Από την Λίλιαν Σίμου

 

Η ζωή μας είναι ένας κύκλος, κάπου έχει αρχή, μέση και τέλος. Μοιάζει με έναν σπόρο που ποτίζουμε, πετά βλαστάρια και μετά γίνεται ένα φυτό, το οποίο ανθοφορεί ή καρποφορεί. Κάποια στιγμή κλείνει τον κύκλο του, για να επιστρέψει στην γη από όπου προήλθε.

Ο κύκλος της ζωής συχνά συμβολίζεται από τον κύκλο και τις φάσεις της Σελήνης. Καθώς είναι το ουράνιο σώμα που βρίσκεται πιο κοντά μας, και έχει επιστημονικά αποδειχτεί πως μέσω του μαγνητισμού της επηρεάζει σε ένα βαθμό το υγρό στοιχείο στην γη,  είναι φυσικό επόμενο να επηρεάζει και την ανθρώπινη δράση και αντίδραση.

Έχουμε ήδη αναφερθεί πως η προσωπικότητά μας περιγράφεται από τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Ωροσκόπο.

Σημαντική λοιπόν η Σελήνη, εκφράζει το πεδίο των συγκινήσεων και η φάση στην οποία βρίσκεται με την γέννησή μας, είναι εκείνη που σκιαγραφεί τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται οι συγκινήσεις μας.

Αν έχουμε γεννηθεί λοιπόν σε …

 

Νέα Σελήνη: (Σελήνη σε σύνοδο με Ήλιο έως 45ο μπροστά από τον Ήλιο)

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να πρωτοπορήσουμε, να εκφράσουμε τις ανάγκες μας και την έμπνευσή μας, δίχως να περιμένουμε την παρότρυνση άλλων. Λειτουργούμε ενστικτωδώς και συχνά είμαστε αυτοκέφαλοι και αυθόρμητοι.

 

Αύξουσα ημισέληνο: (Σελήνη από 45ο έως 90ο μπροστά από τον Ήλιο)

Αποδεχόμαστε προκλήσεις, προωθούμε νέες απόψεις, τα σχέδια και τις φιλοδοξίες μας και γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Η μαχητική μας διάθεση, η αυθόρμητη φύση μας, είναι οδηγός προκειμένου να ανταποκριθούμε σε ό,τι κεντρίζει το ενδιαφέρον μας.

 

Σελήνη πρώτου τετάρτου: (Σελήνη από 90ο έως 135ο μπροστά από τον Ήλιο)

Στην περίπτωση αυτή, θα καταβάλουμε προσπάθεια να θέσουμε θεμέλια για κάθε επόμενο στόχο ή προορισμό. Η ζωή μοιάζει για μας ένα πεδίο δράσης, που όμως απαιτεί επιμονή και υπομονή, προκειμένου να προχωρήσουμε και να την  βελτιώσουμε.

 

Κυρτή Σελήνη: (Σελήνη από 135ο έως 180ο – αντίθεση με τον Ήλιο)

Είμαστε ικανοί να εργαστούμε με υπομονή, κάνοντας διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να επιτύχουμε σε πρακτικά ζητήματα, όπως είναι τα επιχειρηματικά σχέδια, η διανοητική εργασία και η ανάλυση των θεμάτων που μας απασχολούν. Συχνά έχουμε μία σωστή αποτίμηση και αξιόλογα συμπεράσματα.

 

Πανσέληνο: (Σελήνη σε αντίθεση έως 135ο πίσω από τον Ήλιο)

Αν έχουμε γεννηθεί με ολόγιομο φεγγάρι, μπορούμε να κατανοήσουμε σε βάθος τα σημαντικά θέματα της ζωής,, για τον λόγο αυτό ενδέχεται να έχουμε ικανότητα σε σχέσεις, συνεταιρισμούς, συνεργασίες. Λειτουργεί το ένστικτο και φαίνεται το εύρος της προσπάθειας. Ωστόσο, δεν παύει να υπάρχει μία εσωτερική σύγκρουση, όπου οι βαθύτερες ανάγκες και οι επιθυμίες μας, είναι σε αντίθεση.

Διασπασμένη Σελήνη: (Σελήνη 135ο έως 90ο πίσω από τον Ήλιο)

Η ψυχή έχει βιώσει την αίσθηση της σύγκρουσης και κατά συνέπεια, την αποφεύγει. Επενδύει σε επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, διάδοση ιδεών. Μέσω των εμπειριών στην πορεία της ζωής, αναπτύσσουμε το ταλέντο για διδασκαλία, ενώ μπορούμε να αναπτύξουμε έργο σε έναν τομέα της ενημέρωσης.

 

Σελήνη τελευταίου τετάρτου: (Σελήνη 90ο έως 45ο πίσω από τον Ήλιο)

Η δεξιότητά μας είναι στην αποκομιδή του καρπού του έργου μας. Αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, και αξιοποιούμε κατάλληλα τα δώρα κάθε προσπάθειας. Εργαζόμαστε χωρίς ιδιαίτερη προβολή, γιατί σαν δράση επιλέγουμε εκείνη που είναι διακριτική αλλά αποτελεσματική.

 

Φθίνουσα ημισέληνο: (Σελήνη 45ο πίσω από τον Ήλιο έως σύνοδο)

Μία πιο πνευματική φάση της Σελήνης, οδηγεί τον άνθρωπο στο να αναπτύξει τις ψυχικές του ικανότητες, επομένως να έχει επιτυχία στην προσωπική δημιουργία μέσω της έμπνευσης. Δεν αποκλείεται να έχουμε διαίσθηση, και να οδηγούμε το έργο μας, επηρεασμένοι από οραματισμούς και ιδεολογίες. Όπως και να έχει, στην πλέον εσωστρεφή φάση της Σελήνης, είμαστε σε αναμονή ενός ξεκινήματος, αναγνωρίζοντας τις άλλες διαστάσεις της ύπαρξής μας.

 

Σημείωση: αν σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε για την φάση της Σελήνης στην οποία γεννηθήκατε, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στην Επικοινωνία του astrolife.gr