Από την Λίλιαν Σίμου

 

Κόρη του διάσημου «κακού» του κινηματογράφου Κλάους Κίνσκι και της γοητευτικής Ρουθ Μπριγκίτε Τόεκι (ηθοποιού και μανεκέν), έζησε σε ένα περιβάλλον με ένταση λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του πατέρα της τα πρώτα παιδικά της χρόνια, από τον οποίο κληρονόμησε το πάθος και το ταλέντο της υποκριτικής. Στα 13 της οι γονείς της χωρίζουν και περνά κάποια δύσκολα οικονομικά χρόνια καθώς η μητέρα της μετακομίζει στην πατρίδα της.

Μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον καλλιτεχνικό, γρήγορα στρέφεται στην τέχνη και από τα 14 της στο πλευρό του Βιμ Βέντερς γυρίζει την πρώτη της ταινία «Λάθος Κίνηση». Ακολουθεί από τα 16 της σπουδές υποκριτικής στην Αγγλία και στην Νέα Υόρκη και γνωρίζεται με τον Ρομάν Πολάνσκι, με τον οποίο γυρίζει το φημισμένο έργο «Τες» το 1979. Στην συνέχεια ενσαρκώνει διαφορετικούς ρόλους, αλλά πάντα έλκει με το ζεστό της βλέμμα, μίας αισθησιακής αθωότητας. Κερδίζει την προσοχή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθιερώνοντας τον εαυτό της στη διεθνή σκηνή. Το 1980 και το 1990 τιμάται με βραβεία ομορφιάς.

Θεωρείται ένα πολύ έξυπνο άτομο και μιλά άνετα πέντε γλώσσες: γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ρώσικα.

Είναι χορτοφάγος.

Είναι υποστηρίκτρια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού οικονομικά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αστρολογικό προφίλ

Γεννημένη με τον Ήλιο στον Υδροχόο, έχει τον Ήλιο της σε τετράγωνο με την Σελήνη της στον Ταύρο και στον 7ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της στον Σκορπιό.

 Με έμφαση στον σταθερό σταυρό, αλλά και στο στοιχείο της Γης, αν εξεταστούν όλα τα στοιχεία του χάρτη, θα διαπιστώσουμε πως αναδεικνύει ένα άρωμα Ταύρου επί της ουσίας, αναζητώντας πρακτικά την ασφάλεια και την στήριξη μέσα από τις σχέσεις και τις συνεργασίες της.

Με μία ελεύθερη φύση (Υδροχόος), η Ναστάζια Κίνσκι, μοιάζει να είναι όμορφη και αισθησιακή (Ταύρος), μαγνητική (Σκορπιός), προσιτή και παράλληλα απόμακρη, σαν ένα άπιαστο όνειρο. Εντυπωσιακή και παράλληλα άπιαστη.

Η αλήθεια είναι πως έδειχνε πάντα πως είναι το πρόσωπο της αθωότητας που μαγνητίζει και σκανδαλίζει.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της έχουν πολύ έντονα τα στοιχεία της ομορφιάς και της γλυκύτητας, της φρεσκάδας και της πρόκλησης που έχει ποιότητα και δεν είναι καθαρά σαρκική.

Σ’ αυτό συντελεί η Σελήνη στον Ταύρο στον 7ο (αυτό που προβάλουμε στους άλλους) σε τρίγωνο προς τον κυβερνήτη του ωροσκόπου Πλούτωνα (επομένως η γοητεία που βγαίνει μέσα από ένα πλαίσιο οικειότητας και γλυκύτητας), ενώ ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ωροσκόπου της ο Άρης είναι σε ζώδιο ευαίσθητο, στον Καρκίνο, ανάδρομος. Αυτό δηλώνει μία δράση μέσα από το συγκινησιακό πεδίο, πάντα παρορμητική αλλά και ευάλωτη, καθώς είναι δεκτική σε επιδράσεις του περιβάλλοντος και επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, εμπειρίες της ζωής. Πολλές φορές, λόγω αναδρομής του Άρη, υπάρχει η αναστολή ή η καθυστέρηση της δράσης.

