«Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός».
Ελευθέριος Βενιζέλος

 

Η επιτυχημένη παράσταση που βασίζεται στη ζωή του μεγάλου άνδρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ξεκινά και φέτος το ταξίδι του, στο θέατρο “Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος”, για τρίτη συνεχή χρονιά!

Το έργο αναφέρεται στη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου από τα νεανικά του χρόνια ως το τέλος, περιγράφοντας τα μεγάλα γεγονότα που αναστάτωσαν την ελληνική ιστορία της εποχής του, ενώ παράλληλα μας παρουσιάζει έναν απολογισμό και προβληματισμό του, για τις αδυναμίες και τα λάθη του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τρεις σημαντικές γυναίκες της ζωής του, μέσω των οποίων μας συγκινεί η ανθρώπινη ευαίσθητη πλευρά του.

Πρόκειται για την Μαρία, την πρώτη του σύζυγο και μεγάλο έρωτα της ζωής, την αγαπημένη του Παρασκευούλα που τον στήριξε μετά τον πρόωρο θάνατο της Μαρίας, και την Έλενα Βενιζέλου, την σπουδαία  σύντροφο που ήταν πλάι του ως το τέλος, στηρίζοντας τον ίδιο και ευεργετώντας τον τόπο μας με θαυμαστά φιλανθρωπικά έργα, όπως το πρώτο Μαιευτήριο της Ελλάδας, το γνωστό ως σήμερα “Έλενα”.

Ο Γιάννης Μόρτζος, στον ρόλο του Ελευθέριου Βενιζέλου, μας ταξιδεύει στα πολυτάραχα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας, μεταμορφώνεται και υπογραμμίζει την μορφή του ιστορικού ηγέτη, με τον καλύτερο τρόπο!

Κοντά του, η Γιούλη Ζήκου στον ρόλο της Έλενας Βενιζέλου, μας θυμίζει με εκλεπτισμένο τρόπο, την γυναίκα που στηρίζει πάντα έναν σημαντικό άνδρα!

 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης
Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

 Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Βασίλης Σαμαριτάκης, Νικόλαος Κανατάς,Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Ελεάννα Πουλίδα, Μιχάλης Καλιότσος, Μανώλης Γεραπετρίτης και Τιτίκα Μαρίνου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη: 21:15
Παρασκευή: 21:15
Σάββατο: 21:15
Κυριακή: 19:15 (λαϊκή απογευματινή)

 Τιμές εισιτηρίων : 
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Κυριακή λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ
Φοιτητικά, ανεργίας, ατέλειες: 7 ευρώ

Διάρκεια : 1 ώρα και 40 λεπτά

 

Παρουσίαση: Λίλιαν Σίμου