Το βιβλίο Έχεις Facebook?? Α…..Σε θέλω φίλη!” του Βασίλη Καραβάση είναι μια διακωμώδηση και γλαφυρή αντιμετώπιση της σύγχρονης ανθρώπινης επικοινωνίας. Αναφέρεται στην προσπάθεια δύο ανθρώπων να επικοινωνήσουν μέσα και μέσω του Facebook και  να βρούνε απαντήσεις, και ίσως αργότερα λύσεις στα προβλήματα τους, με τους άλλους, με τους συζύγους, με τα παιδιά, με τις ελλείψεις, με τις υπερβολές, με την κρίση, με όλα αυτά που δυσκολεύουν την ζωή μας. Και όλα αυτά με διεξοδικές συζητήσεις, καυγάδες, έριδες αλλά και like όπως και poke!! Ή ακόμα και μπλοκ!!

Μέσα σε έναν “εικονικό” κόσμο από πίξελ, φωτογραφίες, γράμματα και λέξεις  που ενίοτε γεννούν και συναισθήματα. Που χωρίς να μπορούν να εκτονωθούν όμως… λιμνάζουν στα θολά νερά του ΦΒ. Ρηχά και επιπόλαια που αλλοιώνονται από κάποια άλλη “παρουσία” που έρχεται αμέσως μετά.  Εμπλεκόμενοι όλοι σε έναν φαύλο κύκλο μοναξιάς που μεταμφιέζεται σε αναζωογόνηση από κάθε καινούρια “φιλία” ή “παρουσία”

Οι άνθρωποι κυρίως θέλουν να βρούνε τον εαυτό τους . Αυτόν που άφησαν μαζί με τα όνειρα και τα θέλω τους όταν άρχισαν να υπακούν στα πρέπει και τα άγχη τους

Μιλάει ακόμη  για τα όμορφα και άσχημα, τα σωστά ή τα λαθεμένα και όλα αυτά που γίνονται μέσα στα Social media και ειδικότερα στο Facebook. Γίνονται… τα κάνουμε θέλω.  Ώριμοι, μεγάλοι και σώφρονες άνθρωποι. Άλλωστε εμείς είμαστε η «γενιά του Facebook».

Ο συγγραφέας λοιπόν αναλύει κάποια πράγματα, με την δική του ματιά, όπως τον έρωτα, τον γάμο, το διαζύγιο, την απιστία, το χιούμορ, αλλά κυρίως την επικοινωνία.