από την Άρια Σωκράτους.

«Όταν λες αλήθεια δεν κάνεις ποτέ λάθος, ενώ κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο», είπε ο Σοφοκλής 2500 χρόνια πριν. Η Ραχήλ Μακρή μετουσίωσε αυτή τη φράση σε φιλοσοφία ζωής και την ακολουθεί πιστά με οποιοδήποτε κόστος.

Αγέρωχη, δυναμική και με ένα σπάνιο αγωνιστικό φρόνημα μάχεται κατάφωρα κατά της πολιτικής αδιαλλαξίας και της κοινωνικής ανισότητας με μοναδικά όπλα την αφοπλιστική ειλικρίνειά της.

 

  • Είστε ένας άνθρωπος ο οποίος εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που σκέφτεται χωρίς να φιλτράρει τον λόγο του προκειμένου να τον ωραιοποιήσει. Η πολιτική από την άλλη «απαιτεί» μια εντελώς αντίθετη φιλοσοφία. Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας της εξισορρόπησης αυτού του οξύμωρου σχήματος;

 

 

Κι όμως η πολιτική «απαιτεί» αυτήν ακριβώς την φιλοσοφία. Την αλήθεια. Οξύμωρο στην πολιτική είναι το ψέμα και η ωραιοποίηση της αλήθειας που αποτελούν την βάση της πολιτικής όπως αυτή μεταλλάχτηκε από ολοκληρωτικά καθεστώτα και στηρίχτηκε ο Χίτλερ, ο οποίος έλεγε ότι οι μάζες αρέσκονται στο ψέμα και πιστεύουν τα μεγάλα ψέματα στην πολιτική. Το να λέγεται η αλήθεια στην πολιτική, είναι περισσότερο από αρχή πολιτικού ήθους.

Στην πολιτική οφείλει κανείς να λογοδοτεί για κάθε ενέργεια που συνεπάγεται να ελέγχεται ως προς την αλήθεια.

Το 2015, οι πολίτες του Ν. Κοζάνης, μου έδωσαν εντολή εκπροσώπησής τους στην βουλή των Ελλήνων.

Η εντολή που μου δόθηκε ήταν εάν τους υποσχόμουν ότι θα πάλευα ενάντια στην οικονομική τελμάτωση του μνημονίου, εάν θα αποτελούσα φωνή για τα εθνικά θέματα, εάν θα διασφάλιζα την προστασία του δημόσιου πλούτου της χώρας, εάν θα συνέχιζα να μάχομαι για τον τόπο μου, εάν δεν τους πρόδιδα.

Δεν ψήφισα καμία μνημονιακή διάταξη.

Δεν έβαλα την υπογραφή μου σε νομοθετήματα που υποβάλλονταν, μέσω Βρυξελλών για την οικονομική μεγέθυνση των πολυεθνικών και των ολιγαρχών και τον θάνατο των Ελλήνων.

Ξεσκέπασα την διαπλοκή του πολιτικού συστήματος και των ολιγαρχών της χώρας. Μέχρι και την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής ασκούσα τα Κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα.

Δεν φοβήθηκα να πω την αλήθεια στους πολίτες δημόσια από το βήμα της Βουλής και ως Βουλευτής της Κυβέρνησης.

Φαίνεται απλά ότι ο λαός δεν ήταν έτοιμος να ακούσει την αλήθεια και να ανεχτεί πολιτικούς που την φέρουν, προτίμησαν πολιτικούς που ωραιοποιούν την αλήθεια και με ψέματα για υποτιθέμενες εξόδους από νομίσματα υποδούλωσαν για αιώνες την χώρα μας.

 

  • Τη δεδομένη χρονική στιγμή απέχετε από την άσκηση ενεργούς πολιτικής. Πώς έχετε οραματιστεί την επιστροφή σας στην πολιτική σκηνή;

 

 

Κι όμως δεν απέχω από την άσκηση ενεργούς πολιτικής, το αντίθετο ασκώ με το ίδιο πάθος πολιτική, όπως και όταν ήμουν βουλευτής, η διαφορά είναι ότι δεν κατέχω πλέον θεσμική ιδιότητα.

Δεν οραματίζομαι επιστροφές στην πολιτική σκηνή γιατί απλά η πολιτική δεν είναι σκηνή, ούτε επάγγελμα. Οι σκηνές είναι για τους ηθοποιούς και όχι για τους πολιτικούς.

Εξάλλου εγώ δεν έχτισα καριέρα με την πολιτική.

Δεν περίμενα από την πολιτική να μου πληρώνει την μεγάλη ζωή με γεύματα και ακριβά κρασιά, όπως έχει συνηθίσει ο κόσμος με τους πολιτικούς ταγούς της χώρας.

Στις αποστολές της Βουλής χρησιμοποιούσα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν χρέωνα σουίτες στην Νέα Υόρκη και γεύματα με σαμπάνιες στους Έλληνες φορολογούμενους.

