχεσαι συμβουλές από ανθρώπους που προσπάθησαν στον τομέα που θες και απέτυχαν. Άκουσε αυτούς που πέτυχαν αυτό που σε ενδιαφέρει, ακολούθησε τα δικά τους βήματα, δεν είναι κακό να έπεσαι το μονοπάτι που χάραξαν άλλοι, δεν τους αντιγράφεις, απλά τους ακολουθείς, επειδή το δικό σου όνειρο συμβαδίζει αρμονικά με τις δικές τους επιτυχίες.

Κρατήστε κοντά σας τα άτομα που μοιράζονται μαθήματα και εμπειρίες ζωής, θέτουν εύστοχους προβληματισμούς, αναφέρουν τρόπους να κάνετε διαφορετικά κάποια πράγματα, και είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν όταν σας παρουσιαστεί ένα πρόβλημα!

Είναι οι άνθρωποι που σιωπηλά, διατηρούν ζωντανό τον ενθουσιασμό σας, γιατί για να πετύχει κάποιος, πρέπει να διατηρεί τον αρχικό του ενθουσιασμό και να μην καταλήγει κουρασμένος και παραιτημένος με την πρώτη αναποδιά ή αποτυχία.