από Writersgang.

«Πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει», είπε ο Σοφοκλής και σήμερα 2500 χιλιάδες χρόνια μετά είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο έχουν ακουστεί πολλά και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα για την πρωτοφανή υπόθεση της κατάληψης του ξενοδοχείου City Plaza, το οποίο είναι ιδιοκτησία της κυρίας Αλίκης Παπαχελά. Η αλήθεια πίσω από την υπόθεση διαστρεβλώθηκε, παραποιήθηκε και κακοποιήθηκε μέχρι εσχάτων. Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου από θύμα βρέθηκε εν μία νυκτί στη θέση του θύτη, δεχόμενη βολές από παντού, απειλές κατά της ζωής της, ανελέητους τραμπουκισμούς και χυδαίες κατηγορίες ότι η ίδια θα προβεί στην τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως εμπρησμό της ίδιας της περιουσίας της με σκοπό να απαλλαγεί από τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κτίριο.

Στις 22 Απριλίου του 2016 τελέσθη μια επαίσχυντη πράξη. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο υπέστη εισβολή ατόμων που αυτοχρίστηκαν «αλληλέγγυοι» και παρά τις εκκλήσεις της ιδιοκτήτριας και του δικηγόρου της προς τις Αρχές (αστυνομία και εισαγγελία) η πολύωρη καθυστέρηση ανταπόκρισης, έδωσε το περιθώριο στους εισβολείς να εγκαταστήσουν κάποιους πρόσφυγες το βράδυ, για να αιτιολογήσουν και να καλύψουν προσχηματικά την παρανομία.

Τον τελευταίο χρόνο, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υφίσταται μία πρωτοφανή καταπάτηση ουσιαστικών δικαιωμάτων της, τόσο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας, όσο και της προσωπικής αυτοτέλειας και αξιοπρέπειας.

Έκτοτε ξεκινά ο Γολγοθάς της κ. Παπαχελά, καθώς υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται μία σειρά από διαδικτυακές και άλλου τύπου επιθέσεις. Κυκλοφόρησαν βίντεο σε βάρος της, φήμες, άρθρα, όπου διαστρέβλωσαν εσκεμμένα και ενορχηστρωμένα την πραγματικότητα.

Το ξενοδοχείο ήταν και παραμένει προς πώληση. Η εταιρεία που το νοίκιαζε από την κ. Παπαχελά από της κατασκευής του, το 2010 έπαψε να πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους της και το μίσθωμα προς την ιδιοκτήτρια. Η κατάληψη όμως εμποδίζει πλέον την διαχείρισή του και δυσχεραίνει ποικιλοτρόπως την ζωή της κ. Παπαχελά.

Η αλήθεια πίσω από την κατάληψη παρόλες τις χυδαίες απόπειρες διαστρέβλωσης και λάσπης από κάποια όντα τα οποία θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι είναι μόνο η ακόλουθη:

  • Το ξενοδοχείο κατελήφθη από «αλληλέγγυους» και κατοικεί άγνωστος αριθμός προσφύγων, που χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για πολλούς λόγους.
  • Στο ξενοδοχείο το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό ήταν κομμένα εδώ και χρόνια, ενώ σήμερα λειτουργούν παράνομα. Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ δεν απαντούν στο πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει και ποιος χρεώνεται για την παράνομη επαναλειτουργία τους.
  • Οι εισβολείς-καταληψίες, δεν επιτρέπουν στην ιδιοκτήτρια να μπει στην ιδιοκτησία της, αποτρέπουν μεσίτες και πιθανούς αγοραστές να δουν το ακίνητο και η ίδια χρεώνεται όλα τα έξοδα (ΕΝΦΙΑ κλπ) για ένα ακίνητο που δεν μπορεί να διαχειριστεί.
  • Εδώ και έξι μήνες στις αιτήσεις, στα εξώδικα και στις κινήσεις διαμαρτυρίας δεν υπάρχει επίσημη κινητοποίηση
  • Οι εισβολείς-καταληψίες, δίνουν συνεντεύξεις στον ελληνικό και ξένο Τύπο, κανάλια (όπως το CNN, Al Jazeera, Ολλανδική τηλεόραση και άλλα), και κυκλοφορούν βίντεο και συνεντεύξεις, στο διαδίκτυο, με ανυπόστατα ψεύδη. Η πλευρά της κ. Παπαχελά δεν προβάλλεται.
  • Η απουσία της Πολιτείας, είναι αξιοπερίεργη και πολύ περισσότερο η δήλωση του κ. Μουζάλα στην Ολλανδική τηλεόραση, πως η περίπτωση του City Plaza αποτελεί παράδειγμα φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας…αλλά δεν αρκεί!
  • Εμφανίζεται μία γερμανική ΜΚΟ, η θηριώδης γερμανική Medico International και αφού διαβάλει την ιδιοκτήτρια με ψεύδη για την ιδιοκτησία της (πως το ξενοδοχείο ήταν χρόνια εγκαταλελειμένο) το διαφημίζει ως το καλύτερο της Ευρώπης (The best hotel in Europe), ζητώντας συνδρομές για ενίσχυση. Ποιος λαμβάνει αυτά τα χρήματα και ποιος τα διαχειρίζεται, αφού δεν πρόκειται για νόμιμη δομή φιλοξενίας; Γιατί δεν παρεμβαίνει η Πολιτεία, καθώς η ιδιοκτήτρια του χώρου καταγγέλλει τα γεγονότα;
  • Οι εισβολείς υποστηρίζουν πως στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται 400 πρόσφυγες, επομένως τα ποσά (από ΟΗΕ και ΕΕ –εκτός της συνδρομής προς τις ΜΚΟ) ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ.
  • Ο αριθμός των προσφύγων είναι ασαφής, καθώς δεν μπορεί κάποιος να τους μετρήσει, αφού απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν ανήκουν στους εισβολείς-καταληψίες. Οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι εκεί ζουν 400 πρόσφυγες και ανάμεσά τους 170 παιδιά, ωστόσο η πλευρά της ιδιοκτήτριας υποστηρίζει ότι ο χώρος δεν επαρκεί (το ξενοδοχείο έχει 126 δωμάτια και 236 κρεβάτια)
  • Η προστασία και η υγιεινή είναι ελλειμματική, καταγράφηκε ήδη αποδεδειγμένο κρούσμα φυματίωσης το καλοκαίρι και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων είναι άγνωστες, αφού δεν ελέγχονται από κάποιον επίσημο φορέα.
  • Η κ. Παπαχελά είναι σε δεινή θέση, όχι μόνο γιατί αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα μία λασπολογία σε βάρος της, αλλά επιπλέον, κινδυνεύει, από τα χρέη που συσσωρεύονται και από την αδυναμία να διαχειριστεί την περιουσία της (με όποιες φθορές συνεπάγονται κατά την περίοδο της ανεξέλεγκτης κατάληψης), να υποστεί ποινικές διώξεις για φορολογικούς λόγους ή για ό,τι μπορεί να συμβεί εντός του ξενοδοχείου.
 • Στις 13 Απριλίου 2017 εστάλη εξώδικο από την ΕΥΔΑΠ στην κυρία Παπαχελά σύμφωνα με το οποίο της βεβαιώνεται ότι υπάρχουν ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς την εταιρεία και ζητείται να καταβάλει το ποσό των 81.414 ευρώ μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από την επίδοση της εξώδικης επιστολής. Της γνωστοποιείται επίσης ότι ακολουθεί ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.Το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι οχλήσεις και εξωφρενικές απειλές κατά της κυρίας Παπαχελά ότι η ίδια «στοχοποιεί ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη απειλώντας να τους κάψει με 5 μπιτόνια βενζίνη».
 • Επισημαίνεται ότι η κ. Παπαχελά είχε στείλει εξώδικα σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ όταν αντιλήφθηκε ότι έχουν επανασυνδέσει ρεύμα και νερό παράνομα γνωστοποιώντας στις εταιρίες ότι το κτίριο έχει καταληφθεί και ουδεμία ευθύνη φέρει η ίδια για παράνομες συνδέσεις και καταναλώσεις!
 • Η ιδιοκτήτρια από θύμα μιας αποτρόπαιας ενέργειας κατηγορείται ως θύτης, βαλλόμενη από παντού χωρίς στήριξη από πουθενά. Το φλέγον ερώτημα είναι πού είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να προστατεύσουν την ατομική ιδιοκτησία και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, πού βρίσκεται το κράτος;
 • Η απάντηση είναι : “Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα του 2017.”