Είμαι κόρη εργάτη, που δεν έχει μάθει να αναζητά την σιγουριά μιας καρέκλας και τις πολυτέλειες της διαπλοκής με επιχειρηματίες, θυσιάζοντας τους συμπολίτες μου με το να κρατώ κλειστό το στόμα μου εκεί που πρέπει να φωνάξω για τις κοινωνικές αδικίες.

Όραμα μου είναι όχι η δική μου επιστροφή στην πολιτική σκηνή αλλά να δω την πατρίδα μου ελεύθερη και στο βάθρο που της αξίζει.

 

  • Η Ελλάδα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Θεωρείτε πως υπάρχει διέξοδος ή μόνο ένα ατέρμονο αδιέξοδο;

 

 

Το αδιέξοδο στην χώρα προήλθε από την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, από εκπροσώπους ενός πολιτικού συστήματος σάπιου από την διαπλοκή και την διαφθορά.

Από διεφθαρμένους ανίκανους πολιτικούς που παρέδωσαν τη νομισματική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χωρίς δικλίδες ασφαλείας ουσιαστικού ελέγχου και παρέδωσαν τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από αυτούς που ενώ δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα εγχειρίδιο απλών οικονομικών και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, ψηφίζουν και εφαρμόζουν νόμους που ο δημοσιονομικός σχεδιασμός δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, που είναι μη βιώσιμο, που αποτελεί αποτέλεσμα κερδοσκοπίας και κραυγαλέων οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων.

Όταν λοιπόν ο λαός αποφασίσει να ορθώσει το ανάστημα του, να πάψει να τους φοβάται, να αλλάξει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει θα πάψει να υπάρχει αδιέξοδο.

Εξάλλου στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αφού στις Δημοκρατίες κυρίαρχος είναι ο λαός, στο χέρι του είναι να βγει από το αδιέξοδο.

 

  1. Πώς είναι ένα συνηθισμένο εικοσιτετράωρο της Ραχήλ Μακρή;

 

Όπως κάθε Ελληνίδας, μητέρας, εργαζόμενης που έχει να αντιμετωπίσει τον παραλογισμό ενός κράτους που καταδιώκει κάθε Ελληνίδα εργαζόμενη μητέρα που ενώ απαιτεί να βρίσκεται στην δουλειά της στις 7:30, τα σχολεία ξεκινάνε στις 8:30 και έτσι αναγκάζεται να επιστρατεύσει γονείς και πεθερικά για να αναλαμβάνουν να παραλαμβάνουν παιδιά από το σχολείο ή να πληρώνουν το μισό τους εισόδημα για ιδιωτικά προκειμένου να επιλύσουν το θέμα αυτό.

Πέραν την δουλειάς, μαγειρεύω, φροντίζω το σπίτι, τρέχω στις δραστηριότητες των παιδιών, διαβάζω τα παιδιά, ασχολούμαι με τα της πολιτικής, «τσατάρω» με φίλους και διαβάζω και καμία σελίδα από κανένα βιβλίο, λίγο πριν κοιμηθώ και ξανά από την αρχή την επόμενη μέρα.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

 

 

Το μέλλον εξαρτάται από το παρόν και σε αυτό επικεντρώνομαι προκειμένου να δημιουργήσω εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να δημιουργήσω μια πολιτική πλατφόρμα το «Μέτωπο Νίκης» που μαζί με όσους αρνούμαστε τις ιδεοληπτικές τοποθετήσεις σε αριστερά και δεξιά, κεντρώα, καθώς και οικογενειακές παραδόσεις σταθερότητας σε κάποιο κόμμα, θα αγωνιστούμε για την παύση του τυραννικού καθεστώτος στην πατρίδα μας.

Για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και την παράλληλη αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας με την ενεργό συμμετοχή του κυρίαρχου λαού στην άσκηση της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Που θα δουλέψει με ανιδιοτέλεια αξιοποιώντας τους καλύτερους εντός και εκτός της χώρας, με όλους τους ανυπότακτους Έλληνες χωρίς διακρίσεις, για τον σχεδιασμό των εναλλακτικών προτάσεων και πλάνων για την έξοδο της χώρας μας από τη δημοσιονομική τελμάτωση, την ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήσαν επίορκοι πολιτικοί σε συνεργασία με ξένους κατακτητές.

Σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστώ ότι οι Έλληνες της ομογένειας, θα έχουν ενεργό δράση, καθώς θα πρέπει περισσότερο από ποτέ να αντιληφθούν ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει έναν οικονομικό πόλεμο, του οποίου τα αποτελέσματα στην κοινωνία και στους πολίτες προσομοιάζουν τα αποτελέσματα της φυσικής κατοχής στη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Ως Έλληνες έχουμε καθήκον να προασπίσουμε με κάθε κόστος και με κάθε θυσία, την πατρίδα μας.

Μπορεί να φαντάζει ουτοπικό και αδύνατο, ωστόσο αξίζει να προσπαθήσουμε.

Αξίζει να πολεμήσουμε για αυτήν όπως οι προγονοί μας.

Εξάλλου ο τολμών νικά.

https://www.ekirikas.com/%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AE%CE%BB-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B7%CE%B8/