Το ζώδιο του Ζυγού είναι το ζώδιο του συμβολίζει την ένωση μεταξύ των ανθρώπων, την αδελφοποίηση και την συμπόρευση, παρά τις διαφορές και αντιθέσεις μας.

Είναι επίσης το ζώδιο της ειρήνης, της αρμονίας, της ισορροπίας ή της εξισορρόπησης.

Στην γενική τους εικόνα, οι άνθρωποι στο ζώδιο του Ζυγού, έχουν την τάση να προωθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και έχουν γίνει γνωστοί στην πολιτική σκηνή (για παράδειγμα, ο Γκάντι) ή σε επαγγέλματα που αναζητούν το δίκαιο (όπως οι δικηγόροι).

Θα μπορούσαμε να δούμε το παράδειγμα της Σούζαν Σάραντον, γνωστής ηθοποιού, με έντονη δράση σε κοινωνικούς αγώνες.

Η ακτιβίστρια

Η Σαράντον είναι γνωστή για την υποστήριξή της σε προοδευτικούς και αριστερούς φιλελεύθερους πολιτικούς σκοπούς. Έχει εκφράσει την υποστήριξή της για διάφορους σκοπούς ανοχής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Το 1999 έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.

 

Η Σαράντον ήταν η οικοδέσποινα σε ένα μέρος της συναυλίας Live 8 στο Εδιμβούργο το 2005.

Επίσης εμφανίστηκε το 2006 στη διαδήλωση της Ημέρας της Μητέρας και τον Ιανουάριο του 2007 εμφανίστηκε μαζί με τον Τιμ Ρόμπινς και την Τζέιν Φόντα στην αντιπολεμική συγκέντρωση στη Ουάσιγκτον που υποστήριζε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Η διάσημη και πολυβραβευμένη ηθοποιός έχει αναπτύξει μεγάλη ακτιβιστική δράση από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας προοδευτικές, αριστερές πολιτικές θέσεις, κάνοντας δωρεές, συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις για κοινωνική, περιβαλλοντική, οικονομική δικαιοσύνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ το 1999 είχε μάλιστα συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, για τον πυροβολισμό ενός άοπλου αφρικανού μετανάστη από 4 αστυνομικούς.

Υπήρξε μία ανάμεσα στους πολλούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους του Χόλιγουντ που πήραν μέρος στο ντοκιμαντέρ «The celluloid closet» για το πώς απεικονίζουν οι ταινίες την ομοφυλοφιλία, ενώ το 1999 ορίστηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unicef.

Μαζί με τον τότε σύντροφό της, Τιμ Ρόμπινς, τάχθηκε κατά της εισβολής στο Ιράκ το 2003, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλά διαφημιστικά με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα (όπως αυτό για την αποδοχή των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας), ενώ η παρουσία της σε αντι-πολεμικές πορείες είναι σχεδόν καθιερωμένη. Στα τέλη του 2011, μάλιστα, συμμετείχε και στις διαδηλώσεις του κινήματος Occupy Wall Street, ανάλογο των «Αγανακτισμένων».

Το 2006, η Σούζαν Σάραντον έλαβε το ανθρωπιστικό βραβείο Action against Hunger Humanitarian, ενώ έχει τιμηθεί και από τη Unicef και άλλες οργανώσεις.

Αστρολογική αναφορά

Από την σύνθεση των πλανητών του χάρτη, διακρίνεται πως διαθέτει πείσμα, σταθερότητα, ανάγκη για επικοινωνία και πνευματική διέγερση.

Γεννημένη στο ζώδιο του Ζυγού, σε σύνοδο ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα και στον 8ο οίκο, δηλώνοντας πως βιώνει με ρομαντικό πάθος τις ιδέες της. Ο 9ος οίκος είναι ο πλέον τονισμένος στο ωροσκόπιό της, προάγοντας   τη δικαιοσύνη και το δίκαιο, ως φιλοσοφία ζωής και ιδεολογία πνεύματος.

Διευρύνοντας τους ορίζοντές της, αναζητά πέρα από τα «σύνορα» της περιοχής, της χώρας ή του περιβάλλοντός της, να αγκαλιάσει τον κόσμο, τους ανθρώπους, την ανθρωπότητα.

Καθώς η σύνοδος Ηλίου-Ποσειδώνα είναι σε θετικές γωνίες προς τους Δεσμούς της Σελήνης, θεωρεί ότι είναι σκοπός ζωής και καρμική της αποστολή, να παλέψει για τα ιδανικά της. Κατά συνέπεια, ό,τι κάνει και πιστεύει ως «δίκαιο» υπέρ εκείνων που είναι αδύναμοι, ή αδικημένοι, θα το κάνει με πάθος, παρορμητισμό .

Η Τέχνη συνδέεται με αυτόν τον συνδυασμό, και την ωθεί σε μία διεθνή καριέρα.

Εντυπωσιάζει, κυριαρχεί και επιβάλλεται ως παρουσία, αφού ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα, σχηματίζουν θετική γωνία προς τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον οίκο του Ζυγού, τον έβδομο. «Οι άλλοι» εντυπωσιάζονται, έλκονται, παρατηρούν, το έργο της.

Και η ίδια, διαθέτει ως φυσικό όπλο, μία μαγνητική προσωπικότητα με αυτοκυριαρχία, όταν χρειαστεί.

Ο κυβερνήτης του Ζυγού, η Αφροδίτη, βρίσκεται στον Σκορπιό και στην ακμή του Μεσουρανήματός της.

Η Τέχνη, αλλά και όποιο άλλο έργο αναλαμβάνει, την κάνει να ενεργεί με πάθος, να βιώνει ως το κύτταρό της ό,τι αγαπά. Γοητευτική και μυστηριώδης παράλληλα, δημιουργεί αίσθηση στον κοινωνικό της κύκλο και στους κοινωνικούς αγώνες.

Ο Άρης είναι επίσης στο ζώδιο του Σκορπιού στον 9ο οίκο του δικαίου, της φιλοσοφίας, του εξωτερικού. Μαζί με δύο ακόμη πλανήτες και τον Χείρωνα, επιζητά να αγωνιστεί προκειμένου να θεραπεύσει την αδικία, την λανθασμένη σκέψη ή αντίληψη.

Ενδιαφέρον έχει πως η Σελήνη της βρίσκεται στον Αιγόκερω (σε ζώδιο αδυναμίας) σε μαχητική ζωδιακή μοίρα και σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερου. Με ευαίσθητες ισορροπίες, αγωνίζεται ολόψυχα για τα θέματα που θεωρεί σημαντικά στο κοινωνικό επίπεδο.

Στον πρώτο τομέα, της προσωπικότητας, ο Υδροχόος είναι ένα εμπεριεχόμενο ζώδιο. Δηλαδή, η ελευθερία και η ανεξαρτησία περιορίζονται και αναγκάζεται να δώσει επίσης μία μάχη, προκειμένου να τα εκφράσει και να τα βιώσει η ίδια.

Μία γυναίκα –ανένταχτη, αλλά προσανατολισμένη προς στόχους που αγγίζουν το όραμα της ένωσης, της ισότητας και της αδελφοποίησης, ως βαθύτερη ανάγκη, άποψη, στάση ζωής.