από την Άρια Σωκράτους.

H  Hardland είναι μια ελληνική hard rock μπάντα που γεννήθηκε μέσα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικόπολιτικών ανακατατάξεων και δίνει το δικό της προσωπικό στοίχημα σε μία εποχή που σε τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές ένδοξες εποχές του hard rock. Όπως δηλώνουν τα μέλη της το όνομα είχε ως πηγή έμπνευσης την Ελλάδα που λόγω της κρίσης “είναι σκληρό και δύσκολο να ζεις στη χώρα που τόσο αγαπάς”.

Ποιοι αποτελούν το νέο και φιλόδοξο ροκ συγκρότημα; Ποια τα όνειρα και ποιες οι φιλοδοξίες τους. Ας τους γνωρίσουμε.

1. Τον Απρίλιο του 2016 ιδρύσατε την μπάντα Hardland. Ποιοί αποτελούν την Hardland λοιπόν και από που προέρχεται η έμπνευση της ονομασίας της;

ΑΠ: Στη φωνή είναι ο Άγγελος Γουσέτος , κιθάρα Μιχάλης Πρωτοψάλτης, μπάσο και φωνητικά ο Κώστας Ταλταμπάνης και τύμπαντα και φωνητικά ο Κώστας Τάνης. Το όνομα μας το βρήκε ο παραγωγός μας Σταύρος Παπαδόπουλος ο οποίος έχει γράψει στίχους και μελωδίες στα 9 από τα 11 τραγούδια αυτού του πονήματος και εγώ έγραψα την μουσική.  Η έμπνευση ήρθε ένα βράδυ που μιλούσαμε στις αρχές του Απριλίου μέσω face book . Θα έλεγα το Hardland  κατά κάποιο τρόπο θυμίζει την Ελλάδα γιατί εδώ και αρκετά χρόνια λόγω κρίσης είναι σκληρό και δύσκολο να ζεις στη χώρα σου που τόσο αγαπάς.

2. Επικεντρώνεστε στο κλασικό hardrock της δεκαετίας του ’70 και ’80 σε μια εποχή που βρίσκεται σε φθίνουσα κοινωνική και καλλιτεχνική πορεία. Πιστεύετε πως μπορείτε να αναβιώσετε τις παλιές καλές εποχές της hardrockμουσικής και αν ναι με ποιό τρόπο ενδέχεται να το επιτύχετε;

ΑΠ:  Η εποχή που ζούμε δεν έχει καμία σχέση με τις δεκαετίες που κυριαρχούσε το hardrock . Σήμερα λόγω της υπερβολικής πληροφόρησης και παραπληροφόρησης θα έλεγα , είναι δύσκολο να βγεί μια μπάντα από την αφάνεια αν σκεφτούμε πως υπάρχουν χιλιάδες μπάντες ανά τον κόσμο που παίζουν hard rock. Από την άλλη η πρόσβαση στη παγκόσμια σκηνή είναι ευκολότερη λόγω διαδικτύου. Προσωπικά πιστεύω στο τραγούδι και όχι στο είδος , αν δηλαδή έχεις καλά κομμάτια κάποια στιγμή θα ακουστούν. Θα πάρουν το δρόμο τους κι εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουν όσο γίνεται σε περισσότερο κόσμο.

3. Από που πηγάζει η αγάπη σας για αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής;

ΑΠ:  Κυρίως από τα παιδικά μας ακούσματα . Μεγαλώσαμε ακούγοντας κλασικό hard rock και heavy άρα μας έχει γίνει βίωμα αυτό και βγαίνει αυθόρμητα μέσα στα τραγούδια μας.

4. Στην Ελλάδα του 2017, η hardrock μουσική μπορεί να έχει παρόν και μέλλον ή βρίσκεται στο περιθώριο ενός ένδοξου παρελθόντος;
ΑΠ: Θα έλεγα πως στην Ελλάδα έχουμε τα τελευταία χρόνια εκπληκτικές μπάντες σε όλα τα είδη της μουσικής και το επίπεδό τους  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις αντίστοιχες του εξωτερικού. Το Hard  rock είναι ένα είδος κλασικό και  πιστεύω πως πάντα θα υπάρχει  και θα κατέχει το μερίδιο που του αντιστοιχεί  στην παγκοσμίως  και φυσικά στην Ελλάδα.

5. Ποιά είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

ΑΠ:  Μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας cd με την New Dream Records . Αυτόν τον καιρό εμφανιζόμαστε σε διάφορα μέρη στη Θεσσαλονίκη (Blue Barrel , 8Ball) και ετοιμαζόμαστε να εμφανιστούμε και σε άλλες πόλεις.

Θα βρείτε τη σελίδα της μπάντας στο facebook εδώ.