ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Νέας Αγγλίας στη διάρκεια του 19ου δείπνου του τίμησε την γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη κυρία Ιφιγένεια Καναρά με το βραβείο «Ιασώ» και τον Δρα Νίκο Σούκο με το βραβείο «Υγεία».

Η γενική πρόξενος κυρία Καναρά, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ», μετατίθεται στην πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, έπειτα από τετραετή ευδόκιμη θήτευση στη Βοστώνη.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δρ Μάρκος Περνόκας είπε ότι το βραβείο «Ιασώ» δίνεται σε πρόσωπο του οποίου οι συνεισφορές, η υπηρεσία και οι προσπάθειές του έχουν προάγει τους σκοπούς του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου και έχουν αναπτύξει τα ιδεώδη του Ελληνισμού».

Ο Δρ Περνόκας έπλεξε το εγκώμιο της κυρίας Καναρά τονίζοντας πως «εκείνοι που γνωρίζουν την Ιφιγένεια, αντιλαμβάνονται πόσο ακούραστα εργάσθηκε για να υπηρετήσει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα σ’ ολόκληρη τη Νέα Αγγλία. Ολοι ζητούν την παρουσία της στις εκδηλώσεις τους και εκείνη έχει ένα τόσο βεβαρημένο πρόγραμμα το οποίο πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να κάνει προσωπικές θυσίες».

Είπε ακόμα, πως «έχω ακούσει να την περιγράφουν ως εκπληκτική δραστήρια γυναίκα και συμφωνώ πέρα για πέρα. Ως γενική πρόξενος στη Βοστώνη έχει θέσει τον πήχη τόσο ψηλά».

Τονίζεται ότι η κυρία Καναρά κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας της στη Βοστώνη ήταν πάντοτε παρούσα στις εκδηλώσεις του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Ο τιμηθείς με το βραβείο «Υγεία» Δρ. Νίκος Σούκος, ο Δρ. Μάρκος Περνόκας και ο Δρ. Ιωάννης Γκλαβάς πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Ιατρικού Συλλόγου Νέας Αγγλίας.

Ο Δρ Νίκος Σούκος ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο «Υγεία» είναι πρωτοπόρος στον τομέα της Φωτο-ιατρικής (photo-medicine) και της Οδοντιατρικής. Διαθέτει πτυχίο DMD από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, επίσης πτυχίο MSc στην Πειραματική Στοματική Παθολογία από το Eastman Dental Institute, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Διδακτορικό (PHD) στη Στοματική Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου έκανε και την πρακτική του εξάσκηση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος απονέμει κάθε χρόνο υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής και Οδοντιατρικής, καθώς επίσης και σε ακαδημαϊκούς συνεργάτες και ερευνητές.

Φέτος απένειμε εννέα υποτροφίες στους εξής: Ιωάννη Δαμιανό, της Ιατρικής Σχολής του Dartmouth, Γιάννη Κορωναίο, Οδοντιατρική Σχολή του Tufts, Μαριάνα Παπαγεωργίου Ιατρική Σχολή του Tufts, Αριέτα Ρηγοπούλου Οδοντιατρική Σχολή του Tufts, Θωμά Σούσου Ιατρική Σχολή του Tufts, Κωνσταντίνο Ταραμπάνη Ιατρική Σχολή του Harvard και Αννα Τσάκου Ιατρική Σχολή του Tufts.

bit.ly/2rpPpBZ