από την Λίλιαν Σίμου

Ο άνθρωπος πάντα ζούσε συντροφιά με τα ζώα. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, σε κάθε έθνος ή φυλή, τα ζώα συνυπήρχαν με μας. Πάνω από 1500 χρόνια προ Χριστού, βρίσκουμε τοιχογραφίες με σκύλους και ανθρώπους.

Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο εκτιμάμε την παρουσία ενός ζώου κοντά μας. Για πολλούς είναι συντροφιά, για άλλους η ασφάλεια, για άλλους απλά μία ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης. Η αστρολογία, θα μπορούσε να μας υποδείξει ποιο ζωάκι θα μας ταίριαζε, ώστε να νοιώθουμε άνετα μαζί του.

Τα ζώδια που θα αναφέρω, είναι είτε σαν ζώδια του Ήλιου μας (από την ημερομηνία γέννησης), είτε ανήκουν στο ζώδιο του Ωροσκόπου και της Σελήνης. Θα έλεγα μάλιστα, πως το ζώδιο της Σελήνης, είναι το πλέον ενδεικτικό για την επιλογή ενός οικιακού ζώου.

 

Αν κάποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται να το μάθει τον ωροσκόπο ή την θέση της Σελήνης του, θα μπορούσε να τα βρει στα υπολογιστικά μας προγράμματα ή να μου στείλει ένα μήνυμα με τα στοιχεία γέννησης για να τον ενημερώσω.

Στοιχείο :

 

 


Τα άτομα με έντονο το στοιχείο της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως),

θα μπορούσαν να ταυτιστούν με ένα ζώο, ιδιαίτερα η Παρθένος.

Για τον Ταύρο, τα ζώα της αγροτικής ζωής ενδείκνυνται (φυσικά αν ζει στην επαρχία ή έχει ένα εξοχικό σπίτι), αλλά και τα ζώα που φαίνονται ικανά να του παρέχουν ασφάλεια, δηλαδή ένας σκύλος-φύλακας.

Αντίθετα, με το ζώδιο της Παρθένου προβεβλημένο, τα πιο πιθανά, είναι τα μικρά ζώα και θα μπορούσαν να ανήκουν στα τρωκτικά, όπως το χάμστερ, το Ινδικό Χοιρίδιο, το σκιουράκι…

Για τον Αιγόκερω, το ζώο πρέπει να είναι πειθαρχημένο και να μην δημιουργεί αταξία στον χώρο. Δεν αποκλείεται να αποτελεί μέρος της κοινωνικής του εικόνας.

 

Τα άτομα με έντονο το στοιχείο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς),

θα επέλεγαν κατ’ αρχήν ένα ενυδρείο ή μία λιμνούλα στον κήπο. Η ενέργεια που εκπέμπει και η ηρεμία που θα αντλήσουν μέσω αυτού, είναι το καλύτερο φάρμακο στις συναισθηματικές τους διακυμάνσεις.

Στα οικιακά ζώα γενικά, μπορούμε να πούμε πως βρίσκουν ηρεμία και τα αντιμετωπίζουν με ευαισθησία. Η γάτα, ένα ήρεμο σκυλάκι, ένα κουνέλι, είναι ζώα που έρχονται στην συνέχεια στην επιλογή.

Στην περίπτωση του Σκορπιού, σπάνια πλάσματα, όπως η ιγκουάνα, ή το φίδι, θα ταίριαζαν επίσης.

 

 

 

Τα άτομα με το στοιχείο του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος),

αγαπούν τα πουλιά περισσότερο, αλλά και όσα ζώα έχουν ελευθερία και κίνηση. Τους αρέσει να τα παρατηρούν και να τραβούν την προσοχή τους. Επομένως, δεν είναι σπάνιο να τους δούμε με πολλά κλουβιά, ή με ένα μεγάλο κλουβί όπου τα πουλιά ζουν άνετα μέσα, δίνουν χαρούμενο τόνο με τα τιτιβίσματά τους και προσφέρουν ένα πολύχρωμο θέαμα στον χώρο.

Ένα κυνηγόσκυλο που θα απαιτεί αρκετά συχνά περίπατο είναι καλός σύντροφος επίσης, ή μία ανεξάρτητη γάτα, όπως η Σιαμέζα.

Για τον Ζυγό ειδικά, θα ήταν καλό το ζώο να έχει καλή αισθητική ή να μην χαλάει την αρμονία του χώρου με την παρουσία του.

 

Τα άτομα με το στοιχείο της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης),

επιδιώκουν να έχουν ζώα που εκπαιδεύονται σε αθλήματα ή άλλες δραστηριότητες. Αγαπούν να έχουν μαζί τους περιπάτους ή να τα παρατηρούν να κάνουν διάφορα κόλπα. Επομένως ένα ανήσυχο και αεικίνητο σκυλί θα ήταν το καλύτερο σαν επιλογή. Μικρότερο ενδιαφέρον θα είχαν για μία ανένταχτη γάτα, εκτός ίσως από τους φίλους στο ζώδιο του Λέοντα. Στο ζώδιο αυτό, υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση προς κάθε υπερήφανο ζώο.

Στον Τοξότη θα άρεσε πολύ η ιππασία, επομένως αν έχει την ευχέρεια, θα μπορούσε να ασχοληθεί με τα άλογα.

Σημαντικό είναι να μην αγνοούμε πως κάθε ζώο, έχει τον δικό του χαρακτήρα, ακόμη κι αν ανήκει στην ίδια ράτσα με άλλα.

Ας μη θεωρούμε πως η προσωπικότητα είναι μόνο προνόμιο των… ανθρώπων!!!

 

Καθώς τα στοιχεία συνδυάζονται μεταξύ τους, θα μπορούσαμε να πούμε πως τα άτομα με στοιχεία της γης, νοιώθουν άνετα με κατοικίδια της κατηγορίας του νερού και το αντίθετο. Το ίδιο συμβαίνει μεταξύ των ατόμων με στοιχεία της φωτιάς που νοιώθουν άνετα με κατοικίδια της κατηγορίας του αέρα και το αντίθετο.

Ανάλογα από την σύνθεση του χάρτη μας, φυσικά, υπάρχουν παραλλαγές, είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε τι μας έλκει περισσότερο, ούτως ώστε να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους, ζεστασιά, φροντίδα, αγάπη και να τους εντάξουμε στα μέλη της οικογένειάς μας.