Της Αριας Σωκράτους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κωμωδία «Σ’αγαπάω Αλλά…» του Γιώργου Βάλαρη είναι μια σύγχρονη, απολαυστική και διαδραστική κωμωδία που αποτυπώνει με γλαφυρές, κωμικές πινελιές την νεοελληνική πραγματικότητα και πραγματεύεται τις σχέσεις των δύο φύλων, το γάμο και το διαζύγιο μέσα από μια ιδιαίτερη και άκρως χιουμοριστική σκοπιά, η οποία διαπνέεται κι από έντονες πινελιές κοινωνικού προβληματισμού.

 

Ο Στράτος Τζώρτζογλου στον ρόλο του Φώτη, ενός αστυνομικού με λαϊκές καταβολές επιδεικνύει μια πρωτοφανή πληθωρικότητα  και προσεγγίζει την προσωπικότητα του Φώτη με μαεστρία και απαράμιλλη πειστικότητα. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, το κοινό ταυτίζεται και συμπορεύεται με τον απλοικό, αγροίκο, αυθάδη αλλά και γήινο, ειλικρινή κι εμποτισμένο με υψηλές αξίες Φώτη και ξεχνάει ότι τον ρόλο ενσαρκώνει ο δημοφιλής και αγαπημένος στο κοινό Στράτος Τζώρτζογλου.

Η Φλάβια Σγκόιφο υποδύεται την Κική, την αμόρφωτη, αφελή και απλοική σύζυγο του Φώτη, η οποία με την καταναλωτική της μανία έχει προκαλέσει αφαίμαξη στον οικογενειακό προυπολογισμό. Πίσω όμως από τον φαινομενικά αφελή και μονοδιάστατο της χαρακτήρα κρύβεται το βαθύ προσωπικό της δράμα.

Ο διακαής πόθος ενός παιδιού που ποτέ δεν αποκτήθηκε παρόλες τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν μαζί με τον σύζυγό της έχει μετατραπεί σε μια θλιβερή σκιά στη ζωή της. Η Φλάβια ενσαρκώνει με επιτυχία ένα φαινομενικά εύκολο ρόλο ο οποίος όμως όπως διαπιστώνει στη συνέχεια ο θεατής είναι το ακριβώς αντίθετο. Ένας πολυσύνθετος ρόλος γεμάτος εναλλαγές συναισθημάτων και απρόβλεπτων εντάσεων, ο οποίος αποδίδεται με απόλυτη ακρίβεια και προκαλεί συναισθήματα συγκίνησης και ταύτισης.

Η Βαιλική Μπλιάχα υποδυόμενη την Νίνα, την πονηρή κουμπάρα, δικηγόρο και παιδική φίλη της Κικής από το Μενίδι αποδεικνύει πως ακόμα και ο ρόλος του αντιπαθητικού αντιήρωα είναι  γοητευτικός, απαιτητικός, ενδιαφέρον και ασκεί μια υποδόρια σαγήνη στον θεατή, ο οποίος στο τέλος δικαιολογεί, συμπονεί και κατανοεί.

O Θάνος, ο σύζυγος της Νίνας και κουμπάρος του Φώτη και της Κικής που υποδύεται ο νεαρός ηθοποιός Αιμίλιος Ράφτης συμβολίζει τον απωθητικό «γιάπη» της νεοελληνικής πραγματικότητας. Ένας αδέκαστος και ανάλγητος δικηγόρος που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως υποχείρια κατάλληλα για την άμεση εξυπηρέτηση του, χωρίς να τρέφει κανένα ανθρώπινο συναίσθημα σεβασμού και εκτίμησης στην ιερή έννοια της φιλίας.

Οι πρωταγωνιστές του έργου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο ποθεί, διεκδικεί και αναζητά την προσωπική του ευτυχία με λάθος ίσως τρόπο μέχρι που οι συγκυρίες της ζωής και ο υπέρτατος νόμος της κάθαρσης τον αναγκάζουν να δει όλα όσα προηγουμένως αγνοούσε.

Οι επόμενες παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια είναι οι ακόλουθες:

Παρασκευές:  19 και 26 Μαίου στις 8.00 μμ

Σάββατα: 20 και 27 Μαίου στις 5.00 μμ και 8.00μμ

Κυριακές: 21 και 28 Μαίου στις 5.00 μμ.

Η τιμή του ειστηρίου είναι 35 δολάρια

Στις 30 Μαίου η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στοJeanne Rimsky theatre, 232 Main street Port Washington,NY 11050 at 7.30 p.m Jeanne Rimsky theatre, 232 Main street Port Washington,NY 11050 at 7.30 p.mJeanne Rimsky Theatre στο Long Island.

https://www.ekirikas.com/%ce%b7-%ce%ba%cf%89%ce%bc%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%89-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%ac%ce%ba/