από την Μαρία Πέττα.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό δεν ισχύει.

Αρκετοί είναι αυτοί που μένουν προσκολλημένη στις αποτυχίες του παρελθόντος και βρίσκονται χαμένοι στην αβεβαιότητα, την απογοήτευση και πολλές φορές βυθίζονται ακόμα και στην κατάθλιψη.

Όλα αυτά έχουν συνέπεια τις χαμηλές δονήσεις, οι οποίες έλκουν τις ίδιες καταστάσεις.

Το παρελθόν δεν πρέπει να καθορίζει το μέλλον αλλά λόγο του νόμου της έλξης αναπόφευκτα το κάνει. Ο νόμος της έλξης εργάζεται εις βάρος μας όταν δεν αφήνουμε τις κακοτυχίες και τις δυσμενείς καταστάσεις του παρελθόντος στην άκρη.

Όταν η σκέψη για το παρελθόν προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και απογοήτευση, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που θα κοιτάξουμε το μέλλον.

Η ανησυχία και το άγχος έχουν ακόμα πιο χαμηλή δόνηση κι από την ίδια την απογοήτευση. Δημιουργούν χαμηλές δονήσεις οι οποίες προσελκύουν περισσότερη ανησυχία και περισσότερο άγχος. Στην ουσία προσελκύετε τα προβλήματα και τους φόβους ακριβώς στο κατώφλι σας.

Παρατηρήσατε ποτέ ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν υπερβολικά για όλα, ουσιαστικά τα δημιουργούν στη ζωή τους; Ότι άνθρωποι που ανησυχούν για το οτιδήποτε τελικά το βιώνουν;

Και φτάνουμε στη φράση που λέει πως αυτό που φοβάσαι πολύ θα σου συμβεί.

Η πιο λεπτή γραμμή είναι μεταξύ φόβου και ενθουσιασμού.

Είναι δική σου λοιπόν επιλογή να απαλλαχτείς από τον φόβο και να δεχτείς τον ενθουσιασμό στη ζωή σου.