από την Λίλιαν Σίμου

 

Μία νέα αστρολογική πρωτοχρονιά ξεκινά, όπως ήταν για αιώνες η Πρωτοχρονιά σε πολλούς λαούς και παραδόσεις.

Κι αυτό γιατί αυτή την εποχή στην ουσία ανθίζει η Φύση και ξεκινά το παραγωγικό της έργο, άρα ένας ακόμη νέος κύκλος ζωής σε κάθε πλάσμα της Δημιουργίας.

Είναι η στιγμή όπου ο Ήλιος βρίσκεται στην αρχή του ζωδιακού κύκλου, ανάμεσα στις 20 και 22 Μαρτίου. Σηματοδοτεί την αφύπνιση του μικρού μας σύμπαντος, μετά από μία μακρά περίοδο ύφεσης και υποτονικής διάθεσης, οι πάγοι σπάζουν και η ροή της ζωής ξανά μας καλεί.

Στην κρίσιμη καμπή, αφήνουμε πίσω τις αμφιβολίες και την σύγχυση του θολού τοπίου των Ιχθύων, τις φαντασιώσεις και τις ουτοπίες και οδηγούμαστε στην υλοποίηση του έργου μας. Ο σπόρος (Κριός) είναι πλέον ώριμος για να ανθίσει και να αποφέρει αργότερα καρπούς.

Αυτή τη χρονιά, ο Άρης που κυβερνά την Εαρινή Ισημερία, είναι στο ζώδιο αδυναμίας του, τον Ταύρο.

Η δράση είναι προσεκτική, σταθερή, αργή πιθανόν, αλλά βοηθά να διακρίνουμε τις φυσικές ομορφιές, να ανακτήσουμε την αίσθηση του περιβάλλοντος. Η Φύση γίνεται ολοένα και πιο όμορφη, ας μην βιαστούμε να προσπεράσουμε την αισθητική της. Ας χαρούμε, ας γευτούμε, ας αγγίξουμε ό,τι όμορφο έχουμε γύρω μας. Αν οι προσδοκίες μας ικανοποιούνται σε μικρότερο βαθμό, ίσως πρέπει να επαναξιολογήσουμε τα δεδομένα μας, τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, τις προτεραιότητες, τα ιδανικά μας.

Καθώς η Αφροδίτη κινείται σε ανάδρομη φορά στον Κριό, σύντομα θα αγγίξει το Εαρινό Σημείο και θα βιώσουμε την σπίθα για την οποία αξίζει να δώσουμε μάχη στο εξής. Θα αναπολήσουμε το χθες, τις αξίες, τα συναισθήματα, την αίσθηση της ασφάλειας. Μία Άνοιξη που στο μεγαλύτερο μέρος της απαιτεί απολογισμό και επανεκτίμηση, ως τις αρχές Μαΐου, είναι μία σημαντική περίοδος για τον καθένα μας.

Ο Άρης, κυβερνήτης της Εαρινής Ισημερίας, έχει ως εξουσιαστή την Αφροδίτη, σε ανάδρομη φορά. Μία επιπλέον διστατική επιλογή, μεταξύ δράσης και αναχαίτισης. Όμως η Αφροδίτη και ο Άρης, φιλοξενούνται ο ένας στον ζωδιακό χώρο του άλλου. Κατά συνέπεια, αλληλοστηρίζονται στις αδυναμίες τους.

Το μήνυμα της Ισημερίας αυτή τη φορά, εμπεριέχει ένα χέρι βοήθειας, που θα φέρει στο φως την στήριξη την ώρα που θέλουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και να αλλάξουμε σελίδα.

Με την Εαρινή Ισημερία να δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές,  ακολουθούμε το ένστικτό μας , χωρίς δισταγμό.

Ακόμη κι αν παρουσιάζονται ορισμένες καθυστερήσεις, αυτή τη φορά, ας μην χάσουμε την σπίθα, ας προγραμματίσουμε τα σχέδιά μας και ας επιμείνουμε.

Είναι η ευκαιρία μας να αναγεννηθούμε!!!

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την Εαρινή Ισημερία και την επιρροή στα ζώδια στο άρθρο μας: Εαρινή Ισημερία 2017 και εβδομαδιαίες προβλέψεις

Για τα ήθη κι έθιμα της Εαρινής Ισημερίας, στο άρθρο μας: Εαρινή Ισημερία στους λαούς της Γης