Συνέντευξη στην Άρια Σωκράτους.

Ορισμένοι άνθρωποι κατορθώνουν να συνδυάζουν εκ διαμέτρου αντίθετες ιδιότητες με απόλυτη όμως επιτυχία. ΄Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγεται και ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ο οποίος ταυτοχρόνως υπηρετεί στον ελληνικό στρατό και φέρει το βαθμό του Αρχιλοχία, ενώ έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές για την προσφορά του σε αρκετές ειρηνευτικές αποστολές.

  1. Υπηρετείτε στον Ελληνικό Στρατό, φέρετε και τον βαθμό του Αρχιλοχία, έχετε λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσοβο και έχετε τιμηθεί με εύφημη μνεία από το ΝΑΤΟ, το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά σας. Πώς αποφασίσατε έχοντας αυτή την επαγγελματική σταδιοδρομία να ασχοληθείτε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Ο Στρατιωτικός σε καιρό ειρήνης θα πρέπει να στηρίζει και να βοηθά το κοινωνικό σύνολο. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μπορώ αυτό να το κάνω πράξη μέσα από μια δημιουργική δράση όπως αυτή της Συγγραφής παιδικών βιβλίων αλλά και μέσω της απόδοσης της όποιας αμοιβής της έμπνευσής μου στα παιδιά το έχουν πραγματικά ανάγκη.

2.Έχετε σκεφτεί να ασχοληθείτε μελλοντικά και με την συγγραφή μυθιστορήματος ή επιθυμείτε να αφοσιωθείτε στο παιδικό βιβλίο;

Ειλικρινά δεν μου έχει περάσει από το μυαλό μιας και μοναδικός μου σκοπός είναι η στήριξη στα παιδιά μέσω του παιδικού βιβλίου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η αφοσίωση μου στο παιδικό βιβλίο είναι μονόδρομος μιας και γνώμονας μου είναι το ‘ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ” για το παιδί με το παιδί.

3. Η συγγραφή ενός παιδικού έργου απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες που δεν ενδέχεται να τις έχουν όλοι οι συγγραφείς άλλων ειδών;

Εγώ θα σας πω πως στο παιδικό βιβλίο το κοινό είναι αμείλικτο μιας και οι μικροί μας φίλοι με τον αυθορμητισμό που τους διακρίνει δεν “συγχωρούν” . Δηλαδή, έργο το οποίο δεν θα τους αρέσει θα φροντίσουν να σου το δείξουν με τον πιο άμεσο τρόπο

4. Πρόσφατα έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία σας «Ο Μπαμπάς μου..ο ήρωας μου» από την Ελληνοεκδοτική και «Το Μυστικό της Γαλέρας» από τις εκδόσεις Αρτέον. Μιλήστε μας για τα έργα σας αυτά και για την πηγή έμπνευσης σας που σας οδήγησε να τα γράψετε.

“Ο μπαμπάς μου… ο ήρωάς μου” πρόκειται για. μια συναρπαστική ιστορία που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του. Είναι χαρά μας με την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που με αυτό το βιβλίο μπορούμε και στηρίζουμε το σπουδαίο έργο της Φλόγας. “Το Μυστικό της Γαλέρας¨ από τις εκδόσεις Αρτέον γεννήθηκε για διπλό καλό σκοπό. Αφενός να κάνει γνωστή στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους την ελληνική πειρατεία με μια ιστορία εμπνευσμένη μέσα από αληθινά γεγονότα που συνέβησαν μια άλλη εποχή στις θάλασσες μας και αφετέρου να στηρίξει το σπουδαίο έργο του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια Β. Ελλάδας, ΛΑΜΨΗ.

5. Είστε πατέρας μιας δεκάχρονης κόρης. Η κόρη σας είναι η πιο φανατική αναγνώστρια σας;

Από τις πιο θερμές θα έλεγα αλλά και από τους πιο σκληρούς κριτές παράλληλα που φροντίζει πάντα με την παρέμβαση της να αφήσει την δική της πινελιά στο κάθε μου έργο.

6. Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Σας κάνω γνωστό πως θα πρέπει να περιμένετε κάτι νέο εντός του 2017 μιας και ο σπόρος έχει ήδη πέσει !