από την Λίλιαν Σίμου

 

Καρμικές συναντήσεις στη ζωή μας…

Σκεφθήκατε κάποια φορά, πώς μία επαφή, μία γνωριμία, διαφέρει από πολλές άλλες;

Τι το ξεχωριστό έχει;

Είναι αρκετά απλό: ο άνθρωπος αυτός, μας προκαλεί έντονα συναισθήματα. Δεν μπαίνει στη λίστα των «γνωστών» της καθημερινότητας.

Τον ξεχωρίζουμε σε μία συντροφιά, ένα σύνολο ατόμων, έλκει την προσοχή μας χωρίς να υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Κάλλιστα, μπορεί να αισθανθούμε ιδιαίτερη οικειότητα μαζί του, από την πρώτη στιγμή. Τα αισθήματα που μας προκαλεί διεγείρουν τις συγκινήσεις μας. Άλλοτε μας είναι εξαιρετικά συμπαθής, άλλοτε ιδιαίτερα αντιπαθής χωρίς λόγο. Σίγουρα όμως, δεν μας είναι αδιάφορος.

 

Η αστρολογία δεν αποτελεί μόνο εξωτερική γνώση. Έχει τρία στάδια ανάπτυξης συνολικά.

Πέρα της εξωτερικής, προχωρά στην ψυχολογική της προσέγγιση και την καρμική (όπου ασχολείται με τον ψυχικό μας κόσμο και τις καταβολές του) και την πνευματική (όπου μελετά την πνευματική διάσταση της ύπαρξης). Η ψυχολογική αστρολογία οδηγεί στην κατανόηση των εσωτερικών μας αναγκών και η καρμική διευκρινίζει την προσωπική μας διαδρομή και τις επιταγές της.

Πώς διαπιστώνουμε όμως το μονοπάτι της ζωής;

Πώς το ανακαλύπτουμε;

 

Υπάρχουν πολλά στοιχεία και αυτά συνήθως ενεργοποιούνται από εξωτερικά ερεθίσματα. Από γεγονότα εξωγενή, από ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέει κάτι. Οι ιδιαίτερες αυτές συναντήσεις, θα αναλυθούν στην πορεία των άρθρων της στήλης, με παραδείγματα και πληροφορίες. Η καρμική ανάλυση ενός χάρτη, περιέχει πολλά σημαντικά σημεία.

 

Ένα στοιχείο που μπορούμε να δούμε μέσα στις καρμικές συναντήσεις της ζωής μας, είναι η μελέτη των Δεσμών της Σελήνης. Η Σελήνη, σύμβολο της ψυχής, αγκαλιάζει με τους Δεσμούς της, το ταξίδι μας στον εκδηλωμένο κόσμο, στο φυσικό περιβάλλον.  Οι Δεσμοί της Σελήνης, δηλώνουν την προσωπική μας διαδρομή, από το χθες στο αύριο. Είναι ο μίτος της Αριάδνης, στο Λαβύρινθο της προσωπικής μας αναζήτησης.

Οι Δεσμοί της Σελήνης, είναι δύο νοητά σημεία τα οποία προκύπτουν από την κίνηση της Σελήνης γύρω από τη Γη και τη κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο. Το ένα είναι βόρεια της εκλειπτικής και το άλλο νότια.

Σύμφωνα με  την καρμική αστρολογία, ο Β. Δεσμός της Σελήνης μας πληροφορεί για την εξέλιξή μας. Ο Ν. Δεσμός της Σελήνης μας θυμίζει το χθες και τα λάθη μας, τα δώρα της γνώσης από τις εμπειρίες μας. Είναι το γνωστό μας σημείο, το οικείο, από το οποίο δεν ξεφεύγουμε εύκολα.

Ανάλογα με τη θέση των Δεσμών μας στον γενέθλιο χάρτη, έχουμε την τάση να έλκουμε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων κοντά μας.

Σημείωση: Οι θέσεις των Δεσμών βρίσκονται στις αστρολογικές εφημερίδες, στα υπολογιστικά προγράμματα ή όποιος επιθυμεί, μπορεί να τις πληροφορηθεί αν μου δώσει τα στοιχεία γέννησης.

 

Αυτό που επιζητάμε από τις σχέσεις μας, είναι αυτό που έλκουμε. Οι ενδείξεις ως προς τους Δεσμούς της Σελήνης, είναι σημαντικές  και μπορείτε να τις πληροφορηθείτε στο άρθρο μας