Από 1 έως 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικής Τέχνης & Πολιτισμού «Τιμαρέτη» το οποίο υποστηρίζει το ΓΤΕ Νέας Υόρκης.

 

Η ιδέα του φεστιβάλ γεννήθηκε με σκοπό τη διάδοση της Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού, την εκστρατεία ανεύρεσης χρηματικών πόρων για την ανάπτυξη και υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, τη δωρεάν εκπαίδευση παιδιών των οικονομικά αδύνατων οικογενειών μέσω του προγράμματος της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, «Sponsor a Student» και την οικονομική βοήθεια για τη σίτιση μαθητών σε ελληνικά σχολεία στην Ελλάδα, μέσω του Hellenic Relief Foundation.

 

«Στόχος μας είναι το φεστιβάλ ΤΙΜΑΡΕΤΗ να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης. Να φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, όπως εκθέσεις, φεστιβάλ, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις. Επίσης να φιλοξενεί και καλλιτέχνες της Ομογένειας. Έτσι να δίνεται η δυνατότητα σε όλους, να γίνονται κοινωνοί ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων από την Ελλάδα και όχι μόνο» αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Κωνσταντίνος Δόικος.

Ποια είναι η Τιμαρέτη:

Κόρη του ζωγράφου Μίκωνα, έζησε κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. Η Τιμαρέτη απαξιώνει τα καθήκοντα των γυναικών για να ασκήσει την τέχνη του πατέρα της. Ήταν γνωστή στην εποχή της για έναν πίνακα της Αρτέμιδος που βρισκόταν στην Έφεσο για πολλά χρόνια.

 

Επισημαίνεται ότι μεταξύ των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση «Επί Χάρτου» στην Γκαλερί d’Arte / Paris Koh Fine Arts, 548 West 28th Street, Suite 328, Chelsea, NY 10001, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Ιουνίου 2017. Ώρες Έκθεσης: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο: 12:00-6:00μ.μ., Πέμπτη: 12:00-8:00μ.μ., με επιμέλεια της διακεκριμένης γλύπτριας Αντωνίας Παπατζανάκη (βλέπε επίσης 2 συνημμένα δελτία Τύπου σε ελληνικά και αγγλικά ειδικά για την έκθεση).

 

Η έκθεση «Επί Χάρτου» είναι μία ομαδική έκθεση που εστιάζει αποκλειστικά στην τέχνη που δημιουργείται σε χαρτί. Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από είκοσι έργα τέχνης – σχέδια, έργα ζωγραφικής, χαρακτικά, μικτά μέσα, και φωτογραφίες από γνωστούς Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς καλλιτέχνες που κατοικούν στη Νέα Υόρκη. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Agopian, EozenDrakopoulos, Angie; Fikaris, Peter; Fragias, DionisiosGianakos, Cris; Gikas, Morfy; Korkou, AngelikiLale, GeorgiaLogothetis, AristidesMagoni, DespoManouselis, DemetriusMylonas, EleniPapatzanaki, AntoniaPicadas, CostasStamatiou, KonstantinosTerzis, PanayiotisTsiaras, PhilipTsalimi, XanthippeVenieri, LydiaVolanakis, AdonisZiamou, Lilia.

 

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Φεστιβάλ με ελληνική μουσική βραδιά στο Χιώτικο Σπίτι (Chian Federation – 44-01 Broadway, Astoria NY 11103).

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν Προβολές βραβευμένων ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, στα Kaufman Studios, στο Zukor Theater. (34-12 36th Street Astoria, NY 11106)  το διήμερο 9 & 10 Ιουνίου.

 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί, για μία και μοναδική φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η προβολή του ντοκιμαντέρ Borderless το οποίο γυρίστηκε στην Ελλάδα το 2016 από τον ακτιβιστή/σκηνοθέτη κ. Stephan Said. Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί σε εκδήλωση στο New School της Νέας Υόρκης (4 Μαΐου 2017) με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Zolberg για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα σε συνεργασία με το αμερικανικό τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (USA for UNHCR).

 

Για το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.timarete.com/ καθώς επίσης και το αναλυτικό πρόγραμμα/playbill: https://issuu.com/academyofhellenicpaideia/docs/2017_timarete_playbill_18

 

#AcademyofHellenicPaideia #InternationalFilmFestivalDramaGreece#ChildrenTheater #Concert #StandUpComedy #GreekFolkloreDance#ChildrenPaintingsExhibition #OnPaper