από την Μαρία Πέττα.

Φτάσε ψηλά μπορείς!

Να έχεις επιμονή και υπομονή, να μην τα παρατάς ποτέ. Καμία αναποδιά δεν έχει την ικανότητα να σε σταματήσει.

Το μόνο που θα σου προσφέρει είναι δύναμη και περισσότερο πείσμα.

Κανένα όνειρο δεν πρέπει να χάνεται.

Αν παραμείνεις συνδεδεμένος μ’ αυτό, θα βρεθείς κάποια στιγμή στο σωστό μέρος με τους σωστούς ανθρώπους. Δεν θα είναι απλά τύχη, δεν θα είναι ούτε τυχαίο, γιατί θα έχεις παλέψει, θα έχεις ήδη δώσει τόσα όσα χρειάζεται για να τα καταφέρεις.

Λένε πως όσα πιο πολλά εμπόδια βρεις στον δρόμο σου τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η επιτυχία σου. Ακόμα κι αν βρίσκεις κλειστές τις πόρτες, συνέχισε. Κάποια στιγμή θα βρεις αυτήν που θα ανοίξει διάπλατα για να περάσεις.

Σημαντικό είναι να παραμείνεις το ίδιο άτομο, να μην ξεχάσεις από πού άρχισες, τι έδωσες, πόσο πάλεψες. Να θυμάσαι αυτούς που σε βοήθησαν στα πρώτα σου βήματα μόνο αν το έκαναν χωρίς απώτερο σκοπό.

Γιατί υπάρχουν κι εκείνοι οι «άρρωστοι» που σε βοηθούν στην αρχή για να σε συνθλίψουν αργότερα. Σ αυτούς όσο κι αν σε πονάει δεν χρωστάς απολύτως τίποτα. Ήδη τους έδωσες αρκετά. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, εμείς τους εκτιμάμε λανθασμένα.

Κοίτα να παραμείνεις ατόφια ψυχή και θα συνεχίσεις να ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια της επιτυχίας.

Μπορείς να χαράξεις τη δική σου πορεία προς την επιτυχία ακόμα κι αν ακολουθείς περπατημένα μονοπάτια. Αν σου είναι δύσκολο να χαράξεις το δικό σου μονοπάτι, ακολούθησε τα βήματα αυτών που πέτυχαν στον δικό σου τομέα, όμως ποτέ μην τους αντιγράψεις. Να έχεις τον δικό σου χαρακτήρα και να έχεις πίστη στον εαυτό σου.

Να μη ζηλέψεις ποτέ αυτούς που ίσως κατάφεραν κάτι περισσότερο. Αντίθετα πρέπει να χαρείς γι αυτούς. Υπάρχει χώρος για όλους. Όταν χαίρεσαι με την επιτυχία των άλλων κάποια στιγμή θα χαρείς και για τη δική σου, γιατί τα θετικά συναισθήματα σε σπρώχνουν όλο και πιο κοντά στη δική σου επιτυχία.

Όταν όμως νιώσεις ζήλια, τα αρνητικά συναισθήματα θα σε σπρώξουν στη μιζέρια και σε κινήσεις που βγάζουν έξω τον χειρότερο σου εαυτό.

Έχεις την ικανότητα να δαμάσεις τα αρνητικά συναισθήματα και να μην τα αφήσεις να σε κυριαρχήσουν.