 

Στα παιδικά της χρόνια έλεγε πως ήταν πολύ ήσυχη, παρά την επαναστατική της φύση, επειδή ο πατέρας της ήταν πολύ νευρικός κι όταν έκανε πρόβες στο σπίτι, απαιτούσε μεγάλη ησυχία.

Ο Ποσειδώνας στον πρώτο οίκο, δίνει την ευχέρεια για την τέχνη, αλλά και να προβάλει ένα «εγώ» ονειρικό, δέκτης καταστάσεων με άμεσο τρόπο, αλλά και δυσκολία να εξηγήσει τι αισθάνεται.

Ο Ποσειδώνας σχηματίζει ταυ τετράγωνο με τον Ερμή στον Υδροχόο και τη Σελήνη στον Ταύρο. Σίγουρα με έμπνευση και καλλιτεχνική φλέβα που κληρονόμησε από την οικογένεια, αλλά και επαφή με άτομα του καλλιτεχνικού χώρου μέσα στον οποίο γαλουχήθηκε ασχολείται με την Τέχνη, αφού η Τέχνη αποτελεί μέρος της ίδιας της της Φύσης…

Ο πατέρας της την είχε συμβουλεύσει να μην ενταχθεί σε καμία θρησκεία. Αντίθετα αν θέλει να αγαπά κάτι, να αγαπά τη φύση, τις μέρες που κυλούν, την αλήθεια στη ζωή.

Οι γονείς της δεν χρησιμοποιούσαν την λέξη «ηθική» αλλά «αλήθεια». Το  στοιχείο του Υδροχόου, με τον Ήλιο, την ακμή του 4ου και τον Ερμή στον Υδροχόο, δίνουν αυτή την ιδεολογική ελευθερία έκφρασης που κληρονόμησε ως επιρροή από την οικογένεια, το ανένταχτο του χαρακτήρα της. Η «αλήθεια» είναι ένα χαρακτηριστικό στα λόγια των Υδροχόων, έστω κι αν κάποιες φορές την χρησιμοποιούν με τρόπο σκληρό (Κρόνιο).

Υποστηρίζει πως κάποιοι την βλέπουν σαν πεταλούδα που πετά δεξιά και αριστερά. Το στοιχείο του Υδροχόου ξανά στην επιφάνεια, με την ομορφιά του Ταύρου, θα μας έδινε την ελευθερία μίας πεταλούδας που δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μέρος.

 

Έξυπνη και ικανή στις ξένες γλώσσες, έχει τον Ερμή σε έξαρση στον Υδροχόο και στον 4ο οίκο, άρα αντιλαμβάνεται εύκολα τις γλώσσες που μαθαίνει και έχει καλή μνήμη. Καλή μνήμη φαίνεται και από την Σελήνη σε έξαρση. Η δύσκολη όψη προς τον Ποσειδώνα δεν την επηρεάζει, αφού στράφηκε προς την τέχνη. Ίσως όμως έπαιξε ένα ρόλο στο ότι σταμάτησε νωρίς το κλασικό σχολείο για να ενταχθεί σε σχολές θεάτρου. Ο Δίας και ο Κρόνος βοηθούν στην γνώση, παρά το γεγονός της ελλιπούς μαθησιακής εκπαίδευσης.

Η ανθρωπιστική της δράση μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, φαίνεται με το στοιχείο του Υδροχόου πάλι, αλλά και με την στοργή που αισθάνεται για τους άλλους, λόγω της Σελήνης στον 7ο οίκο και με τις όψεις που σχηματίζει. Ο κυβερνήτης του Ήλιου της, Ουρανός, στον 10ο οίκο, της υπαγορεύει να βγάλει την δράση αυτή κοινωνικά.

 

Είναι μία όμορφη παρουσία που εντυπωσιάζει με το πολύπλευρο της δράσης και του χαρακτήρα της, ευαίσθητη και δραστήρια, απόμακρη και προσιτή, ίσως αμφιλεγόμενη -αλλά πάντα ελκυστική.

 

Περισσότερες αστρολογικές λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο: Ναστάζια Κίνσκι- μία αισθησιακή Υδροχόος