Από τη Νίτσα Μανωλά 

Πσιτ!

Να σου πω!  Ναι,  εσένα που διαβάζεις ετούτες τις αράδες.

Ξέρεις τίποτα από λουλούδια και φυτά;

Όχι ε;

Ούτε και ‘γω γνώριζα πολλά.  Τώρα τελευταία ασχολούμαι περισσότερο και μαθαίνω.

Ανακάλυψα λοιπόν  ένα σπάνιο φυτό.  Το λένε Αγάπη.  Το γνωρίζεις;  Το έχεις ακουστά;

Χρειάστηκε να ψάξω αρκετά και σε βάθος για να το ξετρυπώσω, γιατί εκεί βρίσκονται οι ρίζες του.  Διάβασα επίσης αρκετές οδηγίες καλλιέργειας του μα στο τέλος κατάλαβα πως οι οδηγίες και μόνο δεν είναι αρκετές για να το κρατήσουν ζωντανό και πως το κάθε φυτό μεγαλώνει ανάλογα με το που βρίσκεται.

Το απίθανο με αυτό το φυτό είναι πως μπορεί να εξαπλωθεί πολύ ευκολά και να δημιουργήσει ολόκληρο κήπο με ευωδιαστά λουλούδια.  Και όπως κάθε τι σε αυτή τη ζωή υπάρχουν κάποια κόλπα για να το κρατήσουμε ζωηρό και ζωντανό.

Να σου πω, λοιπόν, τι έμαθα γι’ αυτό το φυτό;

Έμαθα πως η Αγάπη καλλιεργείται μέσα μας και το μόνο που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει είναι μια καρδιά ανοιχτή, λόγια και σκέψεις θετικές και πολύ μα πάρα πολύ φως.

Η Αγάπη επίσης εξαπλώνεται.  Τα σπόρια της, τα επονομαζόμενα «λόγια» μεταφέρονται με τον άνεμο και σε άλλες καρδιές όπου αν βρουν πρόσφορο έδαφος θα ευδοκιμήσουν και θα θεριέψουν δημιουργώντας έτσι κι άλλα φυτά.   Ο τρόπος αναπαραγωγής του συγκεκριμένου φυτού οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον κάτοχο του σώματος οπού φιλοξενείται η καρδιά.

Ποτίζοντας το καθημερινά με θετικές σκέψεις και τοποθετώντας το σε θέση στην  οποία θα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο και το φως, μεγαλώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το φυτό αυτό δημιουργεί πολλές διακλαδώσεις ενώ τα άνθη του ανοίγουν στον ήλιο και κλείνουν στη σκιά.

Έχει την ιδιότητα και ευδοκιμεί σε όλων των ειδών τα κλίματα αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να θεριέψει και το μόνο που μπορεί να το σκοτώσει είναι ένα σκουλήκι που ονομάζεται ‘’μίσος’’.

Μεγαλώνοντας το φυτό και καθώς απλώνεται παντού δημιουργεί ένα κήπο με διάφορα άνθη όλων των χρωμάτων και των μεγεθών.

Με το να φροντίζουμε αυτό το σπάνιο μα συνάμα εύκολα αναπτυσσόμενο φυτό και προσπαθώντας να το κρατήσουμε ζωντανό κρατάμε ζωντανό και το σώμα το οποίο φιλοξενεί την ψυχή και την καρδιά μας.

Το πιο σημαντικό από όλα όσα έμαθα είναι πως όλοι όσοι έχουμε μια καρδιά μπορούμε να μεγαλώσουμε την Αγάπη.

Εσύ, ακόμα κάθεσαι;  Άντε!  Κάνε τη δική σου αρχή και θα δεις θα σ’ αρέσει!

Άνοιξε την καρδιά σου στις θετικές σκέψεις και το φως και φύτεψε τη δική σου Αγάπη!