Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής Αθανάσιος Τσάκαλος, 23 ετών, οδηγός της Uber, έζησε την περασμένη Κυριακή την πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία της ζωής του, καθότι βοήθησε μία έγκυο γυναίκα να γεννήσει στο όχημά του.

«Τι να σας πω, δεν ξέρω πώς να σας περιγράψω την εμπειρία που έζησα την Κυριακή» είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Τσάκαλος, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Και συνέχισε:

«Ηταν γύρω στις 3 η ώρα το απόγευμα όταν πήρα μία κούρσα από την Αστόρια, μία γυναίκα με το δύο ετών κοριτσάκι της, η οποία μου είπε πως ήταν έγκυος και με παρακάλεσε να την μεταφέρω στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα γινόταν γιατί είχε πόνους. Καθώς οδηγούσα πάνω στο BQE μου είπε να σταματήσω. Της είπα γιατί; Μου απάντησε ‘έσπασαν τα νερά μου, γεννώ’. Σταμάτησα, της έδωσα μια πετσέτα, τηλεφώνησα αμέσως στην Αστυνομία και τις Πρώτες Βοήθειες. Πήρα το κοριτσάκι από το ειδικό καθισματάκι για παιδιά που ήταν πίσω και το έβαλα στο πρώτο κάθισμα για να δώσω περισσότερο χώρο στη γυναίκα να ξαπλώσει».

Ο κ. Τσάκαλος είπε πως «είχε κίνηση εκείνη την ώρα και η Αστυνομία έκανε γύρω στα 45 λεπτά να έλθει. Καταλαβαίνετε την αγωνία μου γιατί πρώτη φορά μου συνέβαινε κάτι τέτοιο. Η γυναίκα μού έλεγε ‘πονάω-πονάω’, εγώ της έλεγα να παίρνει βαθιές εισπνοές και όλα θα πάνε καλά». «Δεν ήξερα και τι να κάνω διότι δεν έχω εμπειρία σε τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσάκαλος συνέχισε την περιγραφή της περιπέτειάς του: «Η γυναίκα μού έδωσε την πετσέτα και μου είπε ότι το παιδί έρχεται. Είχα ιδρώσει από την αγωνία μου, δεν ήξερα τι να κάνω αλλά κρατούσα την ψυχραιμία μου. Αρχισα να βλέπω το παιδί, το χέρι του, το πόδι του, το στομάχι του, το κρατούσα με την πετσέτα να μην κρυώσει, δεν το τραβούσα καθόλου, απλώς έλεγα στην μητέρα αν μπορούσε να καθυστερήσει λίγο για να φτάσουν οι Πρώτες Βοήθειες με το ασθενοφόρο, αλλά το παιδί ήθελε να βγει.

Ο αστυνομικός Raphael Mohammed με τους υπερήφανους γονείς του νεογέννητου. Φωτογραφία: NYPD Highway.

»Ευτυχώς είκοσι λεπτά αργότερα έφτασε ένας αστυνομικός, ο Ραφαέλ Μοχάμεντ, ο οποίος είχε εμπειρία σε τέτοια περιστατικά και του είπα να αναλάβει εκείνος. Αμέσως έβαλε τα γάντια και έβγαλε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητό μου και ευτυχώς έπειτα από δέκα λεπτά ήλθε το ασθενοφόρο».

Τόνισε ακόμα πως «ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχτεί στον λαιμό του παιδιού, που είναι κοριτσάκι. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ακολούθησα στο νοσοκομείο την οικογένεια με το ασθενοφόρο και το μόνο που τους είπα είναι πως δεν θέλω ούτε χρήματα, ούτε τίποτε, μόνο να μαθαίνω τι γίνεται το κοριτσάκι, να μου αφήσετε να είμαι μέρος της ζωής του».

Ο κ. Αθανάσιος Τσάκαλος είναι γεννημένος στην Αστόρια, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και μιλά θαυμάσια τα Ελληνικά. Εργάζεται σε φαρμακείο στην Αστόρια, παράλληλα σπουδάζει λογισμικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είναι οδηγός της εταιρείας Uber για να βγάζει μερικά παραπάνω χρήματα.

https://www.ekirikas.com/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-uber-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1/