Ε, που’σαι φίλε!

 

Ναι, ναι, σε εσένα μιλάω, τον πιτσιρικά! Εσύ εκεί, που σε έχει διπλαρώσει ο…. «μεγάλος» και σε έχει ζαλίσει με τις παπαριές του.

 

Μη του δίνεις σημασία. Τουλάχιστον, όχι ιδιαίτερη σημασία. Ψάχνει το ρόλο του ο άνθρωπος!..

 

Βλέπεις, αυτός, ο…. «μεγάλος», είναι που κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, πήρε τηλέφωνο σε κάποιον συνάδελφο του και του ζήτησε να του χτυπήσει την κάρτα του. Σε λίγες μέρες, θα προφασιστεί πόνο στη μέση, για να πάρει αναρρωτική άδεια και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Αυτό που κάνει όλη του τη ζωή έως τώρα.

 

Να παραμείνει άχρηστος!..

 

Πρέπει να καταλάβεις πως τον ενοχλείς! Ναι, τον ενοχλείς!!

 

Βλέπεις, εσύ που είσαι «μικρός», έχεις όνειρα. Το χειρότερο δε, είναι πως έχεις, ακόμα, την εξοργιστική απαίτηση να τα πραγματοποιήσεις!

 

Είχε και εκείνος όνειρα. Όλοι έχουν, ιδιαίτερα όταν είναι στο ηλικιακό φάσμα που είσαι και εσύ τώρα.

Μόνο που εκείνος, όπως και τόσοι άλλοι, απαρνήθηκε τα όνειρα του. Τα αντήλλαξε με….. χτύπημα κάρτας και υποτιθέμενες αδιαθεσίες..

 

Για αυτό τώρα, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, σε έχει «βάλει κάτω» και σε έχει σκίσει στα επιχειρήματα, προσπαθώντας, τάχα, να σε προστατεύσει. Είναι χαρακτηριστικό όλων των παπάρων, το ανεπτυγμένο «λέγειν».

 

Πως;! Από τι να σε προστατεύσει;! Μα, όπως σου λέει και ο ίδιος, από το να προσπαθήσεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου! Θα πληγωθείς, λέει, όταν, λέει, «φας τα μούτρα σου», λέει…

 

Μαλακίες λέει! Καλά το υποψιάστηκες και στο επιβεβαιώνω!

 

Άλλωστε, αν δεν το έχεις ήδη παρατηρήσει, ουσιαστικά το μόνο επιχείρημα που έχει, είναι το ότι είναι καμιά 20αριά, 30αριά, χρόνια μεγαλύτερος σου! Τρίχες δηλαδή!

 

Μάθε λοιπόν το εξής : Ο μόνος εχθρός σου, δεν είναι η απειρία σου. Εσύ ο ίδιος είσαι, που είσαι έτοιμος να πιστέψεις τις παπαριές που τόσο επίμονα σου λέει ο…. «μεγάλος» (μην αφοδεύσω!)..

 

Άστον! Μη δίνεις σημασία..

 

Μάλιστα, αν είσαι μάγκας, κάνε πως τον πιστεύεις. Έτσι, για να σταματήσει να σε πρήζει. Άσε που πες, πες, υπάρχει ο κίνδυνος να σε πείσει πως «δεν το’χεις»!

 

Μην τολμήσεις να πιστέψεις κάτι τέτοιο μαλάκα μου!!

 

Ο παπάρας αυτός, είναι η προσωποποίηση της αποτυχίας!

Ανασφαλής χτυποκαρτάκιας, που όλη του η δημιουργικότητα εξαντλείται στο κυνήγι αναρρωτικών αδειών, που κερατώνει τη γυναίκα του, περνώντας το για «μαγκιά» και υπονομεύοντας όποιον «κινδυνεύει» να γίνει καλύτερος του! Κυρίως εσένα, το αντίγραφο του! Το…. παιδί του..

 

Εσύ είσαι ο μεγαλύτερος φόβος του! Από εσένα περιμένει την έμπρακτη αμφισβήτηση των νοσηρών επιλογών της νιότης του, μαλάκα μου!

 

Ναι εντάξει, είσαι μικρός! Δεν έχεις ακόμα εμπειρία!

 

Μόνο που η εμπειρία, όπως και τα περισσότερα πράγματα, είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις!

 

Στη δική σου περίπτωση, η έλλειψη εμπειρίας, σημαίνει πως η σοφία σου, η ευφυΐα σου, η δημιουργικότητα σου, η αντίληψη σου και όλα τα καλά χαρακτηριστικά σου, μπορούν να δράσουν χωρίς το δηλητήριο της «εμπειρίας»..

 

Εσύ λοιπόν, καθαρός από…. Εμπειρία και άρα έχοντας πιο ξεκάθαρη εικόνα της πραγματικότητας, μπορείς να απογειωθείς!

Να ξέρεις πως ο κάθε … «έμπειρος» παπάρας, κάθε φορά που θα στραβοπατάς, θα έρχεται με το δάχτυλο του στον κρόταφο και θα σου λέει, πως αν τον είχες ακούσει, τώρα θα ήσουν σαν και αυτόν! (Παναγίαμ!!)

 

Για αυτό, μη του δίνεις σημασία.

 

Είσαι μάγκας, για αυτό θα τον αφήσεις με τις αυταπάτες του και εσύ θα προχωρήσεις μπροστά, όπως τα μωρά.

Λίγο άτσαλα στην αρχή, μετά με αβέβαια βήματα. Θα πέσεις κάτω μερικές φορές, δεν έχει σημασία πόσες, αλλά κάποια στιγμή θα βρεις το βηματισμό σου και θα φύγεις μπροστά, αφήνοντας τους κακομοίρηδες αυτό του κόσμου, πίσω σου, να μετράνε…. αναρρωτικές!

 

Αν τώρα είσαι πραγματικός μάγκας, θα τους κάνεις οριστικά πέρα.

 

Αυτή τους η τοξικότητα μυρίζει πτωμαΐνη ρε παιδί μου!…