Αυτή ήταν η μόδα στο στυλ των ανδρών που ξεκίνησε παλιά…

Αρκετά παλιά. Στη 10ετία του ΄80.

Ο στόχος ήταν να αποβάλλουν οι καλοβαλμένοι άνδρες την εικόνα του ξενέρωτου, καλοχτενισμένου, καλοσιδερωμένου και γενικά αλφαδιασμένου και αψεγάδιαστου φλώρου..

Εκείνη την εποχή ήταν, τη δεκαετία του 1980, που ανέτειλε εκκωφαντικά το, φαινομενικά, υπερφίαλο άστρο του Ντόναλντ Τραμπ!

Αυτός ο σούπερ, υπεργιάπης, ο οποίος συμβάδιζε απόλυτα με την, τότε εποχή. Ας μη ξεχνάμε πως τα ‘80s ήταν η εποχή της υπερβολής!

Φωνακλάς, επιδειξίας, εγωκεντρικός, ο οποίος προέβαλε το υπερεγώ του, ονοματίζοντας τα κτίρια που είχε στην ιδιοκτησία του, με το επίθετο του (Trump Tower κλπ) και με την επίσης, μια απ’τα ίδια, τότε σύζυγό του, Ιβάνα!..

Κάπου στο τέλος εκείνης της 10ετίας, το σωτήριο έτος 1989, ήταν που διάβασα μία συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Playboy!

Που αλλού θα έδινε συνέντευξη;!

Ο τότε 20χρονος εαυτός μου, εντυπωσιάστηκε από τις απόψεις του 43χρονου δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έλεγε τι θα έκανε αν ποτέ εκλέγονταν Πρόεδρος των Η.Π.Α. (!!!)

Ακραίες απόψεις, τις οποίες, όλοι πίστευαν, πως τις έλεγε, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση αυτός ο σχεδόν άξεστος και στα όρια του γραφικού, με συμπεριφορά νεόπλουτου τυπάς, να εκλέγονταν ποτέ Πρόεδρος των Η.Π.Α.! Άκου πράγματα!

Πέρασαν τα χρόνια.

Βρισκόμαστε στο 2017.

Πρόεδρος των Η.Π.Α. είναι ο Ντόναλντ Τραμπ!…

…και αυτό δεν είναι το εντυπωσιακότερο!

Αυτό που είναι πράγματι εντυπωσιακό, σχεδόν μοναδικό, είναι πως αυτός ο υπερτυπάς, που μοιάζει να βγήκε από μαντροσκυλάδικο της Εθνικής οδού, μετά από μεγάλη «ζημιά», εξελέγη Πρόεδρος, χωρίς να έχει αλλάξει χιλιοστό από τις απόψεις του!

Όλα αυτά τα χρόνια και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ούτε ένα «παρερμηνεύτηκαν οι τότε δηλώσεις μου», «άλλο εννοούσα», είχα λάθος πληροφόρηση» και όλα αυτά που έχουμε μάθει από τους «κανονικούς» πολιτικούς!

Πρώτα απ’όλα ας παραδεχθούμε το εξής : Respect στον Αμερικάνικό λαό!

Απέδειξαν πως πλέον βαρέθηκαν τα φούμαρα των προηγούμενων, τα οποία τους οδήγησαν στη μεγαλύτερη κρίση και στην, για πρώτη φορά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έμπρακτη αμφισβήτηση της παντοδυναμίας τους!

Ειδικά η διακυβέρνηση της προηγούμενης οκταετίας, το τερμάτισε στα λάθη και στις άστοχες επιλογές και κινήσεις, τύπου «να τους έχουμε όλους ικανοποιημένους».

Δεύτερον, ας αναγνωρίσουμε μια ολοφάνερη αλήθεια!

Ο Τραμπ, ΔΕΝ είναι αυτό που παρουσιάζεται!
Δεν είναι ο άξεστος, χειμαρρώδης, στα όρια του ανεύθυνου, παρορμητικός άνθρωπος που βλέπουμε στην εικόνα της τηλεόρασης.

Αυτή είναι η εικόνα που θέλει ο ίδιος, να περάσει..

Ο Τραμπ, πρώτα και πάνω απ’όλα, είναι επιχειρηματίας. Πιο συγκεκριμένα, πωλητής!

Η επιτυχημένη πορεία του αυτό μας λέει!
«Ναι», λένε διάφοροι. «Δεν άλλαξε, τις απόψεις του, αλλά μόλις οι Σαουδάραβες, τους οποίους έβριζε ως τρομοκράτες, παρήγγειλαν όπλα αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, έγινε φίλος τους».

Respect στον γίγαντα Τραμπ! Έφερε ρευστό στην Πατρίδα την οποία υπηρετεί, έδεσε τους Σαουδάραβες για τα καλά στο άρμα της Αμερικής και έδειξε στους Κινεζορώσους, ποιος κάνει κουμάντο!

Καταλάβετε το!

Ο Τραμπ, σε έξι μήνες περίπου που κυβερνά, έχει αρχίσει τις σφαλιάρες σε όσους αναθάρρησαν από την καταστροφική διακυβέρνηση του Μπαράκ του Μπάμια και επαναφέρει με καταιγιστικούς ρυθμούς τα πράγματα εκεί που ήταν!

Έριξε και κράξιμο στους ευρωπαίους, βλέπε γερμανούς, τύπου «ρε παλιαδελφές, ως πότε θα πληρώνουμε για την άμυνα σας;! Ο τζάμπας πέθανε, ρίξτε κάνα φράγκο! Α! Κάντε και κάτι για την οικονομική σας κρίση, άϊντε!!», με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά οι ευρωπαίοι να δείχνουν να την έχουν «ακούσει» και να ψιλοσοβαρεύονται!..

Ο Μάο έλεγε πως, άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια.

Ο Τραμπ, με την εικόνα του άξεστου τσαμπουκά, που δεν καταλαβαίνει πολλά πολλά και μπορεί να στο κάνει κεραμιδαριό, «άντε μην τα πάρει!», έχει καταφέρει σε ελάχιστο διάστημα, να διορθώσει και να αρχίσει τουλάχιστον, να θεραπεύει τις αστοχίες προηγούμενων απανωτών λαθών.

Για άλλη μία φορά θα κάνει αυτό που κάνει με τεράστια επιτυχία τόσα χρόνια.

Θα κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Ή, όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι, «he’ll get the job done!»

Αράχτε λοιπόν όλοι εσείς, ειδικά οι Πουτινοπαρμένοι.

Ο κόσμος μας θα επανέλθει εκεί που τον ξέρουμε τόσα χρόνια.

Η Αμερική, είναι και θα παραμείνει για πολλές δεκαετίες ακόμα, μακράν η πρώτη δύναμη.
Έχει Πρόεδρο, πατριώτη, ο οποίος έχει αυτό που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας την αποστολή..