Από την Λίλιαν Σίμου

 

Ο τρόπος έκφρασης όμως αυτών των στοιχείων της προσωπικότητας, περιγράφεται με τις Ιδιότητες.

Όπως ήδη αναφέρθηκε στο εισαγωγικό άρθρο: «Ιδιότητες: Στο σταυροδρόμι της ζωής», είναι τρεις:

Παρορμητική, σταθερή και μεταβλητή.

Είναι ο τρόπος με τον οποίον εκδηλώνει τις ανάγκες η προσωπικότητά μας.

 

Στο άρθρο αυτό θα ξεκινήσουμε με την Παρορμητική Ιδιότητα. Για να την κατανοήσουμε, πρέπει να εξετάσουμε τα ζώδια που ανήκουν σ’ αυτήν.

Πρόκειται για τον Κριό, τον Ζυγό τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω.

 

Αν έχουμε τον Ήλιο μας, τη Σελήνη ή τον Ωροσκόπο σε ένα από τα τέσσερα ζώδια της Ιδιότητας, αντιδράμε σε ό,τι μας απασχολεί με έναν έντονο τρόπο: Βιαστικά, παρορμητικά, άμεσα.

 

Ας δούμε όμως τον λόγο αυτής της αντίδρασης…

 

Το ζώδιο του Κριού, είναι η σπίθα της ζωής που εμπεριέχει τον σπόρο της Δημιουργίας. Με ενθουσιασμό και με αποφασιστικότητα, δίνουμε την μάχη να κατακτήσουμε μέσω του σπόρου, έναν νέο χώρο, ένα νέο έργο, έναν νέο άνθρωπο. Όλα είναι σε σπερματική μορφή, που ζητά διέξοδο να υλοποιηθεί. Με έντονο το στοιχείο του Κριού, θα τρέξουμε, θα διεκδικήσουμε, θα δώσουμε μάχες, θα ανταγωνιστούμε για να κερδίσουμε νέο έδαφος. Η παρορμητική φωτιά, καίει και δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση.

 

Το ζώδιο του Ζυγού, απέναντι από τον Κριό, είναι εκείνο που μοιράζεται τις εμπειρίες και ξεκινά την συλλογική δράση. Είναι το ζώδιο του «μαζί θα προχωρήσουμε». Η σπερματική Δημιουργική έκφραση, συγκρούεται και ενώνεται τελικά, με εκείνον που αντιπαλεύει. Το Εγώ γίνεται Εμείς. Η φλόγα βρίσκει την δύναμη του ανέμου για να φουντώσει και να προχωρήσει, να επεκταθεί, να ανοίξει δρόμους.

 

Κριός και Ζυγός είναι οι εκδηλώσεις που τολμούν να φέρουν το νέο έργο στην επιφάνεια.

 

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, που είναι η δύναμη της κυοφορίας της ιδέας, του έργου, της έμπνευσης, απέναντι από το ζώδιο του Αιγόκερου, που συμβολίζει την ολοκλήρωση, τον θάνατο.  Είναι η ανάπτυξη και το τέλος μίας Ιδέας, μίας ύπαρξης. Η Γη (Αιγόκερως) γίνεται γόνιμη από το Νερό (Καρκίνος), σε μία σύγκρουση που οδηγεί σε παραγωγική ένωση. Μοιάζει με το υγρό στοιχείο που απορροφά το διψασμένο έδαφος. Απλώνεται άμεσα και αγκαλιάζει τον “χώρο” , τρέφει, αναπτύσσει, ολοκληρώνει το έργο.

 

Τα παρορμητικά ζώδια χαρακτηρίζουν την εναλλαγή των εποχών. Σηματοδοτούν τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια. Είναι τα σημεία-σταθμός της ροής του χρόνου.

Όλα κινούνται σε γρήγορο ρυθμό, για όσους έχουν τονισμένη την Παρορμητική Ιδιότητα στην προσωπικότητά τους.

Η ταχύτητα φέρνει άμεσες εξελίξεις, χρειάζεται όμως σχεδιασμός και κάποιες φορές, ευελιξία. Ενίοτε, χρειάζεται χρόνος να απολαύσεις την σπορά… αλλά δεν έχουν χρόνο να το κάνουν όσοι λειτουργούν με την παρόρμηση οδηγό τους!

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την σφαιρική εικόνα των Ιδιοτήτων στο άρθρο μας